Kommentarer fra Alexandrina


6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
En afslutning og en begyndelse
Hej Kristina!
Det er et meget fint essay, du har skrevet. Du har ramt rigtig godt ved at adressere teksten netop til din læser, så man kan identificere sig med, hvad det er, du skriver.

To slåfejl lige for at gøre opmærksom:
"Det er båden en afslutning og en begyndelse." - Det er både...
"at slippe vores opbakning og bagage" - mener du ikke oppakning?

Ellers synes jeg, det er et rigtig godt essay og et meget flot, velformuleret sprog. Stor ros for det!

-Alexandrina
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Byttedyret
Hej Alex!
For en, der ikke har skrevet på dansk længe, synes jeg virkelig, det er godt gået. Jeg kan godt lide din måde at bygge spænding op. Det er lidt som en drabble-action i større format og med flere beskrivelser og detaljer. Håber det er en længere tekst og hovedpersonen formår at overleve mod al sandsynlighed.

Som du selv siger, er der enkelte komma fejl og stavefejl. Jeg vil dog lige udpege nogle tidsmæssige fejl i stedet, for det er dem, der er af betydning. :)
"en muterede rotte." - en muteret rotte.
"mærke jeg pludseligt" - mærker jeg pludseligt - mangler et nutids -r her.
" sin skællet hale" - sin skællede hale
"har hærgede mit ben" - har hærget mit ben - en førnutid her

Det var dem jeg lagde mærke til. Håber det er nyttigt konstruktivt kritik.
Igen flot skrevet og meget spændingsfyldt.

-Alexandrina
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Historien om den lille lyserøde drage
Hej Marianne!

Sikke en smuk historie. Et meget aktuelt tema, som det er værd at oplyse små børn om. Jeg læste den for min lillesøster. Hun var helt vild med den.

Tak for en god godnathistorie
-Alexandrina
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
En farlig deling - 1. del
Hej Stine!
En meget interessent historie. Jeg er grebet af universet og synes det er et super påfund med tæmmerne og nymferne og historien i det hele taget.

Jeg har dog nogle rettelser, hvor de fleste så nok er slåfejl, men bare lige for at gøre dig opmærksom på dem.
I første linje skriver du "of", hvor jeg tror der skulle have stået "og"
"altid med rank ryk." - ... med rank ryg
"hoveder fortale David, at.." - fotalte David
"men hans ansigt låg i folder" - ansigt lå i folder (dem er der flere af, hvis du lige læser igennem)
"hellere hans metoder end Morten" - mangler et ejefald - Mortens
"stod i sky af damp stod op fra skovbunden" - stod i sky af damp op fra skovbunden
"hvorefter at den heglede sig selv med utrolig hast" - jeg går ud fra at du mener at planten helede sig selv, altså lægede sig selv på en måde ikke? Der er en mere af dem lidt længere nede.
"Var?" - jeg går ud fra du mener Hvad?, så det er "Hva'?"
"spurte den unge soldat" - spurgte

Som du ser, for det meste slåfejl :)
Yderligere har jeg et spørgsmål: Jeg forstår ikke hvem der er David og hvem der er Daniel. Jeg læste det som en og samme person. Er det ikke det?

Ellers er det virkelig en god historie. Jeg kan godt lide parallelhandlinger og det gør du utrolig flot. Så glæder mig til at læse mere :)
-Alexandrina
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Unavngivet fantasy/kærlighedsroman
Hej Naomi!
Et super spændende anslag. Du fanger også mig helt og aldeles. Jeg kan specielt godt lide dine billedrige beskrivelser af omgivelserne, følelserne, karaktererne og dit meget flydende sprog.

