NAJADENS FORLIS (Sekondløjt.,Ugerning,Brudekjole)

Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg siger jo, det var ikke en drøm. Hvorfor ser du sådan på mig? Tror du mig ikke, når jeg siger, at mine fødder løb over det blodige dæk, som sekundet efter splintredes under mig? Men så se da på de her fødder, min vantro elskede, skal jeg stikke dem op i næsen på dig mellem cornflakes og kaffekopper: stadig sorte af levret blod. Ikke mit, men deres, de døendes på ’Najaden’. Jeg løb gennem blodet, det gjorde jeg, da hun besluttede sig for at kæntre bagbords over, som en doven hval giver efter for lysten til at lægge sig på siden. Der havde jeg netop stået, blødende og bedøvet af kanonernes vedholdende buldren. Stormasten var faldet som et træ, der hugges ned og segner i dum forundring over sin egen vægt. Så tav kanonerne under os, og de glødende mundinger på englænderen derovre holdt inde. Alt, alt var stille, selv de håbløst sårede løftede hovederne og lyttede. Siddende ved siden af mig: den enarmede sekondløjtnant fra Fredericia, klamrende sig til sin Dannnebrogsorden og styrtblødende fra et åbent sår, hvor hans øre før havde siddet: selv han lyttede til tavsheden, som altid går forud for det infernalske. Så sprang banderne overalt langs rælingen, som pisket op af usynlige spil, og nu, åh hvilken ugerning, nu styrtede vi 200 skrigende sjæle med dækket ned i batteriet. Jeg løb gennem blodet, men blodet forsvandt under mig, og der var ikke længere noget at løbe på. Jeg så drenge spiddet på forvitret træ, andre antændt af bagende kanoner. Vi krængede mod bagbord, jeg følte det som rykkede nogen mig hårdt i benet, og jeg blev suget ud af en port under vandet. Sådan gik ’Najaden’ ned og jeg med hende, dybt derned i det jerngrå intet, og jeg fandt mig selv gispende efter vejret. Nej, det var ikke det, du hørte før, for jeg gisper aldeles ikke efter vejret i søvne og slet ikke på min bryllupsnat. Men jeg. Jeg kæmper for mit liv hernede, viklet ind i noget tungt og uoverkommeligt - er det en dug? - og nu forstår jeg, at det er ’Najadens’ sejl, hendes pjaltede brudekjole, der omslutter mig. Og jeg føler en ubændig trang til at danse, til at svinge dig rundt og kysse dig, men jeg kan ikke se dig, min elskede, for du er ikke med i mit forlis, og det her er ikke en drøm.
Tilfældige ord: sekondløjtnant, vandalisering, ankomstperron

Skriv kommentar

Besvarelsen NAJADENS FORLIS (Sekondløjt.,Ugerning,Brudekjole) er publiceret 08/09-2010 23:14 af Prins Buster under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 08/09-2010 23:14
Besvarelsen er på 403 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Birkemose
Tjuhej hvor det går.

Formatteringen af teksten er en skandale. Hvad blev der af ny linie og afsnit? Efter semikolon startes der med stort, og hvor har du iøvrigt lært at der skal være et semikolon i hver eneste sætning? Endnu en skandale ;)

Men det er jo pænt ligegyldigt, når man skriver så godt som jeg synes du gør. Jeg fatter ikke en hujende fis af brudenatte-pointen, men det er bedøvende ligegyldigt. Fra ord et, og hele teksten igennem, glider det bare derudaf. Jeg vil læse mere. Måske SKAL der ikke være nogle afsnit. Hvad fanden ved jeg.

Det er smukt og godt og rigtigt.
13 år siden
13 år siden
#2 Pia Hansen
Velfortalt, veloplagt og uhyggelig historie, hvor de tre ord, du har brugt glider fint ind.
Ja, for du skrev vel i et tekstprogram og kopierede ind? :-) Derfor vel ordene i parantes.

Pia H
13 år siden
13 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Alle 3 ord brugt.

Historien: Jeg har svært ved at vurdere alle de maritime udtryk. Men ellers en udmærket historie, noget der måske er en drøm, og der er svært at overbevise den lyttende om det. For mig personligt lidt utilfredsstillende, fordi jeg efter gennemlæsning godt vil være sikker på, hvad der egentlig skete.

Det sproglige:
- ikke noget at bemærke

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden