Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg fik kludret med computeren, så de ord der skulle indgå er strålingsrisiko, pokeransigt, bondeknold, prestigebyggeri og frimærke. Altså ikke dem der står ovenover.

På vejen tilbage kørte han forbi kommunens nye prestigebyggeri. Det var skønt at se al den aktivitet. Håndværkerne myldrede rundt, kranerne drejede. lastbiler læssede af og kørte igen. Men det bedste var nu alligevel, at der var hans skyld det hele. Hvis ikke den her visionære bondeknold af en borgmester havde set mulighederne ved at tænke internationalt, så var intet af det her blevet til noget. Det havde ikke set lyst ud efter slagteriet lukkede, kommunen var ved at ende som de andre i den rådne banan.
Selvfølgelig var der modstand når man har så storslåede visioner. De grønne var bekymrede for miljøet, men det var de jo altid. Man kunne knapt nok fælde byens årlige juletræ uden at de fældede en tåre. De røde var bekymrede for pengene, men nu var det jo altså ikke sådan at alle multinationale virksomheder var skattesnydere og onde menneskeri al almindelighed. Når alt kom til alt havde han faktisk forventet lidt mere opbakning fra byrådet, måske ligefrem taknemlighed. Det var jo ham der skabte jobs og skatteindtægter, ikke dem, de ku ikke engang slikke et frimærke uden at komme galt af sted.
Pressemødet var gået godt og han havde haft lyst til at se værket igen inden har kørte hjem. Han havde holdt pokeransigtet, da de igen begyndte at spørge til strålingsrisikoen. Firmaet havde forsikret ham om, at der ikke var noget strålingsrisiko. Det rumænske værk havde kørt i flere måneder uden nogen form for stråling. Besøget derovre havde også været en udpræget succes. Hele teknisk udvalg havde været meget imponerede. Han vidste nok hvordan man imponerede et udvalg og når hans venner fra firmaet nu insisterede på at betale så var der jo ingen grund til at holde igen.
Han parkerede bilen i garagen og gik op mod huset. Knæene værkede lidt, bare han nu ikke var ved at få influenza. Det var der bestemt ikke tid til lige nu. Han gik ind, lagde nøglerne på hylden og så sig spejlet. Det gjorde du sgu godt sagde han til sig selv og kørte hånden igennem håret. Mystisk, hvor i alverden komme alt det hår fra nåede han at tænke, inden han igen kiggede i spejlet.
Tilfældige ord: vinteraften, pokeransigt, brudeslør, rationeringskort, tyngdepunkt

Skriv kommentar

Besvarelsen Den visionære borgmester er publiceret 15/01-2013 21:44 af Jesper Markstrøm under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 15/01-2013 21:44
Besvarelsen er på 387 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Jesper
Her er en dejlig velskrevet, og også til tider humoristisk historie, det er noget af en selvglad borgmester, og sikke dog et utaknemmeligt byråd,og så er det en dejlig overraskende slutning,godt gået, jeg ser frem til at læse mere fra dig, tak for ordene fra Ulla
11 år siden
11 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Fed historie, elsker især sætningen:
'Man kunne knapt nok fælde byens årlige juletræ uden at de fældede en tåre'

Og rigtig god punchline, så kan han lære det! Haha, humoristisk og alvorlig på samme tid.
Godt gået!
11 år siden