Et juleeventyr

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort eventyr som tager udgangspunkt i julen. Tilføj gerne gaver, risengrød, nisser og trolde, og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Minna trak sin tynde jakke tætter omkring sig i håb om at den ville give hende bare lidt mere varme.Sneen føg ind i hendes øjne og irriteret hende, hun frøs på sine fødder de små sko hun have på fyldtes med sne den kolde vind rev og flået i hendes jakke og det ternet tørklæde hun have om hovedet.
Se så at komme afsted jeg har jo for pokker ikke hele dagen til den store Jule middag for herreskabet du er og bliver fuldstændig umulig,
De vrede ord hang i den kolde luft, Madmor have som sædvanlig sit dårlige humør. Altid var hun efter Minna altid skulle hun brokke sig over hende.Altid skulle hun stå for skud for Madmors spydighedder, Tårene brændte i Minnas øjn låg og langsomt løb de ned af hendes kinder lige så hurtig tørret de ind i den kolde vind.

Endelig kunne hun skimte Præstegården forude, den dukket frem af den tætte sne hun følte hun have vandret i timevis i snestormen. Hun fik kæmpet sig videre igennem stormen, omsider efter en lang og svær travetur stod hun uden for døren til præstegården kold og udmattet bankede hun på døren.
En lille lyslokket pige åbnet for hende davs- Davs med dig fik hun sagt samtidig med at hun sendte den lille pige et smil, er din mor eller far hjemme mor råbte den lille pige der står en kold dame uden for jaså lød det en sød meget ung præst frue kom ud i gangen.
Jamen dog kom dog inden for, tak Minna trådte ind i den store gang Præst fruen lukkede døren hvad kan jeg gøre for dig, jeg skulle blot inviterer Dem og præsten til Julemiddag på godset, sig mig går du helt fra godset og her til, ja i det vejr. Minna nikker kom ind og få noget varmt og så skal jeg nok selv sende besked til godset hvad bilder de sig ind.
Mens jeg sender besked til godset kan Stine her og dig sætte jer i køkkenet og få boller og Cacao ja kom sagde Stine glad og tog hendes hånd.
Til Minnas glæde fik hun lov til at blive på præstegården som pige og barnepige for lille Stine og den jule aften hun fik vil hun aldrig glemme en jule aften hun aldrig have kendt til, den indeholdte både trolde i deres skov til den store Nisse familie på deres høloft og en lille pige der stjal hendes hjert

Skriv kommentar

Besvarelsen Julen i Den gamle Præstegård er publiceret 15/09-2010 15:12 af ingelnielsen under skriveøvelsen Et juleeventyr.
Version 1 - 15/09-2010 15:12
Besvarelsen er på 411 ord og lix-tallet er 46.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Cumber
Jeg ved ikke, om du har læst historien igennem inden du sendte den, da den er meget svær at læse. Der mangler en del kommaer og punktumer, og så er der en del tastefejl/stavefejl, som ødelægger læseoplevelsen.

Mit bedste råd vil være at læse teksten igennem eller få en til det, inden du sender den. Selve ideen i historien er udemærket.
10 år siden
10 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Føles lidt som H.C.Andersens eventyr, og bruger klart julen. Opgaven løst.

Historien: Den konflikt, der løses til sidst, er hvordan hun skal håndtere sit. liv. Det kunne derfor have været rart, hvis konflikten blev præsenteret endnu tidligere (måske rykke "Madmor have som sædvanlig sit dårlige humør" helt op i starten). Men ellers fint.

Det sproglige:
- "sin tynde jakke tætterE omkring sig"
- "og irritereDE hende"
- desværre også andre lignende småfejl

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
10 år siden
8 år siden
#3 Lille Frikke
Er lidt i tvilv om hvad du skal have. Jeg synes nemlig der er mange små fejl. Den jeg synes er værst er:
- Hun frøs PÅ sine små fødder.
PÅ er overflødigt og får sætningen til at lyde kludret.

De mange fejl med bl.a tid og endelser, trækker ned til 2 stjerner... Men da jeg er vild med din idé og dit måde at skrive på giver jeg 3. :D

Læs det lige en ekstra gang igennem næste gang. Jeg vil gerne læse mere fra dig :)
8 år siden