Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg skulle flytte til Aarhus. Min mor var helt ude af den. Hun syntes, det var for langt væk. "Så kommer vi jo aldrig til at se hinanden!" hulkede hun.
Jeg stod med brevet fra universitetet i hånden. Kuverten lå opsprættet på bordet. På frimærket var et billede af H.C. Andersen. "I det mindste skal jeg da ikke til Odense."
"Det kan næsten være det samme." Hun lod hovedet falde, så hendes pande bankede mod køkkenbordet. Det gav en stump lyd. Heldigvis for det.
"Åh, stop med det flæberi!" Min far kom ind i køkkenet. Han havde en avis under armen. Der stod noget med en politirapport på forsiden. "Det er lige, hvad knægten trænger til." Han satte sig ved køkkenbordet og slog avisen op.
"Tak, far."
Han nikkede til mig over avisen. "Så lidt. Så kan du også komme på strøgtur. Det har de nemlig der i Aarhus. Et strøg."
"Ja, det lokker."
"Men pas på Romaerne. De stjæler, de sataner." Han slog avisen op igen og bladrede. "Det var lige godt fandens!" udbrød han øjeblikkeligt.
"Hvad er det? Politirapporten?" spurgte jeg.
"Fru. Larsens kat er død. Jeg vidste, den ikke så for rask ud!"
"Står det virkelig i avisen?"
Nu løftede min mor hovedet. Hendes ansigt var helt rødt og vådt.
"Ja, gu' fanden står det i avisen. Der er billede og det hele."
Jeg gik hen til ham og kiggede på billedet af katten. Den lå på en græsplæne med noget besynderligt stikkende ud af munden. "Hvad har den i munden?"
"Der står, det er en blæksprutte," sagde min far.
"Har Puddersukker spist blæksprutte?" spurgte min mor. "Den skulle de jo have serveret på søndag."
"Ja, det er i hvert fald for sent nu," svarede min far, rømmede sig og citerede fra billedteksten: "Vidne udtaler, det var et spruttende syn."
"Sikken syg humor!" udbrød min mor.
"Hold nu kæft, der står mere."
"Hvad står der, far?"
"Lad mig nu lige." Han rømmede sig og citerede så igen. "Familien Larsen skal dog ikke være nedtrykte. Efter at have obduceret blæksprutten, udtaler biolog, at den med står sandsynlighed har været udsat for strålingsrisiko." Min far gjorde store øjne til mig. "Det var satans."
"Så kunne de have været døde?" sagde min mor chokereret.
Min far nikkede højtideligt til hende. "Hvis det ikke havde været for Puddersukker."
"Sikken helt."
"En heltekat," sagde jeg og smilte til hende. Hun havde bestemt ikke glemt sin sorg, men lade være med at grine kunne hun ikke.
"Måske er Aarhus ikke så slem alligevel," sagde hun og omfavnede mig.
Tilfældige ord: strøgtur, politirapport, frimærke, strålingsrisiko, blæksprutte

Skriv kommentar

Besvarelsen Provinsidyl er publiceret 23/01-2013 23:06 af Rasmus Jørgensen (Rasmus90) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 23/01-2013 23:06
Besvarelsen er på 426 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 carped15
Fremragende fortalt. Du forfalder ikke til at forklare læseren: 'At her er der tale om provinsen'. Det viser du i stedet gennem samtale. Smukt! Faderen er stærkt skiltret - så langt så godt. Moren måske lidt svagere, men der er jo tale om kortprosa, så hvad fanden. Eneste kritikpunkt er dit valg af overskrift - provinsidyl. Måske kunne du have ramt mere plet med en overskrift, der ikke indbefattede ordet idyl. Jeg ser ikke idyl som en del af din fortælling.

4,9 stjerner her fra. (fra 1-5, hvis du skulle være i tvivl)
11 år siden
11 år siden
#2 Maria Bache Andersen
HA! Fed idé at sætte blæksprutten og strålingsrisikoen sammen med en kat og kalde hele dynen provinsidyl. Bor selv noget ude på landet og kender alt for godt den lokale sprøjtes tyndhed og artikler om selv småtterier, der aldrig var nået længere end til nabosnak et større sted.
11 år siden
10 år siden
#3 Lise Jensen
ved det er noget tid siden den tekst blev publiceret men har først læst den nu. Den får du leveret rigtig godt. Blæksprutten og stråling. Stakkels kat:-) Men okay den er lidt af en helt, uden at vide det.
Du skriver rigtig godt og skildrer personerne godt. fremragende arbejde:-)

Lise
10 år siden
10 år siden
#4 Sissel Bouet (Nyma Laputa)
Hej Rasmus

Det er en virkelig hyggelig tekst du har skrevet. Jeg kan godt lide at du ikke kommer voldsomt i dybden med beskrivelserne, det giver læseren lov til at bruge sin fantasi.
Du kommer fint omkring dine ord, uden at de virker dårligt placeret eller falder ud af kontekst.
Dialogen flyder fint og humoreren er lige til og går rent ind :)

Forsæt med det gode arbejde
- jeg glæder mig ihvertfald til at læse mere fra dig

År og Fred

Sissel
10 år siden
10 år siden
#5 Poul Brasch (Blækhuset)
Hej Rasmus.
Brugen af de tvungen ord får du flettet så elegant ind i et flydende og fantasifuldt univers. Det virker helt realistisk...og du som erkender dig til realismen. Rigtig godt underholdt.
Vh. Poul
10 år siden