Nisse huen fra Pedersker

Et juleeventyr

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort eventyr som tager udgangspunkt i julen. Tilføj gerne gaver, risengrød, nisser og trolde, og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Lillejuleaften var det en tradition, at der blev fortalt en historie og i år var turen kommet til mor. " Nu skal i høre " begynder hun " For hundrede år siden fik man grød som første ret juleaften. Min oldemor havde delt grøden ud i elleve små skåle og de ti blev sat ind på bordet. Den ellevte skål, satte hun over i stalden til Nissen. Inde i storstuen var familien i gang med grøden, men denne gang var der ingen mandel. Alle var enige om at oldefar havde slugt den. Juledagsmorgen gik oldemor over i stalden for at hente skålen og til hendes store overraskelse var grøden spist, og i skålen lå der en mandel. "Det må jeg nok sige" sagde oldemor højt for sig selv, Nissen fik mandlen, ja så skal han også have en gave" Hun lod skålen stå på staldgulvet og gik ind for at sy Nissen en ny hue. I dragkisten fandt hun et rødt stykke filt der blev klippet til og syet sammen som et stort kræmmerhus, en lille grøn kant blev syet på og den lille Nissehue var færdig. For anden gang gik oldemor i stalden, Hun tog mandlen op og lagde Nissehuen ned i stedet . Det var den mandelgave, sagde min oldemor tilfreds. Samme aften listede hun med en vågelygte i hånden over til stalden, og til sin store ærgrelse, så hun at huen lå der endnu. Måske er der slet ikke nogen Nisse, tænkte oldemor idet hun bøjede sig ned for at samle huen op . Men hvad var det, huen der lå i skålen var en gammel falmet og hullet hue, og ikke den fine nye. Vi har en rigtig Nisse boende, tænkte oldemor. Samtidig med at mor fortæller, har hun trukket en skuffe ud og et øjeblik efter, står hun med en papæske i hånden. Op af æsken tager hun en lille hullet og falmet Nissehue. "Uden huen ingen historie" siger mor smilende, og med største forsigtighed lægger hun den gamle Nissehue tilbage i papæsken.

Skriv kommentar

Besvarelsen Nisse huen fra Pedersker er publiceret 22/11-2018 21:50 af Preben Einar Fuglsang (prefu) under skriveøvelsen Et juleeventyr.
Version 1 - 22/11-2018 21:50
Besvarelsen er på 333 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 6 måneder siden
#1 Lejsy Storm
Se, det var et rigtigt juleeventyr!
Den var sød og med en sjov pointe. Sådan en nissehue med slidhuller i er nok værd at gemme i den fine æske. Hvor mange ejer lige sådan én?
Dejligt flow i dit sprog. Tak for det.

Mvh.
Lejsy Storm
1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden
#2 Preben Einar Fuglsang (prefu)
Tak for de pæne ord.
Venligst.
1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden
#3 fynskmælkebøtte
Jeg vil høre mere :-)
1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden
#4 Preben Einar Fuglsang (prefu)
Hej Fynskmælkebøtte.
Tak: Har skrevet 18 små Historier alle med næsten samme antal ord, og afsluttende med en lune der hører julen til.

God jul.
1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden
#5 Djani Sejd
Hejsa - det er en spændende og rigtig julehistorie. Hvis du har 18 historier mangler du bare 6 og du kan lave den som kalender:)//Venligst Djani
1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden
#6 Preben Einar Fuglsang (prefu)
Hejsa Djani
Tak for din deltagelse og ja 24
Jeg har en fantastisk tegning med til hver hist. Tegneren gik hen og døde af kræft.
(Kan desværre ikke sætte tegning med til historien.) Derfor stoppede jeg ved 18
små historier med tegning til.
Venligst og god jul
1 år, 6 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#7 Stine Højris
Sikke en dejlig julehistorie! Jeg er simpelthen så stor fan af sådanne romantiske juleeventyrer. Jeg er vild med din idé, med at fortælle julehistorier hvert åt til jul.. Det fungerer så godt, at selve juleventyret er et flashback, og moren der fortæller, bliver skrevet i nutid.
Dejlig fortælling! :-)
Rigtig glædelig jul.

mvh Stine
1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#8 Preben Einar Fuglsang (prefu)
Tak Stine
Dejlig opmuntring fra dig, og god jul.
1 år, 5 måneder siden