Seneste kommentarer

25 minutter siden
Dennis Vedel
Fakta
Den er sq ret sjov den her. Det er en dejlig finurlig sammensætning af ord.
25 minutter siden
27 minutter siden
Dennis Vedel
Gaven
Det er meget sandt.
Lyder det ikke bedre hvis du bytter om på pakket og ikke ?
27 minutter siden
1 time, 18 minutter siden
Nils Højsager-Jessen (storyteller)
Drømme
Svarkommentar
Tak Dennes, dette ordsil stod pludselig lysende klart og jeg måtte næsten løbe ind til tastaturet for at holde fast på det :-)
1 time, 18 minutter siden
1 time, 39 minutter siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Den jeg aldrig blev
Hej
Stærkt digt
Du fanger virkelig en genkendelig stemning. Desuden får du læseren til at tænke over eget liv. Det er stærkt.

Du har en god opdeling af strofer, som stille og roligt bærer teksten fremad til din konklusion, som er meget poetisk, og også oftest sand.

Hvis du ikke havde brugt "jaget damer", så ville digtet være kønsneutralt. Ved ikke om det er en tanke, som du kan bruge til så meget, men kom til at tænke over det, da digtet virkeligt favner bredt på en god måde.

ClPollux
1 time, 39 minutter siden
1 time, 48 minutter siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Lever på en ø
Hej
Godt digt
Det har en god rytme, og sproget er godt

Du leger med naturen og storbyen...og naturligvis himlen på en god og interessant måde, som får tankerne i sving.

Godt sprogligt billede i "At svimle i himlen" - det åbner digtet op til mange nye læsninger.

Godt gået

ClPollux
1 time, 48 minutter siden
1 time, 56 minutter siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Flere farlige ord
Hej
Godt digt
God rytme og opstilling. En noget legende tone, som måske dækker over noget mere alvorligt.

Da jeg først læste teksten, troede jeg, at det måske handlede om et dyr og en oplevelse af afstand til dets dyriske træk :-), men efter at have set dine emneord, har jeg tilladt mig at læse teksten lidt flere gange. Teksten er dejlig tvetydig, så man kan virkelig vride sin hjerne i mange forskellige retninger i tolkningen - godt gået

ClPollux
1 time, 56 minutter siden
1 time, 56 minutter siden
Jimmy Acaster (Kafkaesque)
Den Lyserøde Elefant - Kapitel 8 & 9
Svarkommentar
En hurtig disclaimer (efter jeg har skrevet nedenstående). Det kan muligvis fremstå som om, jeg har paraderne oppe, forsvarer alt og intet vil ændre. Jeg tager alt til efterretning. Også de dele jeg ”forsvarer” herunder. Jeg beskriver mine tanker omkring din feedback ene og alene med det formål, at jeg håber at give indsigt til den videre læsning. Men det bliver stadig taget med som noter, når jeg redigerer igen; ligesom den feedback, jeg ikke nævner, gør det, i endnu højere grad faktisk. Så du råber ikke ud i et vakuum :)

Du har ved første øjekast ret i samtlige sproglige kommentarer. Det er en stor hjælp, så tusind tak for det! Specielt Danglish irriterer mig (fordi jeg godt ved det). Jeg skriver, læser, tænker og drømmer tilstrækkeligt på engelsk til, at det var en seriøs overvejelse at skrive romanen på det sprog. Ofte kommer jeg på et engelsk ord, jeg vil benytte og er nødt til at slå det op for at finde den danske pendent. Så jeg ved danglish sker, forsøger selv at fange mig i det, og hører frygtelig gerne alle steder, du måtte spotte det.

"Til min store overraskelse ved jeg endda, at det er Everything I wanted". Lidt samme kommentar. Tænker man nogensinde overrasket over, at man genkender en sang fra en kunstner.

Ja, det gør man. I hvert fald hvis man er mig :-/ Men du har sendt min hjerne i cirkler i overvejelser, om det ”kun” er mig, og hvorvidt det skal med. Jeg ved, at det delvist kommer fra noget specifikt. En eks og jeg havde altid en konkurrence, når vi var undervejs i bil: Hvem gætter kunster og sangtitel hurtigst. Nogle gange gættede man en sang, man ikke havde hørt i ti år, på tre sekunder, og man kunne så undre sig over hvilken del af hjernens gemmer det kom fra. Og jeg tænker derfor stadig tanken, når jeg genkender en sang, som jeg føler, jeg ikke burde. Jeg vil påstå, at det også var tilfældet før ”konkurrencerne” kom ind i mit liv, men jeg kommer i tvivl. Og som altid med den her slags, giver det mening, hvis læserskaren ikke kan genkende det og har samme reaktion som dig.

"den bunke mursten holdt sammen af mørtel." = men ser en highschool sådan ud? For læseren virker det lidt mærkværdigt. Hvorfor ikke beskrive highschoolen originalt, måske noget ala den kvadratiske labyrint af lyserødt- og orangemalede betonmure og beskidte ovenlysvinduer" etc.

Ja, den gør; eller den specifikke high school, jeg benytter som referencepunkt, gør i al fald. Den ligner et forvokset murstensparcelhus, som man kan se her i DK. I langt de fleste tilfælde ville jeg give dig ret, så fortsæt endelig med at slå mig oven i hovedet med lignende. I tilfældet her er det et bevidst valg at minimere beskrivelsen, fordi det skal reflektere fortællers opfattelse (af at det kun er en ubetydelig bunke mursten), som et hint om at han tager fejl og kommer til at finde ud af, hvor meget han tager fejl. Jeg håber, at læser netop studser over, at det er en mærkværdig udefineret beskrivelse, og måske netop derfor får den tanke, at der er en grund...som ikke er forfatterens inkompetence ;)

"Noget med mursten. Og vand. Eller ikke vand," = ikke helt mystisk nok denne gang. Hvis muligt få noget mere chok over i forvirring/antydning ind i fraserne.

Igen, et bevidst valg om at minimere, men din observation er noteret til den næste redigeret (og i øvrigt valid). Jeg forsøger netop at holde det heeelt tight til vand og mursten, som bliver en del af tematikken, og jo allerede er det med flere af dine anker: det skvulpende for øret og skolen som kun mursten. Jeg er ikke så lidt spændt på, om det binder sammen på en måde, der får dig til at gå aaaaaaahhhh, meeeeehhhhhh, eller buuuuuhhhhh :D

"Det er som en reol, der kollapser, hvis der bliver skruet det forkerte sted, når den skal skilles ad. Jeg aner ikke hvilken skrue eller møtrik, der bragte mig til det punkt, hvor jeg er lige nu" = billedet her kan godt gøres mere voldsomt og drabeligt imo. Hvorfor ikke et fly, der styrter ned, uden en specifik møtrik eller noget i den dur.

Som en isoleret observation har du helt ret. Men jeg har, igen, mine specifikke grunde. Reoler træder ind på scenen 2-3 gange i senere kapitler. Uden at det er tilfældigt, at jeg har brugt denne allegori her tidligt. Jeg forsøger at skabe en roman, der ikke er kreeret til at blive læst en gang, men som ved anden (eller tredje) læsning giver en aaaaaaahhhh oplevelse. Medgivet, det er ikke for alle, men det er, hvad de forfattere, hvor jeg hiver min primære inspiration, formår.

" Realiteten viste sig at være, at jeg fundamentalt led af intellektuel rastløshed." = kan det gøres mere weird? Det er ikke så... originalt måske? idéen om intellektuel rastløshed er udbredt, men ofte drejer det sig jo om, at folk er dovne og uinspirerede, og så løber livet fra dem og så står de senere og er bitre. MAn kunne måske lade hovedpersonen fremstå kompromitteret ved at han har været præcist lige som de fleste andre akademikerbørn, men ender med at få en masse penge i sidste ende i stedet for et job i kommunen og et realkreditlån, og så er han ikke glad, men fremmedgjort, osv.

