Generationsdialog

Opgavebeskrivelse

Skriv en kortprosatekst holdt i replikform, hvor to fra hver deres generation falder i snak i et offentligt transportmiddel. Skriv dialogen/replikskiftet uden at nævne hvem der er hvem, men lad i stedet læseren selv regne det ud.

Toget kørte langsomt ud fra perronen. Landskabet begyndte at langsomt at bevæge sig forbi hurtigere og hurtigere.
På trods af de store motorer i IC3 toget var lyden afdæmpet.

Han sad i sit sorte tøj, halsbåndet sad stramt om halsen, piggene strittede ud. De 2 numre for store Dr.Martens støvler virkede overdimentionerede på hans spinkle knoglebygning.
Den sorte t-shirt var prydet af cirklen med det store A, A for Anarkisme. Skindjakken gik til knæerne, var slidt på ærmer og albuer. Hanekammen stod flot op.
Job havde han ikke, hvorfor skulle han.?

Overfor sad han. I tweedjakke og ny pussede sko.. Skjorten var nystrøget Håret sat. En pæn mand i sin bedste alder. Han havde været kontorchef i næsten 35 år. Han elskede det job. Han var pensioneret nu, men befandt sig egentlig godt med at kunne bestemme over sin eget liv.

-Sikke da et vidunderligt vejr..
-Det er sgu da ikke til at holde ud, hold kæft jeg sveder.
-Det er da klart, du har jo kun sort tøj på og vinterstøvler, det tiltrækker jo solen. Den skindjakke må da også være ulidelig at have på i den her hede.
-Det handler om stil gamle, ikke noget du kender til. Han griner stille for sig selv.
-Ja hvis din stil er at ligne et spøgelse så er det jo dit valg. Den gamle tænkte, så bleg en ung mand, og så sort noget tøj, jo han ligner et spøgelse.
Som minutterne gik kom toget længere ud i landskabet, de sagde intet til hinanden. Pludseligt fik de øjenkontakt igen, ingen af dem kunne lade være med at smile til hinanden. Smilet nåede endda øjnene, jo smilet var ægte.
-Jeg hedder Jacob Bernstein, han rækker armen ud mod den unge.
-Henrik Nielsen hedder jeg, jeg er på vej til Visby, jeg skal til demonstration der.
-Jeg skal til konference, sjovt vi skal samme sted hen.
-Hvilken demonstration skal du til?
-Vi laver en moddemonstration mod en nynazisterne. Der er nogle idioter der hylder Rudolph Hess, og det har vi tænkt at spolere, at der er nogle der tror på nazismen er bare helt hen i vejret.
-Jeg kan ikke være mere enig, jeg husker hvor mange der havde mistet familie efter krigen, det var ikke en sjov tid, I min egen familie var der hele to familier der aldrig forlod Buchenwald, de andre rejste til Sverige i starten af krigen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Togturen er publiceret 29/06-2009 14:06 af René Laurs Foged (DOMINUS-DK) under skriveøvelsen Generationsdialog.
Version 1 - 29/06-2009 14:06
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Udmærket fortælling, selvom du egentligt ikke lader det være op til læseren at gætte, hvem der er hvem, men lader den alvidende fortæller afsløre det i 3. linje.

Kan også se at du skifter mellem datid og nutid (mest datid). Det er nok en smutter, tænker jeg mig ("Det handler om stil gamle, ikke noget du kender til. Han griner stille for sig selv.") - resten datid.

Jeg undrer mig lidt over at du ca. midt i teksten lader dem smile hjerteligt til hinanden - det foregående replikskifte indikerer ellers ikke at de ligefrem taler samme sprog? Punkeren har jo faktisk lige fornærmet den anden.

Nå, men personerne er tydelige og man er ikke i tvivl om hvem der er hvem.
14 år siden