Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Clara følte sig mere og mere tom. Hvis du kender følelsen af at blive udhulet af noget du ikke kan se, men bare ved er i gang med at tømme dig for mening, så ved du hvordan Clara havde det den dag. Faktisk havde det stået på længe, men den aften hvor hun sad stift, og med påtaget interesse, overfor sin perfekte søster med den perfekte mand, så blev hun mere og mere klar over det. Søsteren var lige kommet hjem fra en lang rejse til Rom, hvor hun og manden bare havde slappet af og udlevet enhver turists drøm om at se de mange attraktioner samt udlevet enhver turists mareridt om at måtte rejse hjem til de frustrerende, møgforkælede unger der lå hjemme på gulvet i den prætentiøse villa i Hellerup og skreg på mor og far. Clara var glad for at hun ikke havde børn. Clara havde det da egentlig ok.
Hun tog et nip af sin hvidvin, og ønskede sig langt væk fra sin søsters fantasiforladte fortolkning af Colosseums tusinder af sten, og mordet på Cæsar. Forenden af restaurantens bord sad de gamle og lyttede interessant til de tomme ord der bare blev ved med at vælte ud, som om en dæmning var brast under trykket af de mange sætningers ikke eksisterende tyngde.
"Men altså," sagde søsteren mens hun kiggede drømmende på sin mand, "Så stod vi altså der, foran denne imponerende bygning, og så havde tossehans her glemt kameraet. Kunne i forestille jer hvor mopset jeg blev?"
Hun gav ham et lille kærligt klap på siden af hovedet, som om han var hendes eget lille kæledyr hun lige havde tilgivet.
"Ja det var noget være noget. Det tog hende hele eftermiddagen at køle ned igen" svarede hendes mand med et stift, påtaget smil. Han greb beslutsomt fat i sit hvidvinsglas, tømte det for indholdet, og signalerede til tjeneren at hans skulle have et nyt. Clara gjorde det samme.
Efter at de havde indtaget det sidste af deres måltid på restauranten og de fleste andre gæster var taget hjem, rejste Clara sig op.
"Travl dag i morgen. Må hellere se at komme hjem. " sagde hun mens hun forsøgte at få sin trenchcoat på. Clara følte sig mere og mere tom.

Skriv kommentar

Besvarelsen Clara er publiceret 05/02-2016 14:19 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 05/02-2016 14:19
Besvarelsen er på 373 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Lars Thor Smith (soltjeneste)
Det virker som om, Clara skal til at overveje at finde meningen med sit liv i sit eget liv istedet for i det, der gör hende tom, nemlig at forsöge forgäves at spejle sig i andre menneskers såkaldt perfekte liv. Jeg tror, Clara er på vej mod en periode, hvor hun ser mindre til sösteren. Udmärket beskrivelse - hvad sker der i fortsätningen - begynder Clara på et helt nyt liv, hvor hun lader väre med at leve op til familiens dödsyge forventninger om et närvär, hun ikke har lyst til at yde ? Gör sösterens mand oprör og vil behandles som noget andet end et käledyr ? Styrter Sös'liv så i grus ? Unägteligt ikke så interessant - Clara, med al sin udhulede tomhedsfornemmelse, er den, der er mest gods i. Måske vipper hun bordet i restauranten overende näste gang - eller heller vinen ud i ansigtet på Sös ? Så måske bedre at blive hjemme i förste omgang.
6 år siden