En afslutning og en begyndelse


10 år siden 2 kommentarer Essays

4Den sidste bus
Det føles som at sidde og vente på bussen. Måske kommer den lige ... [...]
Kortprosa
10 år siden
2En afslutning og en begyndelse
En magisk begivenhed finder sted hvert år i et menneskeliv. En be... [...]
Essays
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Kristina Bork (f. 1994)
En magisk begivenhed finder sted hvert år i et menneskeliv. En begivenhed hvor hver enkel gør regnskab, tæller plusser og minusser, og derudfra kan gøre året op. Flere beslutninger må tages. Man må gøre op med sig selv, i hvilken retning man vil gå, og om man holder den linje man har forudsat. Det er tid til at rette op og skære fra.
Denne begivenhed sker én enkelt gang om året. Det er næsten fordømt til at mislykkes, hvis man prøver andre dage. Så gør det nu, og gør det rigtigt. Du har kun denne ene gang i år.
Måske er du en af dem som har tabt sig selv i år. Fuldstændig, vaklet og famlet i blinde på en mørk vej, et ukendt sted, uden nogen sans for retning. Måske føler du skuffelse, fortvivlelse, skam eller samvittighedsnag. Om det er mangel på trøst og kærlighed, udsættelse for hårdt pres og dyb skuffelse, eller om det er forvirring og uvidenhed der har bragt dig hen, hvor end du er endt, så er det dit ansvar at rette op på kursen. Kun dit.
Måske er du en af dem der har opnået nogle af dine mål dette år. Mærket suset af rusen i kroppen. Adrenalin og endorfiner. Du har oplevet menneskets gennemslagskraft og menneskets beslutsomhed og vedholdenhed. Måske har du følt dig som et mere succesrigt og bedre menneske. Du har skabt erfaringer og oplevelser som du kan bruge videre frem i dit lange liv. Tillykke. Jeg gratulerer dig. Jeg anerkender dig for din succes, og deri din personlighed for at kunne udføre dine mål. Du vil fremover ønske, at sætte strengere og højere mål, opnå det ultimative, rusen. Jeg beder til, at du aldrig bliver en adrenalinjæger, eller slave af materielle ting.
Måske er du en af de få, som i år ikke har rykket sig hverken frem eller tilbage. Hverken oplevet noget begivenhedsrigt, fantastisk eller forfærdeligt. Du har siddet på sofaen uden at tænke over livet. Vågn op. Hvad er livet værd hvis man ikke har oplevet forskellen på glæden, kærligheden og sorgen eller gråheden? Intet. Så kom ud og lev det forbandede liv, det er kun dit at leves. Må du en dag opleve glæden ved at forelske sig, og smerten ved at give sig fuldstændigt til et andet menneske. Livet leves udenfor din vante zone.
Det føles som en afslutning, der skal bindes sløjfer på flere pakker, lukkes døre, der skal siges farvel til venskaber, oplevelser, tilstande, meninger og holdninger. Mens erfaringer og lærdom tages med videre, når der skal åbnes andre døre, til nye oplevelser og nye mennesker. Det er både en afslutning og en begyndelse.
Sig farvel til alt du ikke længere nærer følelser for, glem alt du fortryder eller skammer dig over. Glem blot ikke dine erfaringer ernæret ved disse, de skal med dig videre på din rejse. Genovervej dine holdninger og genfind dine værdier for dit sande jeg. Bær dem på dig resten af næste år, til du igen skal genoverveje og genfindes, til du en skønne dag er tilfreds med den du er.
Det er en magisk begivenhed, chancen for at rette op på sine fejltrin, fejlvurderinger og fejlopførsel. Det er fantastisk, at vi som mennesker, kan få lov til at slippe vores oppakning og bagage, så vi derfor kan gå lidt lettere, måske endda prøve at flyve.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 22/06-2013 18:34 af Kristina Bork (kristina b) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 556 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.