12 år siden

Sikke noget anglo inficeret evl!

And they say, the worst ...
Julie Vester...
10 år siden
Skæbne
Hanna Fink (...
10 år siden
Kakao og alt for korte be...
Carsten Cede...
9 år siden
19-03-17
Hannah White...
7 år siden
Anden bog started
JesperSB
3 år siden
Flytning
Hanna Fink (...
7 år siden
Faldskærmsudspring - Kasp...
Kasper Lund ...
7 år siden
Gud hader dig, og især mi...
Kasper Lund ...
7 år siden
Den Søde.
Ruth Christe...
7 år siden
Alene i skyerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Jeg googler
Tine Sønder ...
10 år siden
Dagen før starten
Shawn Cee (J...
8 år siden
Hvordan får man dog en sk...
K. S Ytting
8 år siden
Kære far ❤️
Musenmia
4 år siden
Hvor skal vi hen?
Liza Abildsk...
9 år siden
Dag 6 på Fyldepennen. Fes...
Gaffa Brandt
11 år siden
Road to nowhere, dagens p...
Camilla Rasm...
7 år siden
Min drømmedagbog! Del 1.
Winnie Leth ...
8 år siden
Påske
Hanna Fink (...
10 år siden
Frikadelle sved & æggepru...
Racuelle Hei...
9 år siden
Svampe
Halina Abram...
6 år siden
Human tetris
Tine Sønder ...
11 år siden
brænde
Peter
8 år siden
Livet i Lugano
LoneHK
11 år siden
Katten, sofaen og jeg
Carsten Cede...
8 år siden
Sort og hvid.
Line Ley Jen...
9 år siden
Kære Zoobraffe:)

Alle siger vi stjæler fra engelsk, jeg synes det er helt ok, trods alt har de hugget en del af ordene fra os – dengang på Harald Blåtands tid, mest før. Sprog udvikler sig; prøv at læs HC. Andersen på originalsproget. Eller forestil dig at vi stadig talte som Poul Reumert eller Karen Blixen. Gud Farder Bhevars. Hov, det lyder næsten som father.

Næ, alt er som det plejer – det developerer bare lidt hurtigere end før. Også ned ad bakke hvad angår grammatik, det hader jeg, for halvdelen af det skyldes udelukkende Words’ spelling control. Versaler forkerte steder og så ikke mindst sammen hængen mellem sammen satte ord. Jeg flipper ud på en regular basis på grund af dette emne. Som vestjyde har jeg et specielt forhold til possessive pronomener – jeg kan kun se fejlene i andres tekster;)

Jeg blev alligevel lidt overrasket i dag. Jeg købte en puslekrydsbog, du ved jeg elsker at sidde og nusse med den slags, og det er ikke nær så hyggeligt på en skærm. Specielt ikke når man også synes det er hyggeligt at fortære mælkesnitter mens man grubler. Der var nogle af de rigtig gode. Dem hvor man skal pusle 3*3 bogstaver/sorte felter ind i en tom kasse, altså todimensional kasse. Altså en stor firkant med plads til mange 3x3 bokse. Til sidst skulle alting gerne gå op i en højere enhed rent bogskabeligt. Bogstaveligt! De er sikkert svære at konstruere.

Og jeg ved godt de ikke arbejder efter de internationale zebraffe-regler i Scrabble (Også det meget sjovere med terninger, fordi det er på tid)Der vælger man dansk eller engelsk, så snart, man har set sine bogstaver. (Tjekkisk er forbudt, selv når man ingen vokaler får, tysk og de latinske sprog umulige, fordi terningerne er sammensat efter dansk) Forkortelser er ikke tilladt. Navne er … problematiske. Slang … diskussioner. Lydord er i den grad forbudt! (Siger min mor, men fook det).

Men tilbage til de sjove puslekryds. Jeg blev lidt forvirret. Jeg mener når pound, date, off dukker op i nærmest samme sekund. Så kom sent og if (Ja jeg ved If er en ø og sent er dansk, men nu havde jeg jo lige skiftet mode). Og det hele sammen med et ord som pøle! Det er blevet for let at konstruere krydsord. Specielt da fordi konstruktøren synes det også var ok at bruge mrs. som en forkortelse. Puss/Sissy/Slapsvans!

På den anden side kunne jeg bedre lide ham dengang. Det var før jeg fandt ud af at han ikke kan stave! For fanden, Zoo, jeg har knoklet i snart en halv time for at finde ud af, hvor han vil hen med denne puslekryds. Ørræd? Snarg? (ok det kan være en simpel tastefejl; g i stedet for t) Sninf? (Det hedder sgu da sfinks) Melræd? Ileræd? Udeøve? Sårhed? Ev og evl? (Æ er ikke afskaffet – endnu da) Nervet? (Må da være nørdet eller nerdy) Måske mente han lirede i stedet for liræd?

Om så han mener die eller die, så ville han være død i fald han var i min bebyggelse. Zoo du er også en goner hvis du så meget som antyder at jeg har lavet en fejl i den particulare puslekryds. Hvis du så samtidig minder mig om, at det er arrogant at skrive med turkis tusch i ens puslebog, så bliver du slagtet i live!!!

Puzzled

Zebraffe


PS. Feck ... normændene løb med millionerne. Godt jeg ikke havde spillet!

PPS. Sidder stadig og fniser over fyren i Radioavisen. Han skulle i forbindelse med den kommende skattereform forklare, at regeringen har afskaffet loftet for kontanthjælp – og så kom han til at sige at de havde afskaffet alle ydelser i stedet. De må gøre hvad de vil, men bare de dog alle uanset partifarve engang imellem holdt op med at indføre afgifter der rammer tungest på bunden … stakkels børn og pensionister.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Sikke noget anglo inficeret evl! er publiceret 18/01-2012 21:10 af Zebraffe.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.