Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg fik lyst til en travetur, og tænkte jeg vil gå ned igennem byen, og se gadelivet. Elsker gadelivet der.
Fik hevet støvlerne på og gik ned ad trappeopgangen og ud i luften. I dag skinnede solen højt på himlen. Jeg gik hen mod gågaden med muntre skridt. Tænkte på den butik, hvor jeg sidst så en flot guldfugl hængende oppe i loftet. Den kunne jeg godt tænke mig at have derhjemme, den vil se flot ud til mit mønstrede tapet, hvori der var små knaster af guldfarve. Jeg ser et par stykker fra strikkeklubben og går hen og hilser på. Vi kom i en lang snak. De er så søde alle sammen og vi har en god omgangstone.
Maria fortalte at det gik rigtig godt med hendes søn til fodboldtræningen. Sidst stod han på det helt rigtige sted i straffesparkfeltet, for han scorede nemlig.
Jeg fik sagt farvel og vandrede videre ned ad gågaden og så butikken med guldfuglen og styrede skridtene derhen. Blev modtaget af en lille ældre mand med grå hår, han kom venligt og spurgte hvad han kunne hjælpe mig med. Jeg pegede på guldfuglen og forklarede ham, at den vil passe rigtig godt hjemme i min stue. Han var enig med mig, og tog den forsigtig ned, og pakkede den grundigt ind. Rakte mig den og åbnede døren for mig. Jeg takkede og bevægede mig videre.
Pludselig røg jeg forover og faldt på langs hen ad gaden, guldfuglen røg ud af min favn. I mit ene øre, kunne jeg høre knaldet, da guldfugle blev knust. Åh nej, tænkte jeg, jeg har da holdt guldfuglen i det rette tyngdepunkt. Av råbte jeg af smerte, og jamrede mig. Folk kom løbende til og vil hjælpe mig. Det gjorde forfærdeligt ondt hver gang de vil løfte mig op. En mand var sød at ringe til alarm 112. Jeg lå der og havde ondt af mig selv, fordi det gjorde hamrende ondt. To søde personer var blevet hos mig, og talte med mig. Jeg hørte sirenen og blev endelig hjulpet op i ambulancen. Den ene af falckredderne mærkede på min arm og skuldre, selvom jeg vægrede mig, og skreg. Han talte beroligende til mig, og fik mig til at slappe af. Imens var ambulancen ankommet til hospitalet, og jeg blev ført ind på skadestuen. Lægen undersøgte mig og sagde, at jeg sandsynligvis havde brækket skulderen, så den skulle røntgen fotograferes. Jeg spurgte hvor stor strålingsrisikoen var. Han sagde, at den var minimal. Forstuvning af skulderen fortalte lægen bagefter. Du skal være hjemme i 6 uger i ro.
"Åh nej", råbte jeg. "Hvad med min ferie til Gran Canaria"!! "Min datter bliver helt knust"!
Tilfældige ord: strålingsrisiko, omgangstone, straffesparkfelt, guldfugl, tyngdepunkt

Skriv kommentar

Besvarelsen En dag i mit liv er publiceret 05/02-2015 20:41 af Jytte Black (Lilla Blomst) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 2 - 05/02-2015 20:43
Besvarelsen er på 444 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Sissel Bouet (Nyma Laputa)
Hej

Du bruger alle dine ord, hvilket er fint. Dog savner jeg måske lidt mere dybde. Teksten føles lidt forhastet, der kunne godt gøres noget for at understrege at AV var et udbrud fx " " eller gøre det i fed eller kursiv, og så er den lidt præget af talesprog.
Men jeg synes ellers det er en sød tekst :)
Jeg håber du kunne bruge mine synspunkter
Venlig hilsen Sissel
9 år siden
9 år siden
#2 Anders Skafte Hansen (Skafte)
Hej Jytte.

Fin positiv historie, der er meget humor i den, og den er skrevet i et godt flow. Du får alle ordene med og det er jo også godt, desuden får du ordene med uden at det virker indpresset eller forkert.
Så det er alt i alt en god historie. Dejligt at det er så positiv.

Mvh.
Skafte
9 år siden
9 år siden
#3 Schane Alexander Blicher
Hej Jytte.
så har jeg læst den.
og jeg synes du klarer det udmærket.
alle ord er der.
jeg tænkte på... hvor mange ord må man bruge på en skriveøvelse. ?
måske skal jeg selv prøve en øvelse. smiler.
mvh Schane.
9 år siden
8 år siden
#4 Sys Høj (Forårsglad)
Hej Jytte
godt skrevet og din slutning kan jeg især godt lide, fordi man vente du vil være bekymret over den guldfugl og ikke ferie med din datter ;-)
Vh Sys
8 år siden
8 år siden
#5 Marianne Maria Marie Toft
Fin tekst og udemærket historie. Savner nogle kommaer og noget bestemmelse i tid.
Hvis man starter sin tekst i datid, tager teksten sig bedst af, at blvie i datid. Og omvendt skirver man i nutid, slå man ikke pludselig tilbage i datid, ved mindre der er tale om, et tankestrejf eller et flashback. Ellers super fint.
8 år siden