... hvor de hvide senge står

Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det er ikke for ingenting, at der er aldersgrænse på byen natteliv. Jeg tør knap nok tænke på, hvad der ikke ville ske, hvis man slap folkeskoleelever løs på diskotekerne. Børn kan være ondskabsfulde, og det bliver ikke bedre, når de kan gemme sig i mørket. Det kender jeg selv. Når man indhyller sit ansigt i skygger, er man ikke sådan lige at se i øjnene. Det gør det nemt. Nu er mine øjne hævede, og det er ikke let at følge med i den fodboldkamp, der bliver fremvist på det skrattende fjernsyn i hjørnet. Her lugter sterilt. Straffesparkfelter, målmænd og røde kort - jeg ved alligevel ikke helt, hvordan det fungerer, men jeg kan høre et publikum huje mekanisk i baggrunden. For nogle nætter siden var det samme øredøvende larm, der omgav mig ved mellem strobelysene, blot spædet op med nogle hypnotiske rytmer af den slags, der kan fordrive enhver fornuftig tanke, som måtte finde vej gennem beruselsen. En natlig strøgtur er ikke ufarlig, især ikke for unge mennesker. Det er godt, at man holder de helt små borte. Hvis de havde samme muligheder som os, ville skolegårdene være badet i blod - jeg kan godt huske, hvordan det var dengang. Pigerne ser stadig lige så kønne ud. Næsten mere nu, da de er ude af rækkevidde. Måske burde de alligevel vove skindet og tage ud en aften. Det ville ikke gøre mig noget.

Efterhånden som jeg vågner, begynder også smerten at røre på sig. Jeg troede, at de havde stedt den til hvile med deres medikamenter. Er jeg ikke længere bedøvet? Jeg er absolut ikke længere bedøvet. Hvis ikke det gjorde så forbandet ondt at dreje nakken, ville jeg kunne se, hvad klokken er. Jeg skal snart udfylde den politirapport. Jeg orker det ikke. Helst af alt vil jeg glide tilbage i en bevidstløs døs. Da kunne jeg ikke mærke ubehaget, og jeg lod mig ikke udmatte af tanken om snart at skulle beskrive min overfaldsmand. Attentatmand kunne det have været, hvis ikke den skaldede havde grebet ind. I så fald ville jeg i hvert fald ikke skulle belemres med de bureaukratiske processer. Hvis her var en klokke, ville jeg ringe efter sygeplejersken, uden at vide hvad jeg ville spørge hende om. Hvornår kommer betjentene? Sig til dem, at jeg ikke gjorde noget galt.
Tilfældige ord: attentatmand, aldersgrænse, politirapport, strøgtur, straffesparkfelt

Skriv kommentar

Besvarelsen ... hvor de hvide senge står er publiceret 01/03-2013 20:30 af Løjtnant Livslede under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 01/03-2013 20:30
Besvarelsen er på 386 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Musanne
Gode tanker han gør sig på sygesengen - lad os håbe at han færdiggør tankerækken og når til nogle beslutninger:-)
Pas på hvor i sætningen du bruger ordet "ikke", og beskrivelsen af publikum som "mekanisk" passer måske kun på dåselatter-udgaven? Kan en smerte "røre på sig"?
Jeg er lidt forvirret over hvem HP er. Han bruger hætte, men senere virker det som om det er ham, der skal forfatte en politirapport. Men til sidst venter han på at betjente dukker op, så det viser jo nok at han er en af de hætteklædte. Flot at han tænker over at de unge skal beskyttes :-)
11 år siden