Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Månen var stor og rund og stjernen blinkede blidt ned til hende.
Fokus! Hold fokus!
Åndedrætsøvelser var det første der faldt hende ind som hun stod der og stirrede stift ud på aftenhimlen. Stift stirrede hun. Ikke drømmende eller forelsket som de gjorde det i filmene . Hun var bange. Hendes hænder greb krampagtigt om vindueskarmen, men det var sikkert også bedst. Han måtte ikke se hvor meget hun rystede.

"Rolig, rolig. Du kan godt det her. Lige om snart er det overstået. Lige om snart."

Hvor ville hun ønske at det var overstået.
Hun havde tit forestillet sig hvordan det her øjeblik ville være, men aldrig havde hun forestillet sig at hun ville være så panisk rædselsslagen.
Måske var hun ikke klar?
Pjat! Hun elskede ham, han elskede hende - selvfølgelig var hun klar. Og i øvrigt havde hun selv lagt op til det. Hun kunne ikke bare trække det tilbage.

Hans kys var hede og heftige. Heftigere end normalt. Hurtigere end normalt blev tøjet fjernet.
Var han også nervøs? Hvad var han nervøs for? At hun skulle ombestemme sig eller om det var det var for tidligt?

Hendes tanker stoppede. Det var nu. Lige nu. Lige her. Åndedrætsøvelser. Ånd ind, pust ud. Ånd ind, pust ud. TRAÆK VEJRET!
Og så... AV. Nu var det nu. Nu var hun i den mest intime situation hun nogensinde havde været i. Så tæt på et menneske som hun nogensinde havde været. Som de sagde i de lamme film: hun havde givet sig selv til ham. Deres kroppe hang sammen nu og smerten var lammende ligesom frygten.

........

Smerten var lammende, men frygten var kvælende. Hadet og bedraget burde have fyldt hende, men i stedet var der kun én tanke, én følelse: følelsen af at være en komplet idiot. Den følelse blev hængende i hende. Den blev hængende mens skældsordene regnede ned over hende. Hans skældsord. Den blev hængende, selv da hans hånd hævede sig til næste slag. Og den blev hængende selv efter hun lå krummet sammen på jorden. Følelsen ophævede smerten. Men fortrængte ikke billedet af den nat hun havde givet sig selv til ham...

Skriv kommentar

Besvarelsen Det er ikke en film er publiceret 21/06-2012 00:09 af Astrid Harboe (bette o) under skriveøvelsen Point of no return.
Version 1 - 21/06-2012 00:09
Besvarelsen er på 353 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Hej Bette
Har læst dit bidrag til skriveøvelsen, I starten og midt i, var jeg en smule i tvivl om hvad jeg læste - om det var et trick, og om vi i virkeligheden hørte om en fødsel (det var den åndedrætsøvelse, der forvirrede mig) - Men det var det så ikke. Og volden til slut? Desværre for mange kvinder ikke point of no return, fordi mange går tilbage til ham igen. Men ja, grænsen er bestemt nået i slutningen af din tekst og på den måde, kan jeg sagtens se, hvad du mener.

Bedste hilsner

Mikala
12 år siden
12 år siden
#2 Pia Hansen
Hej bette o

Intens og fængende, lille historie.
Som jeg læser den (og foreløbig selvfølgelig er sikker på er den rette opfattelse ;-)) hengiver hp sig til "ham" og er derfor "et" med ham, selvom han udvikler sig til voldsmand/en mand der nogle gange tæver hende?
Umiddelbart virker den følelse lidt forældet, men jeg tror faktisk, der er noget om snakken, hvormed jeg mener at der nok er nogle, der har det på den måde.

Pia H
12 år siden
11 år siden
#3 Tine Sønder (neon)
Apropos debatten: 'Fornyelse af klicheer', så bruger du her bevidst klicheen som et virkemiddel i den første sætning - hvorefter du tager røven på den, so to speak. Det er fedt - og det spiller op imod titlen. Det er næsten som om du leger med en tekstuel parodi på Magrittes billede 'ceci n'est pas une pipe'.

Teksten savner nogle kommaer og lidt sproglig opstrammere, men hovedgrebet fungerer.
11 år siden