Det er vanvittigt interessant for mig, at du tænker lige præcis de tanker; også uden for det litterære. Det er jo næppe en hemmelighed, at jeg-fortæller er en uskøn kombination af den jeg rent faktisk er, den jeg ville ønske at jeg er, den jeg frygter at jeg er/bliver opfattet som, andre personer jeg har kendt/mødt/observeret, samt tilpasninger for narrativets skyld. Præcis denne del er det faktiske jeg. Og du kunne ikke tage mere fejl i dine antagelser (dovenskab, manglende inspiration, bitterhed og akademikerbarn). Men det gør det ikke mindre interessant, at du tænker tanken, og jeg ved udmærket, at det er en udbredt, og delvist legitim, opfattelse. Jeg har intet problem med opfattelsen som sådan; jeg tegner mange negative billeder af jeg-fortælleren, som ikke er mig. Det er mere, at din opfattelse ikke var, hvad jeg sigtede mod, så du har givet mig noget at tænke over. I forhold til om den opfattelse kan stå til troende, som noget jeg gerne vil have i character arc på det tidspunkt i historien. Faktisk:

”ender med at få en masse penge i sidste ende i stedet for et job i kommunen og et realkreditlån, og så er han ikke glad, men fremmedgjort, osv.”

Det var dette, jeg sigtede mod. Skulle jeg have valgt én ting i hele romanen, som jeg forsøger at show’e og ikke tell’e, som jeg var sikker på kom tydeligt videre til læseren, ville det være, at hele denne del af back story leder til præcis til det, du her efterspørger. Så det er lidt en head scratcher :)

"Men de var aldrig mere end en ubetydelig brik." = det ved jeg fra konkret erfaring ikek er rigtigt, og ofte er de mest kendte journalister psykopater eller narcissister, der bare gamer deres dagsorden via identitetspolitik, derudover.

Oh, I agree. Jeg er blot ikke enig, at de faktisk påvirker noget som helst. Det er muligt, at de bilder sig selv, at de ”gør” noget ved at game systemet, men det er ren indbildning imho.

"Uden min plan, uden planen, var jeg efterladt som en mand alene i en jolle midt på et stort ocean." = Find et bedre billede, det er jo brugt en del gange før af alle mulige andre.

Principelt enig, og jeg vil bestemt overveje. Sagen er...det er, igen, en lidt gennemgående ting. Jeg refererer tilbage til det adskillige gange, og det vil derfor kræve en større omskrivning, plus det er valgt (selvom jeg er enig i, at det er lidt en banal analogi), på grund af vand-tematikken.

"bygget som en moderne og skræmmende gigant af en viking på togt," = Hovedpersonens fysik burde næsten være et halvt kapitel for sig selv, ikke en indskudt sætning imo.

Hmmmm, det var tiltænkt som en beskrivelse af kognitiv evne, ikke fysik, i forlængelse af den banale analogi :) Jeg må ved redigering se, om jeg skriver for upræcist.

"Hun tvang til at indse og erkende, at jeg autodidaktisk, ved siden af jobbet i banken, tillærte mig hjemmesidekodning, adfærdspsykologi og meget andet, fordi jeg havde specifikke ambitioner, og ikke bare for sjov som jeg sagde, når nogen spurgte."
= Hvis det er hensigten, skal det måske udpensles, men hovedpersonen begynder at fremstå anstrengende og selvcentreret her.

Hmmm, ikke den intenderede opfattelse. Flere gode ting at overveje :) Den faktiske beskrivelse her er kun delvist mig, men det er stadig ikke så lidt interessant. Faktisk, er det en opfattelse, jeg møder på bagkant, uden selv at være klar over det, mens jeg står i det. Personer, der kommer tæt på mig, ved, at jeg vil gå gennem ild for dem og tilsidesætte mig selv. Men jeg har til tider hovedet så langt oppe i røven med ting, som er det modsatte af dovne og uinspirerede ; -) at jeg ikke opfatter det fra personer, der kender mig mindre godt. Jeg er principelt ligeglad, når det er personer uden for min ”indre kreds”; uden at det er lig med, at jeg ikke forsøger at arbejde med mig selv og udvikle mig. Uanset så er det absurd spændende, både som wannabe forfatter og som menneske, at du kommer dertil oven på et stykke tekst, hvor jeg på ingen måder, leder eller kanter selv havde til hensigt at formidle det.

