Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

På trods af kone og tre børn følte han sig til tider ensom.
Han tog hver eneste morgen troligt afsted til det store automatiserede bygningskompleks for at ”trykke på knapper” som han kaldte det. Det havde han gjort de sidste 18 år. Samme tidspunkt hver dag, samme maskine, samme knapper. Han var ikke helt sikker på hvad maskinen lavede, men han havde en fornemmelse af at hans daglige trykreguleringer og uendelige knaptrykkeri tjente et vigtigt formål. Som om han var en essentiel del af noget større.
Hans urokkelige rutiner sad ham på rygraden, og han kunne sikkert udføre dem i søvne. Ikke desto mindre var det uhyre vigtigt for ham at udføre sit arbejde med samme omhyggelighed som den allerførste dag.
Når klokken blev 17:30 forlod han komplekset hvor der på det allerøverste tag, kun synligt fra luften, var malet med store bogstaver ”DeAktivator”, og gik hurtigt det korte stykke vej hjem til det lille hus hvor familien ventede. Han spiste og tilbragte lidt tid med dem i deres hyggelige lille dagligstue, hvorefter han gik ud i garagen for at fortsætte arbejdet på sit store projekt: Reaktivatoren.
Som det sidste levende menneske, efter Deaktiveringen der havde fastfrosset alt levende på et øjeblik, havde han brugt al sin fritid på at få Reaktivatoren til at fungere. Når han fik den igang, og sin familie reaktiveret, ville han finde et andet job så han kunne tilbringe mere tid med dem.
På trods af kone og tre børn følte han sig til tider ensom.

Skriv kommentar

Besvarelsen Aktivering er publiceret 22/08-2009 12:04 af Gitte Alberen (texia) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 22/08-2009 12:04
Besvarelsen er på 251 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 kyh91
Jeg synes denne historie er finurlig og interessant.
Du har været virkelig opfindsom, sådan at vælge et futurisk sci-fi tema. Det kan være svært at skrive sådan noget, og undgå klichéerne, men jeg synes faktisk at du gør det godt, især følger du øvelsesoplægget rigtig godt.

Det er flot skrevet, med god brug af tillægsord, uden at give for meget væk, så læseren selv kan forestille sig.

- Sasha
14 år siden
14 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Flot gedulgt kontrast, hvor læseren skal have hjernen sat til for at forstå sammenhængen. Dejlig kort tekst uden svinkeærinder. Så kort kan det også gøres, når emnet er valgt med omhu.
14 år siden
14 år siden
#3 Pheme2
Fed måde du får fulgt emnet på! Rigtig god tekst.
14 år siden
14 år siden
#4 Benno
Læser sjældent sci-fi, så jeg måtte lige have den et par gange, før jeg rigtig forstod handlingen. Og så blev det en god tekst.

vh. Benno
14 år siden
14 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Jippi! Det er da vist science fiction? Yeah af den grund.

Synes også fint sætningen ændrer mening fra start til slut.
14 år siden
14 år siden
#6 Astrid Harboe (bette o)
Fed tekst som der lige skal tænkes over to gange.
14 år siden
14 år siden
#7 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Jeg læser aldrig sci-fi, så jeg er ikke sikker på jeg forstår den.
14 år siden
13 år siden
#8 Annemette Mærsk (Serenity34)
utrolig velskrevet tekst i en smuk melankolsk tone. man får jo mere end ondt af staklen, lever sig fra første sætning ind i teksten. nysgerrigheden pirres. tak for det.
13 år siden