Lige en rettelse:
Afsnittet, der starter med - "De havde begge dybbrune glimtende øjne..." og slutter med sætningen: "Hans kæbeparti var maskulint og lettere markeret, og læberne var mildt sagt uimodståelige." - er lidt knudret i forhold til, hvem det er, du beskriver. Du starter med at beskrive dem begge under ét og går pludselig videre til kun at beskrive Elliot. Fx: Den første sætning er generel om begge brødre. I den næste skriver du "ham", hvor man bliver forvirret over hvilken af brødrene, der nu kommer en beskrivelse af. Håber det er til at forstå, hvad jeg mener, ellers er du velkommen til at sende mig et brev. :)

Og lige et spørgsmål: Er hovedpersonen på alder med Noah og Elliot? Hvis hun er, så er hun lidt over tyve, og det undrer mig derfor en smule, at hun har råd til at bo selv i et hus ved stranden med en pool? Det var bare noget, jeg ikke kunne lade være med at undre mig over og lægge mærke til.

Ellers var der virkelig ikke noget at sætte en finger på. Glæder mig til at læse mere fra din side. Det tyder på at dette bliver en spændende fantasy/kærlighedsroman. :)
-Alexandrina :)
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Tilværelsens ugyldighed/gyldighed
Svarkommentar
Hej Lise!
Du rammer fuldstændig plet i hvad jeg ville have læseren til at tænke, specielt det med, om vi ser de mennesker, der går forbi eller om de bare er støvfnug. Jeg er også glad for, at opbygningen og sproget er passende, det er jo vigtigt for tekstens helhed. :)
Jeg er virkelig glad for din kommentar. Tusind tak.
I har nok begge to ret i at man burde ændre det med CO2. Jeg må bare lige bruge tid på at finde et passende synonym :)
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
De grimme
Hej!
Det er en smuk tekst på sin helt egen måde. Den cirkulære komposition du har valgt virker virkelig godt - giver et æstetisk/poetisk præg. Det er nogle meget interessante overvejelser om vores samfund, og jeg må se mig enig med teksten. Samfundet i dag handler i høj grad om det smukke, idealet og det perfekte, men gør, at det sårbare, det sandfærdige og triste bliver pakket væk bag en illusion. Det illustrerer du godt til sidst, hvor mennesket egentlig ikke kan dy sig for sine menneskelige drifter i et øjeblik, man burde mane sig op og tage stilling. Det er ihvertfald sådan jeg forstår det :) håber det er rigtigt?
Jeg lagde mærke til et par manglende nutids -r: "når hun lade talestrømme" - lader; " hvor guldfarvede øjne ikke lukke andre end lys ind" - lukker
Super flot novelle:) Ros ros:)
-Alexandrina
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Byen uden liv
Hej Lise!
En meget spændende historie, men også super trist. Jeg synes, du beskriver hovedpersonen utrolig godt på så kort en novelle. Hun er virkelig et offer for omsorgssvigt i sin barndom og lever virkelig sin "skæbne" ud på den værst tænkelige måde. Jeg ved ikke, hvad jeg synes, der er mest forfærdeligt; at Vicky er så ligeglad med andre, at hun bare sætter ild til en gård for egen morsomheds skyld, eller at alle, selv hendes plejefamilie er så ligeglade med hende, at de ikke kan træde i karakter og gør noget, før det går galt. Og hvad værst af alt, så beskriver hendes liv som noget naturligt, normalt og intet særligt - noget at spise skal de da have, som du skriver. Ja, synes det er genialt fremsat og skrevet.
Jeg lige mærke til nogle slå fejl, fx der hvor hun går og det siger "dong", du skrev kun dog den ene gang. og så er der nogle andre, du selv sikkert lægger mærke til, hvis du læser igennem engang.
Endnu en gang meget ros for din flotte novelle. Tak for god læsning. :)
-Alexandrina
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Tilværelsens ugyldighed/gyldighed
Svarkommentar
Hej Anita. :)
Tusind tak for din kommentar. Det er nemlig den tanke, jeg gerne ville have haft frem i mine læsere, at vi blot er en prik i verdens historie, så individuelle, men alligevel så afhængige af hinanden.
Du har nok ret med hensyn til CO2. Det passer nok ikke så godt ind i tekstens sammenhæng. Burde jeg ændre det?
Endnu en gang tak. :)
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Urets sidste Sekund
Hej!
Jeg synes, det er er flot klaret af dig, når nu det er dit første essay. Du skriver godt. Flydende og let, så man nemt kan følge dine tankerækker. Du opfylder også godt de essayistiske træk.
Gav den et godt karakter?
En lille bemærkning til din kommatering, som er rigtig god nogle steder, men manglende andre.
Og så studsede jeg over, at du skrev "stene" nogle steder i teksten. Sten er sten i flertalsform, hvis det var det, du mente. Det hed godt nok stene i ental på oldnordisk, men den betegnelse er uddød, så vil foreslå, at du blot skrev "sten" i stedet eller måske skrev en lille reflekterende sidebemærkning til netop dette, hvis du vælger at bibeholde det.
Vil lige som det sidste rose dig for din cykliske komposition. Du starter med et digt/citat og afslutter på samme måde, hvilket binder en god sløjfe på din opgave. Dette er også meget karakteristisk for gode essays.
-Alexandrina :)
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Jeg er ubekendt?
Hej Chano!

