Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Hun lagde sin hånd ovenpå min og sendte mig ét af hendes fantastiske smil. "Jeg er så glad for at have dig." Ordene dansede ind i mit øre, som smukke og rene melodier. Sætningen blev gentaget gang på gang i mit hoved. Hun er glad for at have mig. Jeg følte en boblende fornemmelse i maven, som roligt og sikkert, spredte sig til resten af min krop. Den kildende fornemmelse jeg så godt kendte kom frem igen. Hun fjernede sin hånd igen, men jeg kunne stadig mærke den. En brændende følelse, der hvor hånden havde været.

"Du er præcis, som en god ven skal være" sagde hun, stadig med det samme fantastiske smil på læberne. Hvorfor ikke bare en stor, svidende lussing i stedet? Jeg prøvede at tvinge et smil frem. En grimasse blev det nærmere til. Jeg var en god ven for hende. Hvad ellers havde jeg forventet?

Når vi var sammen, elskede jeg hende i smug, når vi ikke var sammen, savnede jeg hende. Om natten var hun altid med i mine drømme - og mareridt. Vi havde været venner i flere år. Uadskillige. Så mange utrolige hændelser, som jeg har oplevet med hende ved min side. Utallige minder, med hende som hovedperson i hvert eneste. Jeg overvejede et stykke tid, hvad der ville ske hvis sandheden kom ud. Katastrofe. Det ville ikke fungere og jeg ville miste hende. Nej, sandheden skulle ikke ud.

Jeg var den gode ven. Den støttende og lyttende ven. Særligt hårdt var det at høre om hendes drengeproblemer. Høre hende snakke om hvad der var sket til den sidste fest. Jeg plejede at vise begejstring, når der var brug for det. Medfølelse og glæde, når der var brug for det. Men inderst inde følte jeg ingenting. Tomhed, kun tomhed. Hun regnede med mig. Jeg var hendes gode ven. Vi klædte hinanden godt og alle vegne kunne misundelsen på vores venskab mærkes. Selv vores navne klingede godt sammen. Louise og Liv. Liv og Louise. Bedste veninder. For altid.

Skriv kommentar

Besvarelsen Forbudt er publiceret 05/05-2012 10:25 af Scarletto under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 05/05-2012 10:25
Besvarelsen er på 334 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
jeg synes det er en god historie. Det er flot skrevet. :-)
vh Ina
12 år siden