55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Foran og rundt om er en mur. "Den skal ikke være der!" råber hun febrilsk. Hamrer knyttede næver ind i den, 1, 2, 9 gange. Det sidste lys dæmpes, suger kraften i rummet, der mindskes. Hyperventilerer, sveder, angst; shock. Synker ned i fosterstilling, hulkende, overgiver sig selv til realiteten. Da løftes muren af andre arme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Omringet indefra er publiceret 10/08-2014 21:25 af Sasha Kyhnæb (kyh91) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 10/08-2014 21:25
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej Sasha
Jeg læser din tekst som en billedlig beskrivelse af angst. Et sind, der klaustrofobisk er indespærret i et rum, der er for småt og for mørkt. På billedligt plan kunne det være inde i livmoderen eller levende begravet. Psykologisk set passer det vist fint. Jeg tror du rammer angstens grundelementer godt. Fosterstillingen er også for mig et troværdigt billede på det, at opgive. Det slutter så med en symbolsk fødsel/genfødsel (muren løftes), hvor håbet kommer udefra, fra "de andre". Der er et fremtidshåb, et håb, der hænger sammen med, at vi ikke er alene.
7 år siden
7 år siden
#2 Hege
Hej Sasha.
Jeg synes din tekst er god til at skabe stemning. Først den høje puls - angsten, så resignation og til sidst lettelsen, der giver mulighed for at lade sig falde fuldstændig, sikker på at nogen griber. Kan specielt godt lide det lille ord "da". det viser, at det var resignation, der skulle til for at få hjælp.
7 år siden