Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Man bliver så glad af at danse.
Derfor dansede jeg den vildeste Rock'n roll med dig min elskede. Hele natten og mange nætter i årene der fulgte. Vi var så unge og sorgløse.
Jeg svævede på små lyserøde skyer, mens du kastede rundt med mig, og sveden drev af os begge efter 3 timer på dansegulvet. Du smilede og hviskede "Hvor danser du godt skat. Så du hvor de andre stod stille og i agttog os."

Her sidder jeg så rigtig mange år senere, og må nøjes med at se de andre danse. Svær sygdom og en ulykke, hvor jeg smadrede min knæskal ,satte en brat stopper for den slags dans.
I dag dansede jeg til radio "Soft". En noget aparte vals-- med dig min elskede og du hviskede. "Det er stadig dejligt at danse med dig skat" .
Jeg blinkede en tåre væk og smilende svarede jeg.
"Man bliver så glad af at danse".
Jeg har haft god tid til eftertanke og ved at det ikke er en selvfølge at være rask og rørig. At der ikke er noget der hedder "den grå hverdag". Du kan selv give den farver, så bliver du glad.
Hvad er skønnere end en tur i skoven,eller at ligge i sin seng en sommernat, for åbne vinduer og høre Solsorten fløjte . At se ind i sit barnebarns smilende øjne og mærke den grænseløse kærlighed. At holde sin gamle mor i hånden og vide at du skylder hende så meget. At lytte til skøn musik ...og synge med.. højt. At male et billede. At gå tur med sin hund eller plukke en buket markblomster og sætte dem i sin stue.
Der skulle et år i helvede til før jeg lærte at skønne på de nære ting. At kende livets sande værdier. Nu er jeg rask.
Man bliver så glad!

Skriv kommentar

Besvarelsen Man bliver så glad er publiceret 22/08-2009 22:03 af Jytte Westendahl (westendahl) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 22/08-2009 22:03
Besvarelsen er på 305 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Ikke samme sætning der starter og afslutter - selvom det er tæt på. Om sætningen ændrer mening undervejs er vist tvivlsomt, selvom jeg sagtens kan se, hvad du tænker på i relarion til deit tema/emne.
13 år siden
13 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ret velskrevet, men jeg giver Bibelot ret, - at start- og slutsætningen ikke er helt identisk og ikke rykker så meget - men det er en sød og god tekst og man følger glad med.
Til gengæld synes jeg du skal holde dig fra floskler: "Små lyserøde skyer" og "grå hverdag" - For de andre billeder er så tydelige og gode og sætter nogle fine tanker igang. Du kan sagtens skrive selv.

Fin tekst!
13 år siden
13 år siden
#3 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Jeg tilslutter mig Bibelot
13 år siden
13 år siden
#4 Astrid Harboe (bette o)
Jeg kunne lide teksten - det er den første jeg har læst indtil nu hvor teksten bare flyden ude at "hakke". Desværre må jeg nok give de andre ret - første og sidste sætning er ikke helt identiske. But all that aside en rigtig sød lille tekst.

- Astrid
13 år siden