Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Det er som om, at hun ser lige igennem mig. Hun ser kun sig selv. Hun trækker på skuldrene, før hun vender hovedet bort. Det ligner at hendes hår er lavet af silke, og jeg ville ønske at hun lod mig røre det. Bare en gang. Men det gør hun aldrig. Hun lader glattejernet feje ned af sit hår, blot for at udviske krøllerne.

Da hun er færdig smiler hun tilfreds, og vender sig så bort fra mig. Og dér ser jeg, at hun mangler at glatte noget hår i nakken. En slangekrølle, så skinnende og fin. Men hun opdager den ikke. Hun griber fat i sin lille håndtaske, før hun siger farvel. Hun smiler til mig, men jeg ved at det ikke er et ægte smil. Sådan plejer hun ikke at være. Hun hiver jakken til side, og stirrer på sin mave. Den er som den plejer. Hun løfter op i den stramme top, og mærker på det overskydende fedt. Det er som om at jeg kan læse hendes tanker. Hendes øjne skinner, men ikke på grund af glimmeren i makeuppen. Jeg ville ønske at jeg kunne gribe ud efter hende, kramme hende, og sige at alt er ok. Tårerne begynder at trille ned ad hendes kinder, og efterlader to sorte streger. Hun sidder et øjeblik med ansigtet begravet i hænderne. Så kigger hun op på mig igen. Hun ryster på hovedet, og begynder så at græde endnu mere. Lige nu ville jeg ønske, at jeg havde en magisk evne. At jeg kunne få folk til at se det samme som mig. Men sådan er virkeligheden ikke. Menneskene ser kun det, de selv vil se. Men hvis hun da bare kunne se, hvor smuk hun så ud. Hun behøvede ikke at glatte de vilde slangekrøller ud. De klædte hende meget bedre, end når hun glattede dem. Hun behøvede heller ikke noget makeup. Ikke engang foundation. Hendes hud var glat og fin. Måske hvis jeg slet ikke var her. Hvis jeg slet ikke eksisterede. Så ville hun nok aldrig sidde og græde nu.

Og så, lige pludselig, rejser hun sig fra sengen og går over mod mig. Hun trækker blusen ned igen, så den lige nøjagtig dækker hendes mave. Hun tørrer tårrene og mascaraen bort. Hun studerer sig selv længe. Vender og drejer sig. Og så smiler hun. Et ægte smil.

Hvis det da bare skete.

Skriv kommentar

Besvarelsen Se mig ikke er publiceret 07/12-2012 19:43 af Mathiilde under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 07/12-2012 19:43
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Simone Strandvad (SimoneJS)
Jeg troede lige at øjeblik at den endte godt, men så kom den sidste sætning og nu er jeg i tvivl!
Men lige meget hvad så er det en rørende lille historie og synes det var et godt valg at tage et spejl som synsvinkel - den rørte i hvert fald noget i mig :-)
8 år siden
8 år siden
#2 Mathiilde
Hej! Mange tak for kommentaren :)

Det er vel op til dig selv hvordan du tolker slutningen - men det var meningen at det var en ønsketænkining, dét til sidst. Men ville have lavet det i kursiv, hvis jeg kunne :)
8 år siden
8 år siden
#3 Jannik Brun (JannikHB)
Ja ligesom SimoneJS, så rørte den også mig. Specielt fordi det er et personligt emne, som virkeligt formår at slå hårdt. Godt skrevet, flydende og tankevækkende... bliv endelig ved ;)
8 år siden
8 år siden
#4 Mathiilde
Jeg takker for kommentaren :)
8 år siden
8 år siden
#5 Solveig Hassel
Jeg kunne rigtig godt lide historien - især fordi spejlet har tanker om, at pigen er pæn som hun er.
Jeg kunne også godt lide, at spejlet var i tvivl om hvorvidt det var bedre, at den slet ikke fandtes.
Slutningen var god fordi den gjorde os i tvivl. Ville hun aldrig acceptere sig selv?

Lidt kritik: Du må gerne lave lidt mere 'afsnit' for min skyld. Jeg syntes teksten blev ret 'tung' at læse. Så kritikken er kun rent opbygningsmæssigt. Historien fungerer rigtig godt.
8 år siden
8 år siden
#6 Mathiilde
Hej Solveig. Mange tak for ros og kritik :)
8 år siden
6 år siden
#7 Bjørg Skovsende (Pipaluk)
Lidt tung, men måske var det bare min koncentration der glippede lidt. Det er en smuk og rørende historie. Du skriver godt, så bliv bare ved ;D
6 år siden