Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg lider af hukommelsestab. Jeps, det er rigtigt. hukommelsestab. Jeg kan ikke huske hvornår det opstod, ej heller hvordan. Det eneste jeg er fuldstændig sikker på omkring mig selv er, at jeg ikke kan huske noget. Det har sine fordele. Jeg bliver aldrig træt af en film, for det eneste der fortæller mig at jeg har set den før, er coveret på TV-bordet.
Til gengæld er jeg ikke altid lige god til mit job. Jeg arbejder for et flyttefirma, og det kan ind imellem godt give problemer, hvis jeg smider modtager adressen væk. Så kan jeg selvfølgelig ringe til firmaet og få den igen, hvis altså jeg kan huske, hvor jeg har lagt min telefon.
Jeg har en konsulent. Jeg kan ikke huske om det er en talekonsulent, en hørekonsulent, eller bare en hjælp-mig-med-livet-konsulent. Men jeg kan altid ringe til hende. Lige meget hvor meget lort jeg står i, hjælper hun mig igennem det.
Jeg har lige lagt røret efter en samtale med hende. Hun sagde, at hvis prismærket sidder i det tøj jeg har på ud af butikken, så er det ikke mit eget og jeg har ikke betalt det. jeg må nok hellere gå ind med det igen, inden jeg glemmer det.

"Undskyld, men jeg glemte at betale det her, inden jeg gik ud," siger jeg til manden i butikken.
"Glemte du det bare lige?" spørger han lidt spydigt.
"Ja, jeg husker ikke så godt," svarer jeg høfligt.
"Er der ikke en aldersgrænse for, hvor dum man kan tillade sig at være," mumler han hånligt, mens han bipper mig i nakken.
Jeg har lyst til at slå ham, men bestemmer mig for at tælle langsomt til 10 istedet.
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10.
Jeg løfter hovedet og ser på den venlige mand overfor mig.
"Det bliver 550 kr,"siger han lidt surt.
Jeg betaler ham og går ud af butikken, mens jeg spekulerer på, hvad der har gjort ham gnaven - og hvad jeg mon har brugt alle de penge på.
Tilfældige ord: prismærke, talekonsulent, aldersgrænse, flyttefirma, hukommelsestab

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvad var det nu? er publiceret 17/01-2013 19:50 af Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 17/01-2013 19:50
Besvarelsen er på 329 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Nikolaj Jørgensen (Terosan)
Det er en sjov lille historie, der har et sikkert og roligt sprog.
Du kunne sagtens arbejde videre med den til en lidt længere novelle. Hvis du beslutter dig for det, ville udfaldet uden tvivl blive underholdende(på en god måde).
10 år siden
10 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Hihi, fed historie - humoristisk og næsten lidt tragikomisk. Godt skrevet, og interessant storyline.
Tak for læsningen.
10 år siden
10 år siden
#3 Huberth
Super god lille historie, utrolig god måde du har brugt dine 5 ord på
hatten af for det.
10 år siden
10 år siden
#4 Sille Salander
Sjov lille historie. Den fanger godt. :-)

XoXo Sille :-)
10 år siden
10 år siden
#5 carped15
Fremragende lille historie. Letbenet og underholdende. Det er sådan, man løser denne opgave.

Et par komma-smut hist og her. (Bare for at være per-nitten-grynet). Sætningen omkring den sete film er lidt slap. Her kunne du lave en langt federe hukommelsestabs-reference, der var både mere original og sjov. 'Jeg kan se en film flere gang' ser man komme på 100 kilometers afstand.

Godt gået.

Dbh
10 år siden
9 år siden
#6 Carl Peter
Sjov og sød lille historie. Godt at der ikke er nogen aldersgrænse for glemsomhed.
9 år siden
9 år siden
#7 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Sanne
Det er en dejlig velskreven tekst i et flydende og varieret sprog, og så er det jo tragikomisk, hvordan man klares sig i samfundet, med et hukommelseshandicap, der jo ikke er synligt, det kan give mange kringlede situationer som her, skønt det er sørgeligt måtte jeg alligevel trække på smilebåndet. Tak for ordene fra Ulla
9 år siden
9 år siden
#8 Tessa Bommer
Flere af den slags,tak;)

Tessa
9 år siden