Fransk gummi
Tine Sønder ...
10 år siden
So many feelings on one t...
MysteriousGi...
11 år siden
AT forløb
Coleen
10 år siden
Karrusel
Sincedawnofm...
10 år siden
Da jeg blev student
Olivia Birch...
7 år siden
How it all began...
Shirley Shei...
8 år siden
Jeg gør det snart
H.P Moeller
7 år siden
Fredag 21 Marts - 2014
Sine Simonse...
10 år siden
Gladiator skrivekursus?
Ida Hansen (...
5 år siden
Påske
Hanna Fink (...
8 år siden
Det er ikke let
Baru
1 år, 9 måneder siden
I aften ser vi Hobitten i...
Carsten Cede...
9 år siden
Så er vi nået frem
Ragnhild Bac...
10 år siden
Hvad er sommer for mig?
Jønsse
7 år siden
Det her er ikke mit land
Olivia Birch...
9 år siden
Drømmen om huset ved have...
Ruth Christe...
7 år siden
Denne morgen hang jeg fast alt for længe i dynernes dynd. Jeg duvede ind og ud af drømme. Noget med en arbejdsplads, et skrivebord og en ny Imac, den nyeste model, som i drømmen var blevet så tynd, at den nærmest var sådan et stykke sammenrulleligt folie, påtrykt applelogoet. Bobben skrev en besked som tvang mig ud i turbobrus og hurtig påklædning. Vi mødtes og jeg fortalte ham historien om grønlænderen i S-toget. Hans eneste kommentar var - "Selvfølgelig er Neons skytsengel en stiv grønlænderprinsesse - intet giver mere mening!". Vi luftede hans nye dansk-svensk gårdhundehvalp: Tove. Ved Lones Pølser standsede vi op og Lone skar en Frankfurter ud i kagekrummebidder. Hunden lappede dem i sig mens mindst femogtyve mennesker hvinede og i kor råbte "Tove, det' en tysker". Vi fortsatte ned af Værnedamsvej forbi blomsterhandlen over på den anden side, ned af Tullinsgade, et smut ind i Thiemers. Bobben købte vores venindes nyudgivne bog og en bog om Istedgade. Efter et weird besøg i garnbutikken (Tove har skambidt underboens garnnøgle) og hundemodebutikken (Tove skal have en ny seng), måtte jeg sige farvel og smutte til tandlægen.

Jeg ankom. Blev lagt på briksen, kørt i position. Grøn hue og handsker, mundskyl og antibiotika. Tre kvinder med masker i hvidt. Bedøvelsen bliver lagt, en lang tynd nål trykket op i kæben, ned i kinden og følelsesløsheden sev som kvælstof ud i kraniet. Jeg nåede at se et glimt af skalpellen, før jeg lukkede de to tynde mannablade ned over mine øjes æbler. Boret savede ind i kæbeknoglen, og saltvandet skyllede ind og op i næsen som et skybrud. Det var lidt som en larmende og skurrende druknedød i et vildt og oprørt hav. Synkemusklen pumpede som et hjerte, men kunne, som en københavnsk kloak, slet ikke følge med. Saltvandet smagte af nelliker og kvalmende jul. Jeg så hvidt lys og en grønlænders tylskørt. Saltvandet løb ned i halsen og ude af stand til at synke var jeg ved at drukne. Min krop tættedes som et forstenet søpindsvin med strittende fantompigge, på bunden af et hav. Kirugens dybvandsmumlen. Suget, sprøjtet, knasen. Da jeg var færdig fik jeg en pose med antibiotika, smertestillende, klorhexedin, gaze og en regning på firetusinde kroner.

Med blodsmag i munden mødte jeg E.T. på Istedgade, en lille pige slæbte hans brune krop med det lampeformede hoved. Hans fingerspids var ildrød, som min rodspids, men den pegede på jorden, ikke på himlen. Jeg famlede mig hjem, lagde mig under tæppet. Hovedet er ved at vågne og en dunkede, varm smerte indfinder sig.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Lones pølser er publiceret 16/11-2013 20:59 af Tine Sønder (neon).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.