15 år siden

Teateraften - med gemüse.

sofaen eller.......
Hanna Fink (...
10 år siden
Men det udelod jeg
Carina Malen...
5 år siden
poop
Regitze Møbi...
9 år siden
Stormen Ingolf og min irr...
Michael Nevs...
6 år siden
dag nr. 4 på Fyldepennen....
Gaffa Brandt
11 år siden
Transpsarante mennesker -...
Kasper Lund ...
7 år siden
Pause
Hanna Fink (...
10 år siden
End og week
Martin Micha...
4 år siden
Vælg ikke tigeren, Martin
Olivia Birch...
8 år siden
Aktivering. Nu skal jeg s...
Gaffa Brandt
11 år siden
haft en stille weekend
Martin Micha...
4 år siden
Mere medicin tak
David Hansen...
1 måned, 14 dage siden
Så er vi nået frem
Ragnhild Bac...
10 år siden
Et skridt nærmere
Liza Abildsk...
9 år siden
Hvalsang
Tine Sønder ...
11 år siden
D. 12.12.15
Racuelle Hei...
8 år siden
I aften står den på sværd...
Carsten Cede...
9 år siden
Yoga
Ida Hansen (...
7 år siden
Undervisning
Hanna Fink (...
11 år siden
Eksamen
RachelBlack
11 år siden
Et lille hjerte krydser m...
ingelnielsen
11 år siden
dating.
Ruth Christe...
7 år siden
håb
Halina Abram...
6 år siden
Dagen er tiltaget med 3 t...
Hanna Fink (...
11 år siden
Vi var syv venner der var i ’Det ny teater’ i onsdags. Vi skulle se Phantom of the Opera. Forinden mødtes vi i Teaterkælderen, for at sætte aftenen i gang med noget godt at spise.

Klokken 17,30 bænkede vi os i kælderen. Nogle af os havde forinden set menuforslagene på nettet, så vi vidste at udbuddet var begrænset men umiddelbart godt.

5 af os valgte en Phantom-menu, en fra a la carte listen og en lod sig friste af en to-retters menu fra månedens tilbud. Forretterne var små fine portioner pyntet med frisk grønt, hovedretterne pænt store, og en vidunderlig dessert. Vi drak vand, øl og vin til maden, og havde alle sammen forinden taget en aperitif.

Jeg skulle have valgt en ret fra månedens tilbud. En af mulighederne var kalvefilét og det ér altså en af mine favoritter. Min hovedret bestod af oksefilét, og kødet skuffer mig ubetinget altid. Så er det sagt!!!

Vi blev færdige med at spise fem minutter før tæppet skulle gå klokken 19,30, og far her måtte lægge ud for det hele, for restauranten kunne ikke holde styr på at opdele det som vi ønskede. Så ’guld’plastikkortet fra 3F kom i brug med et beløb pænt over de 3.000 kr. alene for restauranten. Vi havde alle forinden købt teaterbilletterne over billetnet.

Men Teaterkælderen er nu noget særligt, for de af jer der ikke kender stedet. For det første er restauranten placeret i kældrene under teateret, det er rustikke omgivelser. Siddepladserne kunne være mageligere, men sådan er det. Til gengæld er serveringen unik. Det er ofte skuespilstuderende der serverer, og når de har tid imellem betjeningen af bordene, så samler de sig og reciterer eller synger kendte stykker – og det er mageløst. Vort bord havde en yndig ung Jugoslavisk pige til at servere. Hun havde en formidabel stemme når hun sang, og så var hun i øvrigt jurastuderende.

Alle nåede vi op til vore pladser til tiden. ’Det ny teater’ er ikke voldsomt stort, men smukt og hyggeligt, og det er ikke svært for skuespillerne at råbe salen op. Vi sad på første balkon, med godt overblik over det hele.

Men jeg burde have husket fra sidst jeg var i teater. Jeg ér en klovn. Luften bliver hurtigt varm og tæt, så jeg begynder at svede som i et Tyrkisk bad. Jeg er fed og besværet, så jeg kan efter kort tid ikke sidde stille, og det endte da også med at jeg måtte forlade min plads i utide før pausen. Heldigvis fandt jeg et hul i forestillingen hvor tæppet var for, ellers var jeg blevet endnu mere upopulær end jeg formentlig blev ved at skulle få mine sidetilskuere til at rejse sig i utide. Resten af forestillingen var jeg henvist til bagerste række, hvor jeg kunne strække ben, og lufte mig i den køligere forhal som det passede mig. Efter en operation for polypper bagi, har jeg besvær med at sidde længere tid af gangen uden at få smerter, så jeg skulle have forberedt mig bedre, så jeg havde taget en yderplads. Fruen og jeg går desværre for lidt til koncerter og skuespil, så jeg dummer mig nok også til næste gang.

Og selve stykket? Det var bombastisk og pompøst, krydret med humor. Formidable sangere!!! Personligt er jeg ikke helt med på stykkets succes. Jeg er mere til ’Den grønne elevator’, Holberg og lignende stykker. Er jeg så simpel? Det er jeg nok. Jeg er heller ikke til abstrakt kunst.

Men ellers vil jeg sige at man skal tage i byen jævnligt, for at lufte sig selv og fruen/manden. Denne opfordring være hermed viderebragt.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Teateraften - med gemüse. er publiceret 20/03-2009 15:36 af Robert Kallehave.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.