Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Jeg er ambitiøs omkring alt hvad jeg foretager mig. Det bliver jeg nød til! Jeg havde det svært som barn. Er bestemt ikke født med en guldske i munden. Min mor havde så travlt, at jeg næsten aldrig så hende. Min far kender jeg ikke. Jeg husker hvordan jeg som barn besluttede, at jeg ville skabe et andet liv for mig selv og den familie jeg drømte om at grundlægge. Jeg besluttede mig for at arbejde hårdt og ikke give op. Jeg drømte om universitetet. Om viden og om muligheder.

På trods af ringe hjælp og støtte hjemmefra, klarede jeg mig gennem folkeskolen og gymnasiet med topkarakter i samtlige fag. Universitetet var nu indenfor rækkevide. Efter 7 år blev jeg den første i min familie til at gennemføre en videregående uddannelse. Jeg tror min mor ville have været stolt af mig.

Efter endt uddannelse, havde jeg en klar forestilling om hvilket job jeg ønskede. Og efter mange års slid, sidder jeg nu som medejer af klinikken. Vi har tilfredse kunder og har et godt ry i store dele af landet.

Jeg har lært meget. Det kan virkelig betale sig være ambitiøs på egne vegne. Ikke tage til takke hvis noget ikke er som man ønsker det! Vær ikke bange for at drømme stort, og læg så kræfterne i! Du kan meget mere end du selv går og tror!

Uanset hvad jeg foretager mig så vil jeg være den bedste. Eller også bliver jeg det! Men tro ikke, at det er en dans på roser. Det kræver hårdt slid. Lange nætter. Frustrationer.

Min kone er højtuddannet. Mine børn er dygtige og smukke. Børn der skal have noget ud af livet! Jeg vil give dem de muligheder jeg aldrig fik!

Jeg har arrangeret ekstraundervisning for dem begge. Nok særligt den ældste. Det går alt for langsomt. Den yngste ser mere lovende ud. Viser allerede stort talent og engagement. Ja, jeg indrømmer - børnetårer skærer mig stadig i hjertet, men det er jo for deres eget bedste!

Jeg er ambitiøs omkring alt hvad jeg foretager mig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ambitiøs på egne vegne er publiceret 06/01-2016 12:31 af Kristina Nøddebo Balle (Nøddebo) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 06/01-2016 12:31
Besvarelsen er på 343 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Kristina
Du har løst din skriveøvelse meget flot.
Bare emnet, som jeg tror mange voksne mennesker har oplevet, at det/ hvordan det har været i deres barndom, skal deres egne børn ikke have det. Og så ender det på samme måde, som her i din historie, Forældrene har ligeså travlt, de har fået den uddannelse de vil have og den smukke kone og børnene. Det er kun lykkes ved at være den bedste, men det er igen børnene det går ud over, som i dit eksempel med at de skal have ekstra undervisning. Når de børn bliver store, kan det igen vælte til en hel anden side, og så kan vi kun gætte, hvad der så sker.
Din skriveøvelse bringer tanker frem hos mig.
5 år siden