Et juleeventyr

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort eventyr som tager udgangspunkt i julen. Tilføj gerne gaver, risengrød, nisser og trolde, og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Kik og Klik stod i det store køkken med hver deres træske. Klik kogte risengrød, og Kik kogte karamelmasse. Ilden i stenkomfurene blusede lystigt, og der hang en duft af jul om dem. Det gammeldags trægulv knirkede, og lyset i petoliumslampen lavede et dunkelt lys. Kik sang julesange om julemanden, og Klik sang om risengrød, da en af pakkenisserne kom løbende. "Julle er kommet tilbage. Skal vi snart spise?" Hun skak en finger i karamellen og slikkede det af. "Trip! Lad være med det." Kik daskede Trip på armen. Trip gik ud af køkkenet med den karamelindsmurte pegefinger i munden. "Øv." Kik ristede på hovedet. "Og ja. Maden står på bordet om 1 minutter" En høj dame kom trissende ind. Hendes tøj var rødt med en hvid pelskant. "Lille Kik,, det hedder 1 minut. Ikke 1 minutter." "OK Julie. Og når jeg siger OK, mener jeg OK med sukker på." Julie lo. "Jaja lille Kik. Du er vel nok klog." Hun tog risengrøden og gik ind i spisesalen med den. "Jeg mangler at putte mandlerne i." Klik løb hen mod Julie. "Din tosse." Sagde Kik. "Det hedder én mandel." Julie nikkede. "Jamne vi er jo tohundrede nisser. Og Julle har lavet mandelgave til 10." Klik så alvorligt på Julie. "Jaja så. Læg de mandler i grøden." "JAAAH" Med de 10 mandler i grøden, gik de ind og serverede maden. De 200 nisser sad ved to lange, lange borde. Julemanden og Julie sad ved et bord foran dem alle sammen.

Mange tror, at nisser er små børnelignende mennesker med rødt tøj og en lille spids hat. Men i virkeligheden er nisser forskellige alt efter hvilket arbejde de har. Pakkernisserne har grønt tøj på, Byggenisserne har rødt tøj på og Staldnisserne har gråt tøj på. Dog har alle nisserne en rød hue. Pigerne har fletninger og drengene har en spids i af pandehåret. Julemanden har ikke altid sit røde og hvide tøj på. Han har kun det på, når det er juleaften. Ellsers har han et par grønne selebukser, en grå striktrøje og en rød hue på det hvide hår.

Alle nisserne sad og spiste deres risengrød og drak kakao. Der var småsnak og da desserten blev serveret, det karamel Kik havde lavet, lød klokken. Den klokke deer kun ringede ganske sjældent. Den havde ringet en gang før. Den ringede kun når julen var ødelagt....

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvor Mange Mandler? er publiceret 17/12-2011 14:45 af Lille Frikke under skriveøvelsen Et juleeventyr.
Version 1 - 17/12-2011 14:45
Besvarelsen er på 393 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.