Smooth Criminal

Svampe.
Ruth Christe...
7 år siden
Jeg kunne også bare finde...
Kasper Lund ...
9 år siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
7 år siden
Gladiator skrivekursus?
Ida Hansen (...
5 år siden
Onsdag - dagen profilen h...
Annabell Nie...
9 år siden
Smil grill og musik 2020
Martin Micha...
3 år siden
Tankemylder og dagene der...
David Hansen...
3 dage siden
Dagene der går
Lisa Brøndbe...
3 år siden
Nye chili
Kenny Raun (...
10 år siden
Fjerde bog, næsten færdig...
JesperSB
2 år siden
Det åbne øjeblik - Kasper...
Kasper Lund ...
7 år siden
En hvid rose og strøtanke...
Camilla Rasm...
9 år siden
Hvorfor er jeg så vred?
Neola
3 år siden
Bornholm 3
Michala Esch...
15 år siden
Et lille lys i mørket
Gittepigen
11 år siden
Spand med sand, der skal ...
Michala Esch...
6 år siden
Sommerbuket
Hanna Fink (...
10 år siden
Er god start så meget at ...
Kellany Bram...
10 år siden
Fødselsdagsweekend.
Michala Esch...
16 år siden
And they say, the worst ...
Julie Vester...
10 år siden
Forfra... Hvor længe kan ...
Gittepigen
11 år siden
Kreativitet overtager
Christacia
9 år siden
S-tog
Tine Sønder ...
10 år siden
Enfant Terrible
Tine Sønder ...
11 år siden
Kære
Halina Abram...
6 år siden
Beskæring af roser
Hanna Fink (...
11 år siden
This is not a Bridget Jon...
Camilla Rasm...
9 år siden
Livet tur-retur
denblaahund
9 år siden
At træffe en beslutning
Baru
1 år, 7 måneder siden
Annie, are you OK?
So, Annie, are you OK?
Are you OK, Annie?

Den seksårige sover med hvide bomuldshandsker. De forhindrer, at han kradser i sin håndeksem om natten. Kæresten viste ham Michael Jackson-videoer, så han kunne se, at hvide handsker kan være både smarte og nødvendige på samme tid. Musikken gik rent ind. Da han hørte Bad for første gang, sad han straks og nikkede til beatet, mens et smil spillede i hans øjne. Han så Billie Jean, Wanna Be Startin' Somethin', Dirty Diana, Beat It. Men det var Smooth Criminal som fik ham ud på stuegulvet, energisk hoppende og med armene strakt triumferende i vejret, mens han vedblev at skæve til danserne og musikken på skærmen. For de uindviede foregår den næsten ti minutter lange video på en gangsternatklub i 30'erne, som Michael Jackson danser sig igennem, iført hvidt jakkesæt og borsalinohat. Han nærmest glider ind i klubben, mens gæsterne vogtende iagttager ham. Han smider en sølvmønt, som roterer langsomt gennem luften, lander i jukeboksens møntindkast og starter beatet. En af gæsterne nikker brysk velkommen og han begynder at synge og danse. I videoen udfører Michael Jackson for første gang 'the lean', hvor han og danserne fra en stående position læner sig forover, og tilbage til normal ståstand igen. Da jeg igen så over på drengen, dansede han ikke længere, men stod helt stille og sugede til sig med åben mund og vidt åbne øjne.

Han er begyndt at få idoler. Beastie Boys' Sabotage. Den går han og småsynger for sig selv på den der ubekymrede måde, som kun en der ikke kan et pluk engelsk og endnu er komplet ligeglad kan gøre det; INTA N'J-ALL ENTA N'SABOTASJ!

Der er Deep Purple's Smoke on the Water (Småål an-de iååter) og et 15 minutters langt sammenklip på Youtube, hvor Rocky i Sylvester Stallones skikkelse bokser, løber, træner og sjipper sammenbidt, mens Gonna Fly Now's pompøse trompetintro og blytunge disco-rytmer akkompagnerer hans træning i Philadelphias gader.

Han træner selv. Armbøjninger, mavebøjninger, skyggeboksning, sjippetov (som han ikke er så gode venner med endnu), mens han ser Rocky gøre det samme på iPad'en og skruer helt op for musikken. Helt ærligt så har jeg været en smule bekymret for, at han træder de første skridt ned af vejen mod at blive en hårdtslående, hårdtpumpet heavy metal-dreng, så interessen for blidere Michael Jacksons blødere toner virkede sært beroligende på mig. Og nu bad han mig om at finde videoen med Michael Jackson. Smooth Criminal.

As he came into the window
It was the sound of a crescendo
He came into her apartment
He left the bloodstains on the carpet

Han så den tre gange, fokuseret. Fjerde gang satte han videoen i gang, lagde iPad'en på sofaen og begyndte på en serie små elektriske spjæt der - med lidt god vilje - lignede Michael Jacksons dansetrin.
"Hatten!" udbrød han og styrtede pludseligt ind på sit værelse. Efter nogle minutters febrilsk gennemrodning, kom han løbende ind i stuen igen. Med en hvid borsalinohat, som vi købte til en nytårsfest for nogle år siden. På hattens sorte bånd står der Al Capone. Han tog den på og knipsede til skyggen, ligesom Michael gjorde. Han var ikke helt tilfreds.
"Den er for stor," konstaterede han.
"Det går da fint," sagde jeg med min opmuntrende mor-stemme.
"Nej. Jeg henter hjelmen og sætter den inde i hatten, så den passer."
Hjelmen er en tynd plastikhjelm - indkøbt til samme nytårsfest - som han og nabodrengen ellers bruger meget, når de leger krig eller sniper.
"Nu må du ikke blive ked af det bagefter over at du har klippet hjelmen i stykker, vel?" sagde jeg med min pædagogiske mor-stemme.
Han rystede på hovedet og gav sig til at klippe de nederste par centimeter af hjelmen; alt andet end lige og jævnt. Så tog han hjelm og borsalino på. Den var stadig for stor, men det lod han sig ikke gå på af. Han bladrede gennem en stak af sine tegninger og fandt til sidst en, som han fnyste lidt af.
"Mor, den har jeg lavet, da jeg var fem år," sagde han. Tonefaldet antydede, at det var meget længe og mange erfaringer siden. Jeg nikkede. Han lagde papiret i hjelmen, klippede hjørnerne af og klistrede det fast til hjelmen med tape. Indimellem spillede tungen i hans mundvig af koncentration. Så placerede han atter hjelmen i borsalinoen. Den blev også klistret fast med tape og så tog han den på igen. Hatten faldt ikke længere ned over hans ører.
"Yes!" sagde han glad og fejrede sit håndarbejde med et gensyn med videoen.

Annie, are you OK?
so, Annie, are you OK?
are you OK Annie?
you've been hit by
you've been struck by
A smooth criminal

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Smooth Criminal er publiceret 06/07-2015 13:39 af Olivia Birch (Humlebi).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.