Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

- Nej, sagde jeg, NEJ. Du må ikke få slik i dag. Sæt posen med vingummibamserne tilbage igen på hylden.
- ...
- Det hjælper ikke noget, at du hyler, kom nu op fra gulvet. Kom nu, lille skat, vi skal hen og købe æbler og kød og grønsager til i aften. Så kan du få et æble, når vi er færdige med at handle. Uhmm - æbler smager godt!
- ...
- Jeg kan slet ikke høre, hvad du siger, når du råber så højt. Har du haft det sjovt i børnehaven i dag? Var det sjovt at være i skoven? Har du spist din madpakke? Kom nu op fra gulvet. Damen kan ikke få sin vogn forbi, når du ligger der midt på gangen. Åh, nu vækkede du lillesøster, såh såh lille mus.
- ...
- Jamen, når du ikke vil komme op selv, så må jeg jo tage fat i dig. Nej, jeg har ikke brækket din arm. Vil du op og sidde i vognen? Hey, kom her! Du skal blive her hos mor. Undskyld frue, må jeg lige komme forbi. jeg tror, min søn er løbet ned i afdelingen for legetøj. Ja, ja, undskyld, De kan vel se, at det er lidt svært at styre både barnevogn og indkøbsvogn. Hvor er du skat? Ska-aat? Nå, der var du. Åh nej...hvordan gik det nu til...Kom nu bare hurtigt, nu bliver mor snart lidt sur på dig, hvis ikke du kommer.
- ...
- Jeg ved godt, at du ikke gider lille skat, men vi skal bare lige finde et par pizzaer, så skal vi hjem. Kan du være en stor dreng og lægge pizzaerne ned i indkøbsvognen...Nej i indkøbsvognen sagde jeg, ikke i barnevognen.
- ...
- Hun er alt for lille til pizza, du ved nok, at babyer skal have mælk indtil de...Nej, nej nej det gør ondt på lillesøster, kom så her med den pizza.
- ...
- Lille skat - Mor elsker BÅDE dig og lillesøster, det har vi jo snakket om mange gange. Så - stop nu med at græde. Kom så, nu er vi gode venner igen. Så går vi hen og betaler for pizzaerne.
- ...
- Ja, ja. Så tag da den pose vingummibamser...

Skriv kommentar

Besvarelsen Vingummibamser er publiceret 04/03-2014 13:26 af Charlotte Frigaard (colette59) under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 04/03-2014 13:26
Besvarelsen er på 371 ord og lix-tallet er 14.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Porkild
Som at være der selv. :-) "Nej, jeg har ikke brækket din arm." :-D
10 år siden
10 år siden
#2 DortheaJohanne
Supergod, unik måde at bruge replikker på. Fedt skrevet.
10 år siden