Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Lyden ovre ved døren var ved at drive hende til vanvid. Hun skulede derover og prøvede at trække vejret så lydløst som muligt. Det var svært, for efterhånden hev hun efter vejret, hårdere og hårdere i små, korte stød. Glemte at trække vejret ned i maven. Hun anede ikke hvor længe hun havde siddet der, men hun vidste at hun aldrig ville komme derfra igen. Som en ussel rotte i en fælde.
"Nej, nej, nej, hold nu op, gå nu væk, det går over om lidt, liiiige om lidt." Tanker og følelser hvirvlede rundt indeni hende som en storm. Hun sank en klump i halsen og lukkede øjnene. Hun havde hovedpine og voldsomt ondt i maven og kvalme som om hun kunne kaste op, hvornår det skulle være. Hun krøb tættere sammen under bordet og trykkede pistolen ind mod sig. Det kolde stål ramte hendes brændende varme hud ved kravebenet og op langs halsen. Hun forsøgte at holde vejret et øjeblik for at lytte. Der var stille lige nu, men om lidt ville det igen kradse og larme derude fra. Det vidste hun. Det var også kun et spørgsmål om tid, før døren ikke kunne holde mere, for skuret hun gemte sig i var gammelt og træt og havde stået uberørt i flere år, men det var trods alt et gemmested. En svedperle løb ned over hendes ansigt og da den ramte hendes mundvig rakte hun tungen ud uden at tænke over det og smagen af salt ramte hende. Så var lyden der igen. Hendes rødsprængte øjne skød over på døren for at se om den ville holde og hun forsøgte at beregne hvor lang tid hun havde igen. 3-4 minutter? 3-4 timer? Hun vidste det ikke og fortvivlelsen greb hende. Hun sank hårdt og tog et fast tag om pistolen. Det var nu eller aldrig inden det bæst udenfor fik fat i hende. Hun rettede sig lidt op, åbnede munden og lagde pistolen mod underlæben. Hånden rystede kraftigt og håret klæbede til hendes ansigt af sveden. Hun kneb øjnene sammen og et hulk undslap hende. Samtidig brast hun i gråd og tårene hun så længe havde holdt på, flød ned over hendes kinder. Hun holdt vejret - og trykkede af. Nu var hun fri.

Skriv kommentar

Besvarelsen Fanget er publiceret 25/06-2015 18:17 af Annabell Nielsen (Lady-A) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 25/06-2015 18:17
Besvarelsen er på 375 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Victoria Wandall
Waauuuw! Du får gåsehuden frem og man kan mærke både angsten, det kolde metal og smagen af sved. Virkelig godt skrevet. KH Victoria
4 år siden
4 år siden
#2 Bettina Vestesen (Bettina V)
Hej Annabell, din tekst er saa fangende og god - og jeg ville oenske der var mere at laese om hende.
Kaerlig hilsen
Bettina
4 år siden
3 år siden
#3 Maria Jespersen (riepige2)
jeg bliver helt fanget af din tekst. man kan virkelig leve sig ind i den. ville ønske den var i 1 person, det ville for mig være nemmere at leve mig ind i. men super godt skrevet.
3 år siden