”9. kapitel = starter meget bedre, og man er straks inde i handlingen som læser. Givet der er så mange restaurationer, hvorfor nævner du så ikke, at det er et food court, det drejer sig om?”

En food court er indendørs, typisk i et shopping mall. Skulle jeg mene???

”Ud over det, er cowboyen en reference til Mulholland Drive-scenen?”

Jeg havde ikke Lynch i hovedet, da jeg kom på scenen, kan jeg ubetinget sige. Det er for længe siden, jeg har set den, til at jeg er helt sikker på, om jeg ubevidst trækker på den; i takt med at beskriver videre. Men hvis jeg ellers husker den bare nogenlunde, minder scenerne ikke om hinanden, foruden det indledende gensidige Howdy. Eller?
1 time, 56 minutter siden
2 timer, 3 minutter siden
Dennis Vedel
Drømme
Det kunne da ikke være mere sandt. Drømmene er det der får os til at stræbe efter lyksaligheden og lade os fange af den :-)
2 timer, 3 minutter siden
2 timer, 5 minutter siden
Dennis Vedel
Tyngde og vægt
Det var da en skøn og positiv tanke. Tak for den :-)
2 timer, 5 minutter siden
2 timer, 6 minutter siden
Dennis Vedel
Fordøje
Læser det som om personen har brug for at være sig selv for sig selv. Man har så travlt med at andre skal have det SÅ godt, og glemmer sig. Man hvirvler rundt til man bliver helt skør og falder fra hinanden. Der er det godt at sige stop og fra og give plads til bare at være sig selv og fordøje.

Tak fordi jeg måtte læse med :-)
2 timer, 6 minutter siden
2 timer, 26 minutter siden
Johannes Hansen (svævende-sind)
To i sommernatten så stille
Dejligt billedsprog.

Når to mennesker i romantikkens og naturens stund nyder hinanden. Det er et idyllisk meget smukt billede du igennem dit skriv tegner. Jeg mærker 2 mennesker der har kendt hinanden længe og som dvæler ved sine tanker uden at sige noget til hinanden – formidlet igennem en af dem. Jeg mærker både hovedpersonens kærlighed til naturen og til hende der sidder ved siden af. Situationen er et øjebliksbillede der føles og mærkes i nuet, og igennem dybe tanker. Der er noget ”alder” på som gør, at refleksion er blevet en stor del af tilværelsen. En refleksiv og intensiveret stund der må mærkes med omgivelserne i fokus. Kærligheden er ikke bare til en person... men til hele denne situation som fortsætter længere ind i nattens rum.
2 timer, 26 minutter siden
2 timer, 58 minutter siden
Ard Malraes (Elissari)
Flere farlige ord
Jeg vidste ikke, at jeg havde brug for at læse det her, men det gjorde uden tvivl min dag bedre. Det er måske skrevet i et let forståeligt sprog og næsten lidt humoristisk/uforpligtende, men skraber man lidt i overfladen, er der langt mere i det. Verseopdeling og tegnsætning gør det hele let læseligt og forståeligt samtidig med, at det ikke udelukker fortolkningsmuligheder. Godt arbejde :-)
2 timer, 58 minutter siden
3 timer, 31 minutter siden
Nahkuri Markku (Dyppepennen)
Englefred
Meget fin lille fnug af fantasi.
Kom med flere engle fantasier
så puster jeg i gløden.
Så du aldrig falder i døden.
3 timer, 31 minutter siden
4 timer, 56 minutter siden
Britt Kjellerup
Tillid og respekt
Hej Charlotte

Det er så sandt, som det er sagt!