Nu ved jeg det er en skole aflevering, men vil alligevel gerne kommentere denne skønne tekst.
Jeg synes det er en spændende tekst som fint bevæger sig ind på alle mulige felter af tilværelsen, nemlig naturvidenskaben, samfundsvidenskaben, religion, filosofi og andre. Det er virkelig styrken i teksten og en god samfundsnær reference til livet.
Jeg kan også godt lide at du snakker direkte til læseren, som får denne til at tænke over mulige svar på dine spørgsmål.

Alexandrina :)
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Tid
Hej Christopher!
Jeg synes, det er en fængende og lidt sjov tekst. Der er mange gode overvejelser og nogle sjove bemærkninger og vendinger, som gør læsningen lettere og samtidig mere interessent at læse. fx den måde du afslutter på, eller når du siger: Aha, er det så en fugl?

Lige nogle rettelser:
Du har generelt for lange sætninger, hvor man godt kan sætte to til flere punktumer og på den måde forøge læsehastigheden. Man bliver træt i øjnene og hovedet, når sætningen bliver for lang og der er brug for diverse punktumer her og der. Fx.:"Vi har taget tiden til os, og givet den en værdi, sat tal på og sat den i bås, og således er tiden blevet noget vi kender, for det er det vi ønsker, vi vil vide alt hvad der er at vide om verden, vi vil forstå alt og kategorisere alt, og kan vi ikke forstå og kategorisere en ting giver vi den data så vi kan begribe den." Her ville jeg sætte ca. fire punktumer, som vil gøre sproget mere flydende og mere æstetisk i fremtoning istedet for trætende. Det er samtidig synd, fordi det du skriver er ret interessent og tankevækkende.
"og det passer med jordens tur omkring solen." jorden rettes til Jorden.
Og så synes jeg det virker til at du kommer for hurtigt hen over Kronos. Det er en super spændende betragtning og jeg vil så gerne høre mere om hvad Kronos ville sige, hvad de gamle grækers opfattelse er og sådan noget. Men det er også bare et forslag :)

Ellers så synes jeg, at det er en fremragende tekst, spændende og så får den virkelig én til at føle sig let og svævende i en tid som man ikke kan definere. Tankevækkende.
Tak for, at du tog dig tid til at skrive den og ufrivilligt stjal min tid til noget spændende læsning :)
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Brændemærket - Kapitel 1
Hej Camilla!
Læste prologen og blev simpelthen nødt til at læse videre. Kapitlet er vildt godt skrevet, og du får virkelig beskrevet hovedpersonens tankegang og væremåde, uden helt at afsløre de dybeste hemmeligheder og afkroge. Jeg kunne næsten føle pigens angst. Frygteligt, men super flot skrevet.

