55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Hendes spinkle krop var lidt fremme. Han kunne ikke se maven derfra. Det var flere minutter siden, hun var stoppet.
"Er du sikker?" spurgte han.
Han så den lette hovedrysten, og følte sig lettet.
"Hvis du er den mindste smule i tvivl, så lad os beholde den."
Hun vendte sig langsomt om. Grædende og smilende.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tvivlen er publiceret 11/08-2014 20:28 af Brian Petersen (Brian) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 11/08-2014 20:28
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej Brian

Det er sjovt, for jeg er ikke i tvivl om, hvad der foregår, selvom jeg dårligt nok ved, hvorfor. En abort, der fortrydes. Det er nok fordi der fokuseres på maven, at jeg fornemmer det. Og på grund af deres reaktion, deres lettelse, der jo viser, at det var en svær beslutning, de endelig fik taget.
Jeg vakler lidt på grund af nogle af dine formuleringer. Kroppen "var lidt fremme?" OK! formentlig står hun lidt længere fremme end han selv, men jeg ikke sikker på, at det er det, du mener. Jeg kan heller ikke forestille mig, hvor de egentlig er (men det er jo svært med så få ord).
"... så lad os beholde den." her ville jeg have forventet et "det", hvis der er tale om et foster, et barn, men her må det vel være et "den" for "ungen", altså "lad os beholde ungen". Det giver så en oplysning om miljø, så det er fint.

Teksten fungerer, og mine små indvendinger er kun bagateller. Stærk situation, god spænding og fin opløsning.
5 år siden
5 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Flot besvaret! Man er ikke i tvivl - som den forrige kommentator også er inde på. Det løste du godt!

Masser af følelser og konflikt på plads på 55 ord.

Mikala
5 år siden
5 år siden
#3 Brian Petersen (Brian)
Tak for kommentarer både Michael og Mikala.
Michael: Du har ret i at ordet fremme, virker lidt mærkeligt her, og normalt ville man måske sige foran. Jeg valgte fremme, for at lægge vægt på, at det er kvinden, der har styringen her - at beslutningen er hendes (sådan som det bør forholde sig for gravide kvinder).
Ordet den:. Jeg tænker ikke ungen, men babyen. Det gør manden i historien også, selvom jeg udmærket er klar over, at man inden abortstadiet ikke teknisk set kan tale om baby endnu - det vil jeg dog til hver en tid gøre.
Tak for god kritik, for du har ret i, at det er formuleringer, der sagtens kan forstås anderledes, end jeg har tænkt dem..
Mikala: Takker for kommentaren. Rart med positiv feedback på en svær øvelse.

Mvh Brian
5 år siden