Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

At jeg skulle være med ham for altid. Det var sådan, det skulle være dengang, vi mødtes på et torv i københavn, hvor duerne hoppede omkring, og menneskerne strømmede forbi den bænk, hvor jeg sad med mobilen i hånden og skrev til en masse folk. Jeg var 21 år dengang.
Uden at opdage mig, havde han sat sig ved min side. Jeg havde set op og sagt hej til ham, og han havde sagt hej til mig. Der havde været tavshed, indtil jeg hørte ham grine. Jeg havde set op og fået øje på det, han grinede af. En due havde vovet sig helt hen til os og nappede nu til hans snørebånd. Da den så det pludselige ryk med hovedet, jeg lavede, skyndte den sig at flyve et stykke væk, hen til en gammel dame, der sad og kastede med brød ud til duerne. Han havde indlet samtalen med, at den due var noget af en vovehals. Jeg havde svaret ja, og så var han begyndte at spørge til mit liv og efter et par timer, vidste vi enormt meget om hinanden. Det varede kun en måned, og så blev vi kærester. Det varede et år, og vi blev forlovet. Det var ugen før brylluppet, det hele gik galt. Jeg var kommet tidligerer hjem end forventet og var gået op til soveværelset, og havde glad åbnet døren til soveværelset, men det syn, der mødte mig, gjorde mig rasende. Først tænkte jeg, at jeg var glad for, at huset stod i mit navn, for så kunne jeg smide ham ud af huset, og det gjorde jeg også. Sammen med den pige, han lå og knaldede med.
Jeg stoppede kontakten med ham, aflyste brylluppet og var nu alene og singel. Jeg fandt en datingside, og det varede ikke længe, før jeg fandt en sød fyr. Ham kunne jeg stole på. Vi levede også lykkeligt sammen uden at være hinanden utro.
Nu idag, hvor jeg er 80 år, og tænker tilbage på min første forlovede, ved jeg, at jeg allerede dengang vidste, at det jeg havde tænkt, ikke var rigtig. At jeg skulle være med ham for altid.

Skriv kommentar

Besvarelsen For altid er publiceret 22/08-2009 18:11 af Karen Boysen (nerak) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 22/08-2009 18:11
Besvarelsen er på 356 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Kontrasten er fin. Emnet opfyldt. Sproget er noget unuanceret og usammenhængende, men uden reelle fejl. Jeg bemærkede kun en enkelt slåfejl.
12 år siden
12 år siden
#2 Rinna
Hej karen.

selve historien er god, men den er som Bibelot sagde lidt usammenhængende.
Bliv ved med dit hårde arbejde.

Rinna
12 år siden
12 år siden
#3 Astrid Harboe (bette o)
Ideen er god, men sproget er usammenhængende og lidt afsnit og linjeskift ville gøre teksten mere overskuelig.
Keep ud the good work.
12 år siden
12 år siden
#4 Christina Østergaard (Mummi)
Hej...
Budskabet er jo fint nok, men den bærer altså præg af din egen alder, jeg blev overrakset over sætningen hvori man får fortalt at nu er jeg 80.. Det var what..?
Det passede på sin måde ikke til sproget...
12 år siden
12 år siden
#5 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Jeg ser ikke sætningen ændrer betydning, men det kan være mig der ikke forstår det.
Er det en fremtidshistorie? For jeg ved, at der for 59 år siden , ikke var nogen datingsider:) Det ødelagde det lidt, at hun nu var 80 år...
12 år siden