4 måneder, 8 dage siden

Spejlets hemmelighed

Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

"Åbn så døren, Fie!"
Det ruskede i håndtaget.
Men alt virkede så fjernt. Som om hun havde forvandlet sig til en skal. Et ur hvor alle dimserne, der fik viseren til at slå, var forsvundet.

Hun ville gerne svare. Fortælle Jasmine, at hun bare ville hjem, men ordene begravede sig i struben og undslap kun en druknet lyd.
"Hjælp," hviskede Fie og så ned på sine fingre der klamrede om håndvasken. Neglene var flossede og mudrede jordrester sad malet på fingerspidserne.
Hun havde kæmpet. Uden tvivl. Det måtte hun da have gjort. Eller hvad?
Hun anede ikke engang hvor de befandt sig.

Det havde taget overhånd på det sidste. Den ene bytur efter den anden, der altid endte hjemme hos en eller anden, fremmede, som hun glemte navnet på dagen efter.
Men den her nat var endt anderledes.

Han havde sat sig overfor hende og rakt drinken frem.
"Her ... cosmopolitan," havde han sagt, med et smil der fik hende til at slå blikket ned i det fedtede diskotekstgulv, mens Jason Derulo's Acapulco fyldte dansegulvet.
Loco... hun var loco, som kvinden i sangen, hvis hun sagde ja. Han så for pæn ud.

Hun havde set sig over skulderen efter Jasmine, der var i færd med at danse rundt om en mand, der stod med sit ølkrus hævet i vejret, så den gyldne væske skvulpede ned af hænderne.
"Okay. Tak," havde hun sagt. Havde hun ikke? Jo, det måtte hun have gjort.

Det svimlede for øjnene, da hun mødte sit eget spejlbillede. Mascaraen var løbet og sneglede sig ned langs kinderne i sorte rander, mens det afblegede hår havde revet sig fri af hestehalen.
Hun huskede virkelig intet. Eller gjorde hun?

Han havde smilet, da hun tog den første slurk og fortalt hende, hvor smuk hun var. Hun havde leet, mens hun for et kort øjeblik spottede den lille pille i bunden af glasset, eller var det bare bobler?

Hun huskede kysset i garderoben. Hans læber, der smagte så sødt, at han måtte holde om hende og fører hende ud, hvor de kunne være alene.

Alene.
Der måtte være sket noget. Det gjorde så ondt alle steder.
Hun ville bare hjem.

Kvinden der mødte hendes blik i spejlet. Hende med de tomme øjne. Hvem var hun? Hvad var der sket? Hun stirrede ind i det reflekterende glas, som om det ville give hende svaret.
Men alt var tomt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Spejlets hemmelighed er publiceret 23/02-2022 17:03 af Cath Brown under skriveøvelsen Festen.
Version 2 - 24/02-2022 07:13
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 måneder, 7 dage siden
#1 Ansu Orheim (Ansu)
Hej Cath,

sikke en historie. Fra allerførste sætning, ja næsten fra første ord, får du mine parader som læser op. Fra start får du vækket gru, effektivt. Chok. Aristoteles sagde at god kunst først chokerer, så vækker sympati og endelig solidaritet.

Med paraderne oppe hos mig er det nemmere at læse den forfærdelige historie om Fie, hvor stemningen er sat fra start og ikke afviger, præcis som det skal være. Jeg forestiller mig en scene hvor fyrens smil der får Fie's blik ned i gulvet fortæller meget om hans karakter, og om Fies, og de efterfølgende scener foran spejlet, kiggen i glasset og ordvalget i resten af teksten løber en koldt ned af ryggen, uden at det dog bliver for meget, og afslutningen gav kuldegys sådan som de bedste tragedier gør.

At du ikke udpensler at det var rohypnol/roofie men stadig hinter det med pillen i drinken og spørgsmålet om det var bobler fungerer glimrende, ligesom resten af teksten. Der er et par småfejl her og der, men det er absolut bagateller, og ikke noget der hiver min karakter på 5/5 ned.

"Men alt var tomt"... stærk læsning, trods den tragiske afslutning. Men netop tragedier kan være både healende at skrive og læse, selv hvis man intet kender til bylivet. Gudskelov tror jeg, eller håber i hvert fald, at unge såvel som ældre forstår hvorfor det er at man aldrig skal tage imod en drink der ikke kommer direkte fra baren, og hvorfor man ikke må forlade drinken og skal holde øje med den. Skarpt øje, for det er uhyggeligt almindeligt med disse drug-voldtægter, som ofte er langt sværere at helbrede de åbne ar fra end regulære voldtægter, idet kroppen husker torturen mens selve hændelsen står tomt, som et gabende ormehul, opslugende al energi.

Tak for at dele din tekst her! Jeg håber at det er fiktion, og håber at den ikke var et helvede at skrive. Du rammer i hvert fald plet ift. hvad der må være en af de værste oplevelser muligt at opleve, bogstaveligt talt. Besiddelse af rohypnol burde give fængsel på livstid, uanset mængde.

mvh Ansu
4 måneder, 7 dage siden
4 måneder, 6 dage siden
#2 Rud Stenfisker (Stenfisker)
God medrivende tekst som er detaljeret, intim og uhyggelig men aldrig ligegyldig plat eller vulgær. Rigtig god effekt at bruge spejlet til fremmedgørelsen af sig selv.

;-) Rud
4 måneder, 6 dage siden