En ynkelig tilværelse

Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Han er stået op! Jeg kan høre, han går udenfor for at ryge sin morgensmøg. Arg! Det er noget af det klammeste. Tobaksånde og hans befamlende nikotinfingre omkring min spæde krop. Jeg er ikke skabt til dette! Med mit spinkle og raffinerede udseende burde jeg omgives af velduftende og bløde hænder, som ydmygt kærtegnede min krop. Schh! Er han på vej nu? Nej. Han skal nok have sine fem kopper kaffe først. Årh nej! En kaffebelagt tunge kombineret med hans evindelige tobaksånde. Jeg tror, jeg brækker mig!

I aftes var anderledes. Det var ikke kun kaffe og smøger, der sprang mig i møde, da han 'brugte' mig, eller nærmere misbrugte. En umiskendelig hørm af rådden fisk og sur røv fik nærmest mine indvolde til at vende vrangen ud. Som om det ikke var nok, blev jeg også indfiltret i sorte stive hår! Aldrig har jeg oplevet noget lignende! Jeg kan stadig både smage og lugte det. Stanken fra i går.

Han gør heller ikke meget ud af at gøre mig ren efter brug. Bare en hurtig tur ind under den kolde hane. Som om han selv ville bryde sig om det! At blive misbrugt og underlagt de klammeste forhold for derefter blot at få en kold dusch! Føj for satan!
En gang havde han nær taget livet af mig. Han lod mig ligge efter brug. Totalt urengjort. Tre dage lå jeg mutters alene. I 25 graders varme. Fluerne kravlede på mig. De sked på mig. Føj, det var klamt!
En morgen væltede han mig så ned på gulvet. Fik øje på mig og samlede mig op. Han puttede mig i munden, medens han sad på wc og sked og læste Anders And - Anders And! Selv den ynkelige tegneseriefigur lever et bedre liv end jeg!
Pludselig gik det op for ham, at jeg ikke var blevet gjort ren i flere dage. "Føj! Hold kæft, hvor er du klam!" Råbte han, og kylede mig ned i vasken, som om jeg var loppebefængt. HAN skulle snakke om at være klam! Og hvis skyld var det, om jeg må spørge? Hold kæft, hvor er mennesker noget af det dummeste, der findes!
Havde jorden bare kun være beboet af tandbørster!

Skriv kommentar

Besvarelsen En ynkelig tilværelse er publiceret 04/10-2015 00:40 af Tessa Bommer under skriveøvelsen Tingesten.
Version 2 - 04/10-2015 22:03
Besvarelsen er på 366 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Tessa
Du er altså god til at skrive humoristisk, jeg smilede hele vejen. Og gættede ret hurtigt det var en tandbørste. Som desværre for den, bliver vidne til de utroligste ting.
Godt skrevet.
Vh. Jytte
5 år siden
5 år siden
#2 Mai Omi
Hahaha XD Hvor er den fantastisk. Virkelig underholdene. Sikke nogle tanker man får før man kommer til pointen. Jeg gik fra at gætte på pædofili, til et toilet, til en dildo, til en mobil telefon. Og så var det bare en tandbørste :)
5 år siden
5 år siden
#3 Max Scmidt
God lille historie, min første tanke var ikke at det var en tandbørste historien handlede om, men noget helt andet.
God historie!

-Max
5 år siden
5 år siden
#4 Sys Høj (Forårsglad)
Tak fordi jeg ikke er tandbørste og det er en herlig historie du har lavet her om at være tandbørste og man kommer godt nok langt omkring før man bliver klar over hvad du taler om *GG* Tak for utrolig herlig og humoristisk historie.
Sys
5 år siden
5 år siden
#5 Maria Guldmann (guldmann)
Hvor er det godt skrevet.. og hvis man lever sig ind i teksten uden at tænke på at det er en tandbørste, er det virkelig en skræmmende tekst og følelsen af lettelse når man læser at det blot er en tandbørste er befriende... fed følelse!
5 år siden
5 år siden
#6 Naomi Wann
Super god tekst, som virkelig fik mig til at trække på smilebåndet, da det gik op for mig at det omhandler en tandbørste ;)
5 år siden
3 år siden
#7 Jens-Jakob
sød, sjov og god. Fangede desværre hurtigt at det var en tandbørste, om end dét med hårene forvirrede mig :) Nuvel, dejlig historie
3 år siden