Min synopsis

Opgavebeskrivelse

Forestil dig at du drømmer om at udgive en bog. Det er en god drøm. Forestil dig nu endvidere at du har selve bogen mellem hænderne, en situation som dine læsere snart vil stå i. Hvordan skal omslaget "sælge" bogen til dine kommende læsere? Skriv en såkaldt synopsis/synopse for bogen. En synopsis eller synopse (fra græsk) er en sammenfatning, oversigt eller kortform af noget længere. Altså sammendraget på bagsiden af din fiktive bog. Titlen på besvarelsen skal være din fiktive bogs titel.

Mellem hænderne holder jeg endelig bogen. Samlingen "Fald". Den fysiske udgave af de digte, jeg har gået med i hovedet i snart et årti. Det er digte, der tager udgangspunkt i fascinationen ved sproget, ligesom Inger Chistensen og Svend Åge Madsens værker gør det. Jeg leger med betydninger af og konstruktioner med ordet "fald". Det starter med de grammatiske former, fald, falde, falder, faldt, faldende, og så bliver det til verbalfraser, kollokationer og ordsprog, der alle har hver sin uddybende strofe. Jeg har undladt at lægge en bestemt stilistisk form ind over. På den måde har ordene fået frit spil.
Forsiden viser en kvindehånd med et indbydende rødt æble som reference til syndefaldet. Mange af digtene har netop dette og lignende mytemotiver som forlæg. Det fungerer godt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bedømmelse af "Fald" er publiceret 28/03-2016 16:25 af Jeanette Patricia Sønderby (Jeanette Patricia) under skriveøvelsen Min synopsis.
Version 1 - 28/03-2016 16:25
Besvarelsen er på 127 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.