Den elskeværdige og den elskelige

Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Det var en af de dage som føles forkert lige fra man slår øjnene op. En dag uden fortid, fremtid eller nutid. En dag uden tanker, kun handlinger. Sjælen er blevet i dynerne sammen med mine drømme.

Jeg gør mig i stand og vasker natten aroma bort, reder mit hår og lægger grønt på øjnene. Kjolen jeg tager på bliver den første jeg får fat i. En farverig blomstrende sag der ville føles løgnagtig, hvis min sjæl var vågen. I dag skal jeg have mad og skal derved skal udføres en handling. Nøgler-visakort-afsted til supermarkedet.

Jeg står og roder rundt i nektarinerne for at finde de bedste, da jeg hører en stemme bag mig. Den er blød og behagelig, men ikke rettet til mig. Stemmen fortoner sig og jeg vender mig halvt om og iagttager. Han virker bekendt. Han ser pludselig på mig og jeg bemærker en lille stivnen i hans krop, men han vender sig om til sin ven og taler videre til ham. Min nysgerrighed er vakt, men jeg mærker en advarende fornemmelse. Jeg kan ikke tolke hvad jeg oplever, jeg mangler min sjæl og ønsker mig tilbage til drømmene i dynerne. Noget fatalt er ved at ske. Det kan jeg trods alt mærke.

Jeg ser billeder fra en svunden tid. En ung mand hvor jeg straks mærkede en samhørighed og harmoni. En fornemmelse af et forudgående langt venskab. En forvirret ung mand uden retning. En ung mand der opdagede kraften i sin seksualitet og blev forført af den. En arbejdsplads i oprør. Jalousi, intriger.

Jo mange elskede ham og han elskede mange. Jeg blev forført og skamfuld, på trods af at intet skete. Jeg græd over mine forskruede følelser, jeg havde mistet en gammel ven. Han begyndte at se på sig selv som et usselt menneske, fra den tid så jeg ikke mere hvad der skete i hans liv. Men nu har jeg mødt ham igen.

Jeg går hen til kassen. Der er to korte køer, han står i den ene. Jeg nærmer mig ham og tænker at hvis jeg lader som om jeg ikke kender ham, vil han kunne gå fra stedet og ånde lettet op, det er trods alt mange år siden. Jeg mærker mine gamle beskyttende tanker. Det uforudsete sker, min sjæl vågner og han vender sig og møder mit blik. Jeg retter hurtigt blikket ti millimeter forbi hans.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den elskeværdige og den elskelige er publiceret 16/08-2009 20:14 af Graziellen under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 16/08-2009 20:14
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Haraldo
Du skriver utrolig godt og har nogle gode metaforer, som f.eks. den med, at man nogle dage lader sjælen ligge i dynerne. Nogle få, små sproglige fejl, men slet ikke noget meningsforstyrrende. Synes specielt de tre første afsnit var utroligt fangende og sprogligt interessante og kan godt lide sidste punktum :"Jeg retter hurtigt blikket ti millimeter forbi hans.". En simpel, men stærk måde at udføre cliffhangeren på.

VH.
10 år siden
10 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
God tekst, synes jeg. Er dog ikke sikker på cliffhangeren, - men det er fordi jeg læser det som om hun kigger den anden vej (eller med dit eget gode udtryk: "ti milimeter forbi hans") - og jeg dermed læser det, som om de aldrig får hilst - og talt. og dermed forsvinder cliffhangeren - med mindre det skal læses som om han fortsætter historien (uden for bogen) med en replik. - Det er jeg i tvivl om. ellers gode billeder i den korte tekst.
10 år siden
10 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Det er en virkelig fin cliffhanger, her får vi aflivet den evigt fastgroede forestlilling om, at et liv skal være i fare før der er spænding. Jeg ville da absolut gribe til næste side, for at se hvordan det møde spænder af.
10 år siden
10 år siden
#4 Pia Hansen
Hej

Meget fint fortalt. Gode billeder af, hvordan sjælen er blevet hjemme i dynerne. (Den skal jeg huske :-))
Jeg synes dog, du skulle have sluttet med at han stod i den samme kø. Der er noget definitivt over, at hun kigger forbi ham. Hun har ikke lyst til at mødes med ham, tolker jeg det som - og tænker; nå, det var så det!

vh. Pia
10 år siden
9 år siden
#5 Nikolai Evereth Hansen (nikolai97)
Flot skriveøvelse, som besvarer opgaven.
Det var en af de dage som føles forkert lige fra man slår øjnene op. -Denne sætning ville jeg have skrevet anderledes.
At din sjæl sover, synes jeg du nævner flere gange end nødvændigt. Her kunne man have nøjes med, at skrive det en gang.
-Nikolai
9 år siden
9 år siden
#6 Nikolai Evereth Hansen (nikolai97)
nødvendigt*
9 år siden