Ptojekt SØNDAGSJAM

Nye chili
Kenny Raun (...
10 år siden
Sort og hvid.
Line Ley Jen...
9 år siden
Efterdønninger
Hanna Fink (...
9 år siden
Selvdestruerende selvreal...
Kasper Lund ...
7 år siden
11.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Dejligt gensyn
Poul Brasch ...
11 år siden
Gode karakterer og en for...
Camilla Ahle...
5 år siden
Pizza
Kenny Raun (...
11 år siden
Sindsyg med klarsyn
Michael Nevs...
6 år siden
Luftforandring.
Neola
3 år siden
Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
7 år siden
Dag 7 på fyldepennen. Sta...
Gaffa Brandt
11 år siden
Glædelig blæsevejrs-dag!
Katrine Søre...
10 år siden
S-tog
Tine Sønder ...
10 år siden
Blæksprutte arme og mange...
Racuelle Hei...
5 år siden
Fødselsdagsgave
Hanna Fink (...
4 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
7 år siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
10 år siden
Eksamensangst og mit nyes...
Merida Dunbr...
5 år siden
Julestemning
Ruth Christe...
7 år siden
Gud hader dig, og især mi...
Kasper Lund ...
7 år siden
Jeg inklinerede som det s...
Olivia Birch...
8 år siden
Glansbilledemennesker - K...
Kasper Lund ...
7 år siden
Et projekt hvor jeg jammer med andre musikere sommeren 2019 igennen.
Stedet er en skurvogn opsat til /for social udsatte.




Du er her: Forside - Sønderborg - Galleri: Markedsdag på Als toppen

Som medførte endnu en forsideq i Sønderborg ugeavis.


Skurvogn-folket: Kom og hils på os, vi er ikke farlige
DEL Af Jens Eilertsen , jei@ugeavisen.dk
04. august 2019 kl. 14:29

Bjarne, Sebastian og Martin er kede af, at der er fordomme mod brugerne af skurvognen og garanterer, at det sikreste sted at stille sin bil, er på pladsen ved vognen.


Sønderborg: Det er søndag klokken 13. Ugeavisen er på besøg i skurvognen ved Arnkilgade for at høre Martin spille guitar. Han har tidligere været kriminel og misbruger, men nu bruger han sin tid på at hjælpe personer, som har problemer med alkohol og stoffer.

- Vil du se mine kugler, siger han - dem, der står nærmest, griner. Martin hiver en bakke med hjemmebagte whiskykugler ud fra køleskabet. Humøret er højt, da Julie kommer ind i skurvognen. Hun vil godt fotograferes sammen med Martin.

Sebastian er 27 år, skurvognens yngste og fra Esbjerg. I dag er adressen i Gråsten. Han fortæller, at han på et tidspunkt begyndte at tage hårde stoffer og mistede jobbet som servicemand på slagteriet i Blans. Nu ryger han af og til en joint, men de hårde stoffer er fortid, og han håber at kunne få job i Blans igen.


Jeg vil nærmest påstå, at det er sikrere at stille sin bil foran skurvognen end andre steder i byen, for kommer der nogle, der vil ødelægge den, så siger vi til dem, at de godt kan pikkel af.
Sebastian
Sammenhold
- Det er sammenholdet her i skurvognen, der er årsagen til, at jeg kan holde mig fra stofferne. Hvis de andre ser, at jeg tager noget, så siger de: Hvad har du gang i Sebastian?

- Jeg vil godt påstå, at sammenholdet her er større end ude i det almindelige samfund, for her giver dem, der har meget få penge, nogle til dem, der slet ingen har. Er der nogen, som ikke har penge til mad, eller sidder og ryster, fordi de har brug for en øl, får de penge af os andre, selv om vi altså ikke har så mange, siger Sebastian og Bjarne.

Begge siger som med en mund, at skurvognen er med til at give dem indhold i hverdagen, og de er kede af det, hvis nogen tror, at det er et farligt sted.

- Jeg vil nærmest påstå, at det er sikrere at stille sin bil foran skurvognen end andre steder i byen, for kommer der nogle, der vil ødelægge den, så siger vi til dem, at de godt kan pikkel af. Vi vil ikke have noget ballade her, siger Sebastian og fortæller historien om en mand, der ikke hørte til skurvognen, men som smed fyrværkeri efter en bil og smadrede ruden. Ham fik skurvognens folk "sendt på langfart".

Kig inden for
Bjarne og Sebastian synes, at sønderborgere, som har fordomme mod skurvognen, bare skal kigge inden for og eventuelt drikke en øl.

- Der var faktisk en dame, som virkede skræmt, når hun gik forbi. Men vi vinkede til hende, og nu vinker hun og kommer i øvrigt også ind og afleverer tøj, siger Sebastian.

Der kommer også både forretninger og private med mad til brugerne, og det varmer hjerterne hos Bjarne, Sebastian, Julie og Martin.

Martins idé
Martin fik i foråret ideen til at spille musik ved skurvognen, men han har vanskeligt ved både at spille guitar og synge på samme tid. Derfor er han glad for, at der er to eller tre andre musikere på banen næsten hver søndag. Den søndag, ugeavisen er på besøg, kommer der dog ingen, så vi får i stedet en snak, en øl og får også stillet en af Martins whiskykugler i udsigt. Der er dog ikke nok til alle, så det bliver en anden god gang.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Ptojekt SØNDAGSJAM er publiceret 05/08-2019 00:10 af Martin Michael Jakobsen (Marver).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.