Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Man siger at man ikke hører det skud der slår en ihjel. Det skal jeg ikke kunne sige selv om jeg har skudt ret så mange mennesker. Mig bekendt er ingen endnu vendt tilbage fra døden for at af-eller-bekræfte ovenstående tese. Ingen af mine ofre i hvert fald. Når jeg dræber så forbliver de dræbt.
Jeg kan se du undre dig over hvad jeg lige har sagt. Dræbe? Skyde? Hvad er jeg for en stodder? Tja…Faktisk er det ganske enkelt. Jeg er professionelle dræber. Nej, nej. Ikke for mafiaen eller den slags. Heller ikke soldat, selv om jeg har været en. Jeg arbejder for regeringen, og en gang i mellem låner de mig ud til andre regeringer. Jeg er ikke spion, da jeg ikke henter oplysninger eller forføre unge ambassadekvinder så de giver mig fortrolige materiale.
Jeg har slået ihjel på mange måder, kvælning, kniv, fald fra høje bygninger osv. Men min favorit er bare at skyde dem. Skal være på klods holdt, bruger jeg en Beretta fyrre kaliber pistol. På længere afstand fortrækker jeg min gamle Winchester. Den er god nok svær at smugle over en grænse. Hvis jeg ikke kan få den med, køber jeg et gevær lokalt.
Denne gang var jeg i Utah i USA. Vist nok lånt ud. Det er ikke altid jeg får at vide hvornår jeg er. Men mit land er venner med USA, så jeg var nok lånt ud.
Det var en kvinde. Midt i tyverne, mørkt hår og fandens flot. Mega flot. Jeg fulgte hende i en uge, mens jeg kortlagde hendes færden og fandt et passende sted at skyde hende. Hun gik i fitness et par gange om ugen, selv om hun havde en fantastisk skikkelse.
Jeg lagde mig bag en busk og da hun steg ud af bilen trykkede jeg af. Kuglen ramte hende midt mellem øjne, så hun var død på stedet. Desværre var der en strisser der så mig med mit gevær, halsede over og lagde mig i håndjern.
Det var seks år siden. Min regering har naturligvis ikke hjulpet mig og en del af min kontrakt er at jeg tager enhver staf uden at blande dem ind i det. Jeg fik dødsstraffen for mord. Her i Utah kan man selv vælge hvordan man vil forlade denne jord. Jeg har valgt at blive skudt, da man siger at man ikke hører det skud der slår en ihjel.

Skriv kommentar

Besvarelsen Det man ikke hører er publiceret 25/08-2009 13:29 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 25/08-2009 13:29
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Carsten B

Barsk historie, som man håber er urealistisk, men som måske ikke er det.
Der er nogle sproglige fejl, f.eks manglende "r" i nutidsformer af udsagnsord (undre skal værer undreR) og så er der nogle spring i grammatisk tid. Det virker umotiveret?
Der sker en vending af sætningen, der både afslutter og indleder historien. Så det er da i hvert fald tæt på en ændring af sætningens indhold.
Teksten bliver ikke rigtig vedkommende, hvilket også kan være svært inden for ordgrænsen, men måske kunne du have fundet plads til lidt om jeg-personens følelser, f.eks hans oplevelse ved at skyde en smul kvinde. Havde han lidt ondt i maven? En smule kvalme? Følte han intet eller tænkte han, at det nok varn ødvendigt af hensyn til Danmarks sikkerhed. Eller ...?
Alternativt kunne du måske skabe lidt mere spæning omkring den strømer, der pludselig opdagede ham?

vh. Pia H
13 år siden
13 år siden
#2 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Man må sige du overholder øvelsens krav til sætningen. Din slutning indeholder heldigvis også lidt accept af tingenes tilstand. Handlingsmæssigt savner jeg nogle personlige motiver/overvejelser. han arbejder for regeringen? Det skal præciseres bedre.
Der er temmeligt mange sprogfejl/slåfejl - især forkerte endelser på substantiver/verber m.m.
13 år siden
13 år siden
#3 Dorthe Nielsen (nefertitti)
Igen tilslutter jeg mig Bibelot. Vil dog tilføje, jeg synes den var rigtig god. Indtil beskrivelsen af kvinden, troede jeg faktisk han var jæger:)
13 år siden
13 år siden
#4 Astrid Harboe (bette o)
Kunne godt lide temaet - et rigtig drenge tema med skydevåben og mord. Men savner at høre lidt om vores hovedperson? Hvem er han? Er han tilfeds med hvad han gør? Stolt? Deprimeret?
13 år siden