Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Så står jeg her. Jeg har fået en ny plads i det lille hjem, jeg tror min ejer blev træt af at kigge på mig siden hun har "gemt" mig væk. Hun glemmer tit at give mig noget at drikke, og jeg kommer sådan til at tørste. Hun giver mig først noget at drikke når jeg er lige ved at dø. Hun er en mærkelig én. Hun fik mig at en god ven, da hun havde inviteret ham op i sin nye lejlighed. Jeg synes det er mærkeligt hvordan sådanne mennesker lever. De har gang i en million ting, glemmer ofte de vigtige ting og har ikke altid styr på hvilke ting der sker. Jeg ser hende tit have rigtig travlt om morgenen, hun står altid forsent op. Igen viser det mig bare, at hun ikke har styr på noget og jeg bliver mere og mere lykkelig for at jeg ikke er et menneske. Når jeg sådan ser hvordan mennesker lever, hvor mange ting de skal nå i hverdagen og at de har et arbejde til skal passe hver dag - så tænker jeg at det må være rigtig hårdt. Min ejer er en travl kvinde. Hun skal afsted klokken 7 hver morgen, hun kommer hjem klokken 17 også skal hun lige gøre hele lejligheden rent, så skal hun træne, ses med hendes veninder og jeg kunne blive ved med at komme med forklaringer på hvad det er hun laver. Jeg kan slet ikke forstå at hun kan holde til det. Så er jeg glad for at jeg bare er lille mig. Hendes kat Sofus har det med at slå ud efter mig og bide i mig. Selvom min ejer har sagt han ikke må, så bliver han ved og jeg danner ar af dette. Alligevel bliver han ved, fordi det er jo sjovt. Han har sågar tisset i mig, og jeg husker tydeligt hvor ulækkert og hvor meget det lugtede. Men igen - jeg er bare en stueplante. Jeg er en stor palme, med store blade og en tyk stamme. Jeg er bare en palme, som skal tie. Kæmpe for at leve og kæmpe for at stå. Jeg er bare en palme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bagsiden af livet er publiceret 08/12-2014 13:36 af Simone Kristine Sørensen (Simonekristine) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 08/12-2014 13:36
Besvarelsen er på 363 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Simone, ja, det var hurtigt at finde ud af, at det så var en stueplantes synsvinkel - den klarer du også godt, mange gode ironiske kommentarer til et menneskes travle hverdag og så glæden over bare at skulle stå der, være "lille mig" den er god, her får det udtryk en ny drejning. Ja, så kommer det til sidst frem, at det er en palme. Det er så ikke så stor en overraskelse og vender ikke så meget. Men hele historien er godt drejet.

VH Mons
6 år siden
6 år siden
#2 Tina Kristiansen (Tinak)
Fandt din historie simpel på den gode måde, det var hurtigt at gennemskue det var en plante, men rammen omkring overvejelserne af mennesket liv, ja det rammer plet for mange tror jeg. God tekst syntes jeg.
6 år siden
6 år siden
#3 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Simone
Meget flot beskrivelse af hvad/hvordan at palmen tænker. Du har fået rigtig mange ting med.
Vh. Jytte
6 år siden