Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

De sidder og snakker inde i flyet, tænker piloten, trækker på skuldrene og koncentrerer sig mere om at styre flyet end at høre på mandens forsøgende overtalelse til at få sin kæreste til at hoppe med. Ingen af de tre personer ser den tredje unge dreng, der ligner en femtenårig og har bleg, næsten gennemsigtig hud, inden piloten siger, at der er højt nok nu og at de skal gøre sig klar. Kæresten, en ung dame på 24, tager modvilligt faldskærmen på og lader sin kæreste tjekke at den er spændt ordentlig fast. Ingen ser den unge dreng, der nu rejser sig og stiller sig hen til hullet i siden af flyveren,, inden kæresteparret rejser sig og går derhen også. ".. Er du nu helt sikker på, at det ikke går galt?," spørger hun en sidste gang, mens han bare lægger sin hånd på hendes skulder. "Helt sikker, skat. Jeg skal nok hoppe først." Piloten ser om mod dem og nikker til, at de godt må springe ud nu, og kæresten ser ham gå hen til hullet. "Vi ses nede på jorden," siger hun nervøst og kæresten griner kækt, før han tager hendes hånd og trækker hende med sig. "AH!" Hun skriger og griber ud efter kanten af hullet, da en bleg hånd tager fat i hendes og holder den væk fra kanten. Hun genkender ansigtet, der svagt kommer frem i åbningen. ".. Mikael?!" Hendes lillebror smiler til hende og vinker, idet han slipper hendes hånd og hun allerede ved, hvad der vil ske, når de nærmer sig jorden...

"Aviserne har fulgt episoden tæt, siden det unge kærestepar, Nina og Mads, på forunderligvis forulykkede efter at de var sprunget ud af et fly som en del af en polterabend for dem begge arrangeret af deres venner og familie. Nina har på overnaturlig vis overlevet ulykken, der var meget hårdere for hendes kæreste, Mads, der døde øjeblikkeligt. Først nu, et halvt år efter ulykken, er Nina vågnet og kan fortælle om ulykken. Vi har valgt at udeholde efternavnene for familens skyld." Nyhedsreporteren ser mod en skærm, hvor en anden reporter på hospitalet står ved siden af Ninas seng og holder en mikrofon op til munden. "Nina, hvad oplevede du før ulykken?" Reporteren vender sig mod Nina, der har røde øjne og mange skrammer i ansigtet, men kun har forstuvet et håndled og en ankel. ".. Jeg så min lillebror stå i døren til flyet.."

Skriv kommentar

Besvarelsen En ekstra passager er publiceret 29/06-2009 17:14 af Kischii Hikikomori (Talan) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 29/06-2009 17:14
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 André Nørgaard (andre)
En interessant historie. Jeg blev ikke helt klar over om denne tredje person ombord på flyet var virkelig, eller et genfærd? Umiddelbart kan jeg ikke se hvordan de kan undgå at opdage ham, med mindre han holder sig godt skjult, eller er usynlig.
Plottet kunne godt trænge til et par ekstra gennemlæsninger.
Bortset fra det har du fat i noget der kan gå hen og blive rigtig spændene.
André Nørgaard
11 år siden
10 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Ja, jeg er ikke i tvivl om, at lillebroren er et genfærd. Alligevel er hun så den, der overlever - ja, man har jo læst om polterabends, der er endt tragisk. Bortset fra et par små sproglige bøffer er den en lille velskrevet historie.
10 år siden
10 år siden
#3 Kischii Hikikomori (Talan)
Det er jo også de forbandede begrænsninger af længden. Den ville sikkert have være blevet bare en anelse bedre, hvis det ikke var for det lille ordforråd, man måtte komme med..
10 år siden
10 år siden
#4 Mathiilde
Måtte lige læse nogle steder i teksten, før jeg rigtig forstod hvad der var sket.

Lidt urealistisk at man slet ikke opdager ham drengen, men det kan vel ske? What do I know?

Men....... Godt skrevet :)
10 år siden
10 år siden
#5 Mathiilde
*Måtte lige læse nogle (FLERE) steder i teksten, før jeg rigtig forstod hvad der var sket.
10 år siden