Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

."BRRRRRRRRRRRR!!!" Jeg vågnede til den høje summen af vækkeuret, og radioens buldren. Mit vækkeur er en lille cyber tronisk bi, der flyver rundt og spiller musik til jeg beder den holde inde. "Stop!" råbte jeg og kastede irriteret puden efter bien, der undveg i en yndefuld bue, så puden i stedet bragede ind i væggen. Jeg trykkede på knappen "VÅGN OP" og dynen rullede sig sammen i retning af fodenden og forsvandt ned i en lille lem, der havde åbnet sig. Jeg rejste mig op af sengen, et ben efter det andet, og lige som jeg fjernede den bagerste hånd fra sengen redte den sig selv op, og kort efter var sengen så pæn som altid og redt stramt op, uden den mindste fold. Jeg gik søvnigt ud imod badeværelset, mens jeg stille i mit sind takkede ham, der havde opfundet gulvvarmen. Udenfor var det dårligt vejr igen i dag. Jeg tog et hurtigt bad, blæste mig tør, børstede mine tænder grundigt og steriliserede munden med UR-lys og så var det af sted på arbejde. Jeg satte mig ind i min heli-bil, en noget så flot sag hvis jeg selv skal sige det, med 100 tommers blændende blanke rotorer og alt det nyeste i ekstraudstyr. Selvom jeg næsten lige havde børstet tænder, snuppede jeg mig en croissant og en kop kaffe i bilen på vej til arbejde, imens jeg læste nyhederne. Det meste handlede om Splennards – Spillea og Lennard’s – nyeste tøj, nyeste skypartments og deres kommende film. Der var dog også lidt om den globale opvarmning, hvilket de fleste fornuftige mennesker efterhånden var ved at brække sig over. I hvor mange år havde man ikke hørt alskens videnskabsmænd og diverse grønne politikere skræppe op om, hvordan himlen ville styrte ned og jorden som vi kender den ville gå under. Og er der nogensinde sket noget? Ja, jeg spørger dig, er der det? Spørger du mig tror jeg bestemt ikke der er nogen forbindelse imellem det dårlige vejr og forureningen, det er vel bare jorden, der gennemgår en ny fase. Jeg slukkede for skærmen med nyhederne og kiggede ud. Det var mørkere end sædvanligt for den her tid af døgnet. I horisonten lagde jeg pludselig mærke til en enorm skypumpe. Det så ud som om den bevægede sig i min retning. Stakler, der bor hvor den har sin gang tænkte jeg. Ti minutter senere var jeg fremme ved kontoret.

Skriv kommentar

Besvarelsen BLIKFANG! er publiceret 27/07-2009 16:33 af Haraldo under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 27/07-2009 16:33
Besvarelsen er på 401 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Guldhøj
Fin lille fortælling. Velskrevet og ganske underholdende. Din opsætning er dog et irritationsmoment, der hæmmer læselysten.
11 år siden
10 år siden
#2 loevig
Jeg giver Guldhøj ret i, at teksten godt kunne bruge nogle afsnit - den virker lidt tung at komme igennem, hvilket er synd, for selve fortællingen er både velskrevet og tankevækkende.

Jeg mister dog lidt den røde tråd mellem alle de tekniske vidundere, der beskrives - Selve 'opvågnings-seancen' kunne godt kortes ned.

Men ellers en rigtig flot historie :-)
10 år siden
10 år siden
#3 Graziellen
Tænk på dine læsere når du skriver. Vi ved ikke hvad der kommer ligesom dig, derfor virker det ekstra overvældende for os, når der ikke er afsnit.

Ellers en tankevækkende slutning, et eksempel på hvordan et menneske midt i virakken, ikke opdager hvad der sker, ligesom frøen der ikke opdager at den bliver kogt hvis vandet langsomt varmes op.
10 år siden
10 år siden
#4 Martin T. Svolgart (HTHS)
En tekst skal prsenteres som en soufle ... luftig og appetitvækkende. En mursten er ikke appetitvækkende, og din tekst er lige nu bygget som en mur.

Men roser til teksten er der nok af. Dine udtryk så som helibil, 100 tommers blændende blanke rotorer, skypartments osv. sætter det helt rette billede af fremtiden i mit hoved, og selve opvågningsscenen er egocentreret nok til at sidste sætning virkelig får magt! Personen benægter alt, tror ikke på dommedag og har bare ondt af de, der bliver ofre for naturens cyklus. Men ikke ondt nok af dem til ikke at kunne klare sin arbejdsdag. Rigtig godt!

Men prøv at leg lidt med afsnit, det ville gøre dine læsere glade.
10 år siden
10 år siden
#5 Gitte Morsund
Først tænkte jeg, at din titel ikke harmonerede med teksten. At den alene var valgt, for at tiltrække læsere til teksten. Men så gik det heldigvis op for mig, i al sin gru - dobbelttydigheden i at jeg overhovedet tænkte sådan - og din HPs holdning til nyhederne, herunder særligt dem om global opvarmning.

Mange gode detaljer. Jeg VIL have mig en flyvende bi i julegave! Hvis ikke i år, så i 2059.

Min eneste anke mod teksten er, at den ikke er skrevet i nutid. Det ville give en mere dramatisk effekt, tror jeg.

Men en meget elegant løsning af opgaven.

/Gitte
10 år siden
10 år siden
#6 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Du får fire stjerner for den fine vække-bi! Sådan en vil jeg (også) have!

Det havde været fedt, hvis skypumpen var den globale opvarmning, der omsider gik amok, men historien giver alligevel billeder på nethinden til at fortsætte tankerne på den anden side af hjerneskallen. Der er mange sjove finter i denne tekst.
10 år siden
10 år siden
#7 Laura Lützen (Sommerdag)
God tekst :-)

Kunne godt lide indblikket i teknikken, dagligdagen og holdningen til nyhederne. Og at han ikke rigtig tror på det der med den globale opvarmning og der, hvor han konstaterer en skypumpe, der er på vej, uden rigtig at føle noget ved det. Arbejdet kalder og han er egentlig ligeglad så længe det ikke er ham selv det går ud over. God pointe om hvordan nyheder om alverdens katastrofer nemt kan blive ligegyldige når de ikke drejer sig om en selv...

Teksten er fuld af gode ideer til tekniske vidundere. Nogle steder er det dog lige inden at handlingen forsvinder til fordel for at nævne endnu et teknisk vidunder. Måske teksten kunne kortes lidt ned og handlingen blive skåret en anelse mere ind til benet?

Og det vil i mine øjne være en klar fordel hvis du kan forklare de tekniske opfindelser som en naturlig del af handlingen i stedet for at din hovedperson forklarer dem til læseren. De er jo en naturlig del af dagligdagen i 2059 og dermed ikke noget din hovedperson selv ville studse over.

Jeg blev lidt overrasket da din hovedperson henvender sig direkte til mig som læser og spørger om den globale opvarmning overhovedet passer. Min umiddelbare reaktion var: ”Spørger du mig? Hvorfor blev jeg pludselig inddraget her, hvad forventer du af mig?”. I mine øjne ville en vending som ”Ja, jeg spørger bare, er der det?” virke bedre. Men det er jo smag og behag ;-)

Samlet set: fin tekst med mange gode og spændende ideer.
10 år siden