Tillykke til mig...
Poul Brasch ...
7 år siden
SSO - stress
RachelBlack
7 år siden
Spoken Word Festival 2014...
Kenneth N. C...
7 år siden
Min første Fantasy novell...
JesperSB
5 måneder, 20 dage siden
Souvenir fra barndommen
Olivia Birch...
6 år siden
bare træt...aldrig alene
Kenny Raun (...
8 år siden
23 år - derfor naiv - Kas...
Kasper Lund ...
5 år siden
Kommunikation!
Racuelle Hei...
6 år siden
Første kritik godt modta...
Bella Donals...
5 år siden
Udtrækssofa og ubarberede...
Victoria Wan...
6 år siden
Dagen idag virker langsom
Kellany Bram...
8 år siden
Pink banko med Racuelle
Racuelle Hei...
6 år siden
Så mange startsteder...
George Smile...
7 år siden
Selvdestruerende selvreal...
Kasper Lund ...
5 år siden
Et lille hjerte krydser m...
ingelnielsen
8 år siden
Torsdag
Mille Larsen...
4 år siden
Den Forkerte Chili.
Kenny Raun (...
7 år siden
Road to nowhere, dagens p...
Camilla Rasm...
5 år siden
Hvem er først ?
Halina Abram...
4 år siden
Eksamen
RachelBlack
8 år siden
Min mor kom forbi igår, med 3 flasker af hendes hjemmelavet valnøddesnaps. Ej Ane, er det ikke din eks kæreste der er flyttet ind ved siden af, spørger hun. Åh jo, og hun vil bage brunkager i aften. - min mor ser ud som om hun har fået en solsort galt i halsen, og begynder at grine.
Jeg hælder en snaps op til os hver. Jeg tror jeg har brug for et par stykker af dem her, og drikker. Skål siger min mor, og hælder endnu en op. Efter en halv times tid, havde vi drukket en halv flaske. Den er god. siger jeg. Min mor vakler ned af trapperne, og ud til bilen, hvor min far meget tålmodigt sidder og venter.
Jeg sætter mig over til mit bord, og begynder at skrive på min bog. Det ringer på døren. min eks kæreste råber, at hun lige er blevet færdig med dejen, om jeg er klar. Jeg hælder endnu en snaps op, drikker den, og går ud og åbner.
Jeg har også lavet dej, så vi kan lave jødekager, siger hun, er det ikke dine ynglings?
Jo siger jeg, og giver tegn til at hun skal komme ind.
Hvad er det hun har i hånden? Tænker jeg, da hun går forbi mig. Jeg fatter ikke jeg nogensinde har været kæreste med hende.
Jeg har taget lidt julemusik med, siger hun. Det var da en super god idé siger jeg, jeg elsker jo julemusik. Hun griner, og siger, ja, jeg ved det godt, men jeg kan altså godt lide det, og det passer ligesom ind i det vi skal lave. Jeg sukker.
Ej har du ingengang vasket op?, spørger hun, mens hun tager opvaskebørsten, og begynder på mit bjerg af opvask. Nej siger jeg, jeg er ved at skrive min bog.
Jeg sætter mig ind i stuen, mens hun vasker op. Jeg har måske ikke set hende i lang tid, men hun bestemmer sgu selv om hun vil vaske op. Jeg hælder en snaps op.

Min telefon ringer. Det er Rikke, der vil drikke øl. Halleluja siger jeg, red mig fra dette brunkage heldvede. Hvad nu, spørger hun, tvinger din mor dig til at bage? Det troede jeg ingengang hun gad. Nej siger jeg. Det er min eks kæreste, der forresten lige er flyttet ind ved siden af mig. Der er stille i røret. Jeg kan høre min veninde er begyndt at hikke. Som hun altid gør, når hun prøver at skjule hendes grin. Grin bare, din nar siger jeg. og nu står hun og vasker op. Jeg magter det ikke, siger jeg.
Jeg råber ud i køkkenet, at jeg helt havde glemt at jeg skulle drikke øl med rikke i dag. Min eks kæreste råber tilbage, at det er okay, hun kan jo bare komme op, og at hun også har nogle øl hun kan drikke, så det er intet problem. Jeg går ud i køkkenet. Jamen hun har nogle problemer hun gerne vil have hjælp til af mig, siger jeg i håb om at hun fatter at hun skal gå.
Ingen problemer, ved du godt jeg lige er blevet færdig med min uddannelse?
Fuck, tænker jeg. Var det ikke noget med... siger jeg, men bliver afbrudt. Psykolog - Jo, siger hun glad. Bare sig til Rikke, at hun kan komme op, så skal jeg nok hjælpe hende, siger min eks kæreste.

Hørte du det, siger jeg træt til Rikke, hun er lige blevet færdiguddannet som psykolog.
Rikke er stille i den anden ende. Jeg finder på en god historie, siger hun, så holder vi hende beskæftiget, mens vi drikker os fulde i øl. Og snaps siger jeg! - Mor har lige været her med 3 flasker af de gode der.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Sommersnaps er publiceret 05/12-2013 10:48 af Ane Libertas (Libertas).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.