Tusind tak for denne tekst :)

De bedste hilsner
Britt
4 timer, 56 minutter siden
4 timer, 57 minutter siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Englefred
Hej
Fint lille digt om kærlighedens fornemmelser. Nok er de individuelle, men alligevel gør du dem genkendelige - godt gået.

Du har en god rytme i dit sprog, og dine sætningers længde passer godt til indholdet. Man dvæler bedre ved de enkelte ord.

Din tone er næsten religiøs, hvilket, af en eller anden grund, ofte sker, når man beskriver kærlighedens væsen og virkning :-)

Du søger harmonien i dine ord. Derfor finder man heller ingen kontraster, hvilket heller ikke er nødvendigt i dit digt. Det viser, at du har arbejdet meget med sproget.

ClPollux
4 timer, 57 minutter siden
5 timer, 31 minutter siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Skamsonderinger
Svarkommentar
Mange tak for dine ord og din læsning, som jeg kan sagtens kan nikke genkendende til.

Skam og sårbarhed er tæt forbunde, ja. Dog oftest forbundet med samfundets normer. Hvor anderledes ville verden ikke være, hvis normerne ikke var så dominerende. Hvad ville det gøre ved skammen?

ClPollux
5 timer, 31 minutter siden
5 timer, 32 minutter siden
Inge Erhard (Inghard)
Dagmar
Jeg gratulere dig, det er utroligt godt skrevet med stor finfølelse i et andet menneskes tankegang. Jeg spørger mig selv, om man ikke skulle understøtte realitet og således trække personen ind i virkeligheden. Det forekommer mig at leve i en hule. Jeg tror virkeligheden giver den største tilfredsstillelse. At blive ældre er også at overkomme dagligt.
5 timer, 32 minutter siden
5 timer, 33 minutter siden
Charlotte Blanca (hvemerjeg)
Ensomheden
Svarkommentar
Tak for dine ord, Inge

Og du har fuldkommen ret i det du skriver ang. svære situationer, og samtidig få noget ud af livet.

Depressioner er også lærdom, det har jeg indset.
Og uden mine depressioner, havde jeg ikke skrevet digte.
Og jeg havde manglet en stor indsigt og bedre forståelse for mennesker med psykiske sygdomme.

I "Tanker om depression" som jeg har lagt herinde, har jeg kort skrevet hvordan jeg opfatter og håndtere depressioner.

Men når man står i det første gang, som er omkring det tidspunkt jeg har skrevet "Ensomheden", er det virkelig svært at se og forstå meningen med denne sygdom i forhold til livet.

Mvh Charlotte
5 timer, 33 minutter siden
5 timer, 59 minutter siden
Inge Erhard (Inghard)
Ensomheden
Jeg tror dit digt rammer plet hos de fleste, fordi vi har alle været der på et eller andet tidspunkt i livet. Digtet er vel formuleret, man kan leve sig ind i den sindsstemning. Med mine snart 80 år og udenlands livserfaring vil jeg dog gerne skrive lidt personligt. Først og fremmest, man behøver ikke at være deprimeret, selv i svære situationer. Man kan føle sig trykket, ulykkelig og tvivlende, men det går over, det er en proces. Livet har vi til at lære, måske man også skal lære at tage beslutninger. Med langvarige depressioner straffer man sig selv, og måske også andre, fordi man skaber en usund negativ atmosfære om sig, og det er ikke meningen med livet. Man kan, også i svære situationer, få noget ud af livet.
5 timer, 59 minutter siden
6 timer, 5 minutter siden
Niels Cenius (Snowlion)
Min praktiske drøm om jobbet som lederaspir...
Svarkommentar
Hej Niels, ja det er rigtigt hvad du siger, men mit budskab er også at selvom man foretrækker at holde det simpelt, altså måske kortere uddannelse, så kommer det moderne liv alligevel med sine krav hvor stress eller det, at du ikke er god til at tilpasse dig, kan blive et problem så du ikke kan leve så enkelt mere, selv om det simple tit giver glæde.
6 timer, 5 minutter siden
10 timer, 38 minutter siden
Charlotte Blanca (hvemerjeg)
Englefred
Hej Mille

Dine ord giver mig fred og håb.

