Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

- Jeg elsker dig slet ikke. Hold op med at elske mig, det er ikke godt for dig eller mig.
Hendes ellers så varme hånd er blevet så fugtig og klam. Den gustne hud lyser op, når jeg lægger min hånd om hendes.
- Kom nu med ind, skat. Det regner sådan.
Mine mørke øjne møder hendes, og hun kigger bekymret op på mig, trækker sin spinkle hånd til sig og rejser besværet sig. Hendes lange hår drypper på gulvtæppet, og jeg husker, hvordan hun plejede at råbe op om, hvad vand gjorde ved hendes gulvtæppe. Hun er ikke længere så kæphøj, hendes stemme er blevet svag og hun prøver ikke at sige noget. Jeg savner hendes glade latter, hendes sprudlende væsen og hendes glade ansigt. Det er som om hun er blevet berøvet, nogen har stjålet hendes livsglæde. Hendes livs flamme er næsten brændt ud. Når jeg kigger på hende, ser jeg de klareste blå øjne, den blødeste hud. Hendes ansigt har stadig små barnlige træk i forhold til mig i hvert fald. Hun var slet ikke gammel nok dengang jeg mødte hende. Vi plejede at elske hinanden, men vi måtte ikke…
Jeg finder hende liggende i sin seng med dynen trukket op over ørene. Jeg sætter mig hos hende og stryger det lyse hår. Hendes øjne kigger sorgfuldt op på mig, imens hendes hånd søger i blinde efter min. Jeg fanger den og holder godt ved, hun må ikke forsvinde fra mig. Hun åbner munden og prøver at tale.
- Jeg elsker dig slet ikke. Vil du ikke nok lade være med at elske mig?

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg elsker dig slet ikke er publiceret 03/09-2009 14:48 af Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 03/09-2009 14:48
Besvarelsen er på 265 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Jeg ved ikke rigtigt hvor du vil hen med denne historie. Du springer en del i nutid og datid, så forståelsen bliver svær. Samtidigt kan jeg ikke finde ud af hvorfor hun siger han (hun?) ikke skal elske hende. Derudover lader du hende først komme ind (med hjælp) fra regnvejret og finder han (hende) umiddelbart derefter i hendes seng. Der mangler lidt forbindelse her. Jeg går ud fra at vedkommende er dødene? Er de elskere?

Du har kun brugt 264 ord så du kan godt redde historien ved at bruge de sidste 136 ord som er begrænsningen
13 år siden
13 år siden
#2 Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir)
Ja der springes i tid da han nogle steder ser tilbage i tiden. Derfor datid. Hun vil ikke have han elsker hende, for så gør det bare mere ondt på ham når hun dør (det synes jeg er indlysende, hvis man læser teksten et par gange)
Jeg har ikke sagt hvilket rum hun komme ind i, det kunne evt. være hun har siddet på en lille altan uden for soveværelset, men jeg synes ikke det er særlig relevant for teksten, at vide hvordan hun kommer ind i sengen.

Alt i alt synes jeg ikke teksten er så svært at forstå, som du får det til at lyde.
13 år siden
13 år siden
#3 PhineasPoe
Jeg synes du formår at få meget stærke følelser ind i teksten, og det er fedt.. og så har du et flot sprog, men jeg giver Cartsenb ret i at der er lidt forståelses problemer.. som læser bliver man smidt lidt af sporet, der hvor du skriver, " Jeg finder hende liggende i sin seng med dynen trukket op over ørene", for er de ikke lige gået ind i huset sammen, fra altan eller ej..?
13 år siden
13 år siden
#4 Michelle Marie Bruun Baadsgaard (madpapir)
Mange tak skal du have. Jeg sætter rigtig meget pris på din ros :D

Der står ikke noget om at han går med hende ind. han ser hun rejser sig og gå ind. Han fortæller hvordan hendes hår drypper på gulvet og her ser han hende jo bagfra. Hvis de gik ved siden af hinanden ville han ikke bide så meget mærke i at hendes hår drypper.
13 år siden