Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Jeg er en gave. En indflyttergave. Det er i hvert fald hvad der blev sagt, da jeg for mange år siden blev overdraget til min nye ejer. Vi var alle gaver, jeg og mine tre søskende, og det var nu meget rart ikke at være alene, når man sådan kommer i nye omgivelser.

"Nej, hvor er de flotte. Sikke farver de har og dejligt brede skuldre. Tusind tak!"
Min nye ejer synes således at være overmåde tilfreds med os, og vi blev da også straks hængt op i entreen, på knagerækken under hattehylden.
Spørger du mig, så vi fantastiske ud som vi hang der, skulder ved skulder, hver med vores egen unikke farve, klar til at gøre det vi var skabt til.

Mange synes at have deres egen favorit blandt os, og ikke for at prale, men det var ofte mig der blev valgt, måske på grund af min smukke røde farve.
Men det kan have sin pris at være populær. Det er selvfølgelig ingen sag at bære en cardigan eller en sommerjakke, en prøv lige at få en lang sælskindspels smidt over skuldrene. Da var det altså lige før jeg tabte hovedet!
Faktisk var det præcis, hvad der kort efter skete for min søster Violet, blot var det en våd rulamsfrakke der gjorde det af med hende.
Vores ejer, det gode menneske, forsøgte godt nok at reparere hende, men ak. Selv den mindste belastning fik hende til at gå helt op i limningen og atter tabe hovedet. Skrækkelig historie!

Nu vi kun var tre tilbage, måtte vi hver især bære en lidt tungere byrde. Det var hårdt for os alle, men særlig ramt var min ene bror. Hans før så klare blå farve blev blegere for hver dag der gik og han blev mere og mere trist at se på, for til sidst helt at krakelere. Det var sørgeligt at være vidne til.
Min anden bror gjorde alt for at opmuntre ham, at indgyde håb. Den slags har han nu altid været en knag til, for grøn er jo som bekendt håbets farve. Intet synes dog rigtigt at hjælpe.

Pludselig, fra den ene dag til den anden, ændrede alt sig. Ingen synes længere at have brug for os. Selv vores ejer havde forladt os. Heldigvis havde vi hinanden at hænge ud med, det hjalp lidt på det.

Så en dag kom et menneske jeg aldrig før havde set. Han hev os brutalt ned fra vores respektive knager og smed os, hulter til bulter, ned i en papkasse. Så blev alt mørkt. Da blev jeg sgu bange!

Da papkassen igen blev åbnet, var vi i et kæmpestort lokale, der var fyldt op med alle mulige gamle ting og sager.
Vi blev taget op, bundtet sammen med en elastik og atter smidt tilbage i kassen.

Nu beder jeg bare til at vi ikke skal ende vores dage her, for vi længes alle efter igen at have et rigtigt hjem - og til igen at gøre det vi er skabt til.

Skriv kommentar

Besvarelsen Livets gang er publiceret 07/05-2020 13:51 af Britt Kjellerup under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 07/05-2020 13:51
Besvarelsen er på 499 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Jasmin Hedensten
Rigtig smukt skrevet!
2 år siden
2 år siden
#2 Hans Ib Noe Hansen
En skrækkelig historie - men hvor er det sjovt, og man bliver så glad af at læse den, men en skrækkelig historie. -håber nogen kommer og redder dig.
2 år siden
2 år siden
#3 Rosa Bjerglund (MissNelveg)
Virkelig kreativt fundet på!!!

Til trods for den tragiske skæbne de lider, så formår du at beskrive det på en let og usentimental måde.

Teksten fangede mig, og jeg fik et smil på læben :)
2 år siden
1 år, 5 måneder siden
#4 Leif Nørholm (LNJ47)
Rigtig godt skrevet! Man føler med staklen ;-)
1 år, 5 måneder siden