Nu er jeg ikke professor i retskrivning, men pas på dine kommaer. Der mangler nogle stykker.
Og så er der det med, hvornår man skriver hendes/hans eller sin (noget jeg også selv bøvler med af og til) : "kvinden i parret er glædesstrålende ved at fortælle en vigtig nyhed til hendes mandelige partner" - til sin mandlige partner og "...når jeg ind til Brittany, der netop er ved at fortælle om hendes seneste kunstprojekt" - om sit seneste kunstprojekt. Ellers virker det som en andens mandlige partner og en anden piges kunstprojekt. Med "sit" gør du det til personligt eje af den person, du beskriver. Det var lige dem jeg lagde mærke til. :)
Og du mangler lige et nutids -r på her: "så længe jeg svare" - svarer

Super fængende historie. Glæder mig til at læse mere :)
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
En nærdødsoplevelse
Utrolig rammende. Sad selv med tårer i øjnene og hjertet bankende, som var man selv med i historien. Skræmmende, frygteligt, en livsoplevelse ingen burde have. Du skriver utrolig godt, så virkeligt jeg selv kunne føle din angst, da jeg læste det, omend det nok ikke var i nærheden af hvad du måtte have følt.
Min dybeste respekt for at have delt noget sådant med os.
6 år siden
6 år siden
Alexandrina Schmidt (Alexandrina)
Mit cirkus
Hej Alberte!

Jeg er helt ny her på siden, men synes virkelig at din tekst er utrolig fascinerende. På mange måder umulig, men alligevel hænger alting sammen i en stor helhed og giver god mening i relation til dagligdagens cirkus, som du så flot formår at fortælle os.

Alexandrina :-D
6 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

118Niels Engdal (evighedsblomst)
61Mira Beck (GreenGirl)
51Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
51Camilla Morpheus (Morpheus)
47Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
40Mathias Ravnholt (Ravnholt)
34Inge Erhard (Inghard)
29Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
29Mette Boe Christensen (MollyTrine)
27Nils Højsager-Jessen (storyteller)
25Erling Thestrup (ordkløver6)
23Poul Brasch (Blækhuset)
23Ulla Hexibru (heksemutter)
21Silje Aleb (Paletten)
20Luna Madsen
20Titken Toft
20Jens Verner jørgensen (Wernn)
20Ida Pedersen (Anita A)
20Ann R. Sørensen (Savanti)
19Sys Høj (Forårsglad)
19Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
17Niels Cenius (Snowlion)
17Finn Prang (Fipra)
16Casper Hernández Cordes (Hr. Nandez)
16Ove Nielsen (Confucius)
15Jonas Falk-Rønne
14Lejsy Storm
14Iben Neergaard (Ibanez)
13Sofie Fahl
13Flemming Dyremose (Saefir)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

79Sofie Fahl
57Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
56Niels Engdal (evighedsblomst)
51Mira Beck (GreenGirl)
50Mathias Ravnholt (Ravnholt)
45Finn Prang (Fipra)
45Ann R. Sørensen (Savanti)
39Iben Neergaard (Ibanez)
36Nils Højsager-Jessen (storyteller)
33Ove Nielsen (Confucius)
32Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
31Camilla Morpheus (Morpheus)
30Lars Peter Hansen (Suez)
29Jonas Falk-Rønne
28Ida Pedersen (Anita A)
26Eldgrímur Úlfsson (Træt)
26Artemis Lock (Wandering Star)
23Søren Sørensen
22Mette Boe Christensen (MollyTrine)
20Nicolas Jessen
19Inge Erhard (Inghard)
19Ulla Hexibru (heksemutter)
19Poul Erik Pedersen (Poulerik)
18Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
17Per Nordigarden (Nordigarden)
16Karla Bonne (Sjæle tatoveret)
15Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
14Nova Solariso (CharlyGirl79)
13Niels Cenius (Snowlion)
13Vina Frank (Vina)