Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Ulrik stod helt stille. Han kiggede sig omkring. Han var drivvåd, det havde regnet hele dagen, og han havde hverken regntøj på, eller en paraply med sig. Han var søgt i ly under halvtaget, og nu stod han her og ventede.

Han kunne høre regnen falde på bliktaget, en høj larmende lyd. Det lød værre end det var, faktisk regnede det næsten ikke mere. Klonk, klonk, klonk larmen var øredøvende, i hvert fald i Ulriks indre. Det var dog ikke kun lyden af regnen, som Ulrik kunne høre. Han kunne også høre de vrede stemmer inde fra huset. Det var en mand og en kvindes stemme, de skændes. Det var ikke til at tage fejl af, Ulrik kunne høre ordene næsten lige så tydelig som regnen, og selvom han ikke kunne høre dem, så kunne han se på deres kropssprog at de skændes. Ulrik kunne set dem igennem vinduet. Han kunne se dem, men de kunne ikke se ham. Han stod skjult her bag ligusterhækken, men hullet i hækken gjorde, at han kunne se ind i haven.

Ulrik havde opdaget hullet en dag, hvor han havde været ude og lufte Ludvig. Ludvig var hans Golden retriever, eller nærmere, det havde været hans Golden retriever. Ludvig havde været gammel, og en dag var den blevet mæt af dage og var fredeligt sovet stille ind. Det var altså en af de sidste dage, han havde luftet Ludvig, at han havde opdaget hullet. Ludvig var stoppet op og havde efterladt en lille gave til Ulrik, han havde lagt den lige ud for hullet. Det var som om Ludvig havde vist, at han snart ikke længere kunne holde Ulrik med selskab mere. Det havde været en sidste gave fra Ludvig, noget som Ulrik kunne tage sig til uden Ludvig.

I starten var Ulrik ikke kommet hver aften, kun en gang imellem når han trængte til frisk luft. Senere hen, var det blevet til en fast aftentradition, at han gik hen til hullet og kiggede på menneskene derinde. Han hurtigt opdaget, at de ikke var lykkelige. Især kvinden var ulykkelig, hun græd tit. Ulrik havde en aften set, at manden havde slået kvinden, men det havde ikke været sidste. Faktisk var det næsten hver aften, at han så manden slå kvinden. Nogen gange var det kun en enkelt gang, andre gange, slog han hende flere gange.

Denne aften var en særlig aften, det var et år siden, at Ulrik havde opdaget hullet. Han var gået hen til hullet med den viden, at det ville blive sidste gang, at han ville stå ved sin faste plads. Denne aften havde han stået her halvanden time, og for et øjeblik siden havde manden slået kvinden. Ulrik havde taget sit valg, han gik hen mod havelågen, åbnede den og gik op mod hoveddøren. Han bankede på.

BANK, BANK, BANK

Ulrik havde taget et valg, aldrig mere ville han bare se passivt til. Døren åbnede sig, det var manden.

"Hej mit navn er Ulrik"

Skriv kommentar

Besvarelsen Hullet er publiceret 20/01-2013 22:29 af Sonja Larsen (Skrive-tante) under skriveøvelsen Point of no return.
Version 2 - 20/01-2013 22:36
Besvarelsen er på 494 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Det er da ikke så tosset en beskrivelse - og den underliggende morale kommer også fint frem og stemningen er helt troværdig.

Skulle jeg sige noget så kunne jeg godt undvære:
Ulrik havde taget et valg, aldrig mere ville han bare se passivt til. Døren åbnede sig, det var manden.
For hele teksten lægger op til at det var det han gjorde - så du har vist det !

Jeg får en ide med Ludvig, kunne han ikke have fået en tydeligere rolle i Historien ? måske noget med at hp gik bag parret med Ludvig og ludvig knurrede hvorefter HP lagde mærke til noget ved dem? - bare en tanke
11 år siden
11 år siden
#2 Anne Lilleager (Lilleager)
Hej Skrive tante

En bemærkelsesværdig lille historie! Der er nogle sproglige små ting, som du nok burde stramme lidt op, men det er senundært.
Idéen er rigtig fin. Måske har jeg lidt svært ved at forstå, hvorfor Ulrik aften efter aften i et helt år står og kikker på to mennesker, der er uvenner og voldelige. Er han et år om at beslutte sig til at blande sig?
Den med gaven fra Ludvig, der var noget, som Ulrik kunne tage sig til, når Ludvig ikke var der mere, forstår jeg ikke rigtigt.
Men altså - overordnet har historien nogle rigtig gode virkemidler og hænger fint sammen. Den lever også op til opgaven.

Mange hilsner fra Anne
11 år siden