Hvad skulle det handle om?

Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Min yndlingsdessert er vaniljeis. Det er der mange, der synes er mærkeligt. Det forstår jeg ikke. Vaniljeis er da godt, siger jeg så. Bevares, bevares, siger de så, det er bare lidt kedeligt. Det synes jeg ikke det er, jeg synes det er godt. Nåh, men det er også lige meget. Det var slet ikke dét, det skulle handle om. Ja, hvad skulle det egentlig handle om?, tænker du sikkert. Og det er et ganske udmærket spørgsmål, for det kunne jo handle om alt muligt. Måske det skulle handle om den store mudderpøl jeg skvattede i den anden dag. Det var faktisk slet ikke sjovt, og alt mit tøj blev helt ulækkert og beskidt. Det var egentlig heller ikke dét, det skulle handle om, men nu kom det alligevel til at handle lidt om det. Og så alligevel ikke helt. Måske det skulle handle om fartfælder. Jeg fik faktisk en fartbøde ind af brevsprækken den anden dag. 2.500 kroner stod der. Spild af penge synes jeg! Men det var heller ikke dét, det skulle handle om. Jeg læste et mærkeligt ord den anden dag. Ringvrag. Hvad pokker betyder dét?, tænkte jeg. Så jeg slog det op. Her er hvad det betød: ringvrag sb., -et, ringvrag, -ene (nedslidt bokser). Det havde jeg nok alligevel aldrig gættet. Men så blev jeg da også dét klogere. Men det var faktisk heller ikke dét, det her skulle handle om. Måske det skulle handle om det overraskelsesangreb, jeg er ved at planlægge. Næste gang min søster inviterer venner med hjem, vil jeg springe frem iført spidermankostume, og overraske dem. Nu kørte jeg ud på et sidespor. Igen. For det skulle egentlig heller ikke handle om mine planer med fastelavnstøj. Hvad skulle det egentlig handle om? Jeg tror jeg har glemt det. Men jeg har nu fundet ud af, at det ikke skulle handle om hverken desserter eller mudder, mystiske ord eller fartfælder. Men hvad skulle det så handle om? Hvad var det egentlig det skulle handle om?
Tilfældige ord: fartfælde, mudderpøl, ringvrag, vaniljeis, overraskelsesangreb

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvad skulle det handle om? er publiceret 28/03-2013 20:07 af LivO under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 28/03-2013 20:07
Besvarelsen er på 333 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Britta Midtgaard (nim)
Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje., står der. Jeg får lyst til at kalde det en fjolletekst.
Men af en tekst "der ikke handler om noget" at være, så synes jeg "historien" er meget fint afrundet. Den indledes og slutter af på en meget god og ligevægtig måde.
9 år siden
9 år siden
#2 LivO
Tak skal du have.
Ja, det er vist bare en fjolletekst :-)
Uden nogen egentlig handling - egentlig bare et forsøg på at komme i gang med at skrive igen. Få nogle ord ned på papir. :-)
9 år siden