Dit digt er smukt.

Mvh Charlotte
10 timer, 38 minutter siden
11 timer, 3 minutter siden
Charlotte Blanca (hvemerjeg)
Varm luft...
- og min humor!

Tak for smil : )
11 timer, 3 minutter siden
11 timer, 8 minutter siden
Mille Millet (Mille Mille)
Varm luft...
Det får mig til at grine - lige min humor
11 timer, 8 minutter siden
11 timer, 18 minutter siden
Charlotte Blanca (hvemerjeg)
Skamsonderinger
Hej Claus

Du går direkte ind i det rum på mig, jeg gør alt for at holde helt skjult.
Ogi det rum ligger min sårbarhed også og blotter jeg den, har jeg intet tilbage.

Sådan føler jeg dit digt, og det gør lidt ondt, samtidig med at det er stort at få den reaktion ved, at læse dine ord.

Så "lidt" tak ; )

Ord er fantastiske : )

Mvh Charlotte
11 timer, 18 minutter siden
11 timer, 36 minutter siden
Charlotte Blanca (hvemerjeg)
Badehotelllet
Hej Morten

Da jeg havde læst tænkte: Ej, der vil jeg gerne være, så roligt, fredfyldt og så smukt!

Dejligt øjeblik du her beskriver.
Tak for oplevelsen : )

Mvh Charlotte
11 timer, 36 minutter siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

310Christina Harritz (Anniina)
95Sys Høj (Forårsglad)
77Ansu Orheim (Prem)
73Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
72Hans Ib Noe Hansen
62Poul Erik Pedersen (Poulerik)
60Caroline Søholm (CarolineS)
53Buller Jensen (Spicey2)
50Claus Poulsen (ClPollux)
47Ard Malraes (Elissari)
44Niels Engdal (evighedsblomst)
42Ann R. Sørensen (Savanti)
38Ulla Hexibru (heksemutter)
38Ida Pedersen (Anita A)
38Charlotte Blanca (hvemerjeg)
31Poul Brasch (Blækhuset)
30Mette Boe Christensen (MollyTrine)
29Inge Erhard (Inghard)
28M.E. Elberg (melberg)
26Jimmy Acaster (Kafkaesque)
24David Hansen (David H)
23Jesper Burgdorff Johansen (Agrippo)
22Niels Cenius (Snowlion)
22Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
21Lejsy Storm
21René B. Johansen (Renebj)
19Camilla Morpheus (Morpheus)
18Britt Kjellerup
17Michael Sørensen (Biker Mike)
17Mikkel Skau (Mikkel12396)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

127Christina Harritz (Anniina)
107Ann R. Sørensen (Savanti)
91Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
82Sys Høj (Forårsglad)
65Hans Ib Noe Hansen
56Jesper Burgdorff Johansen (Agrippo)
56Anastacia Svensson (AnaVienna)
56Finn Prang (Fipra)
52Mette Boe Christensen (MollyTrine)
49Caroline Søholm (CarolineS)
45Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
44Buller Jensen (Spicey2)
41Charlotte Blanca (hvemerjeg)
38Ansu Orheim (Prem)
38Poul Erik Pedersen (Poulerik)
36Klaus Nørgaard Jørgensen
34Ulla Hexibru (heksemutter)
33Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
33Ida Pedersen (Anita A)
30Niels Engdal (evighedsblomst)
29Nicolas Jessen
25Inge Erhard (Inghard)
24Britt Kjellerup
23Claus Olsen (Clauso)
21Benny Frits Andersen
21Kristina Krille
20Leah Hartwig (L. K. Hatwig)
20Artemis Lock (Wandering Star)
19Claus Poulsen (ClPollux)
18Camilla Morpheus (Morpheus)