Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

”Sikke en fin dukke, ” nærmest hviskede hun i foragt, mens hun stirrede med tomme øjne på det knitrende, lyserøde gavepapir Evelyn holdt i hånden. Siva var næsten grøn af misundelse, og hendes læber var presset sammen af utilfredshed, tørre mens de havde bevæget sig for at lukke ordene ud.
Evelyn drejede smilende ansigtet mod hende. Hendes blå øjne glitrede af begejstring over dukken, og at Siva virkelig havde omtalt noget hun ejede på en pæn måde. Siva stirrede bare tomt på hende, med stadig mere utilfredshed.

”.. haha,” ordene lagde sig dystert i rummet. Pigerne, der var i færd med at skære Evelyns kage ud, stoppede op og så på Siva. Det var det eneste hun havde kunnet finde på at sige. Der var da ingen der skulle have noget som hun ikke havde.

”Hm”. Et bredt, hånende smil lagde sig om hendes læber. Hun fik selvsikkerheden tilbage. Det var hende der havde magten. Evelyn stod bare som forstenet. Hendes silkebløde hænder tabte det lyserøde gavepapir, og tårerne pressede sig på. Hun løb væk fra gavebordet, hvor den yndige dukke blev liggende og bredte sine lyse slangekrøller ud over Sivas håndflade. Det hånlige smil, syntes at forblive i Sivas mundvig, og gæsterne begyndte at grine. Siva triumferede. Evelyn fortsatte ud af stuen forbi gæsterne, der pegede af hende og lo.

Hun satte sig ned i kosteskabet, hvor hun kunne høre alt lyd fra stuen, og trak benene op til sit bryst. Det lyse hår klistrede fast til hendes kinder.

”Ja ..” hviskede Evelyn grådkvalt. ”Sikke en fin dukke”.

Skriv kommentar

Besvarelsen Dukken er publiceret 15/09-2009 14:56 af Camilla Otto (Chammalia) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 15/09-2009 14:56
Besvarelsen er på 256 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Jeg bliver lidt forvirret over, hvem der hvem af 2 x "hun". Er det bevidst?

Ellers imponeret over, hvordan sætningen i den grad kan ændre betydning, fordi tonefaldet er forskelligt.
13 år siden
13 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Chammalia, det er bestemt en god skildring af magtspillet mellem to piger, det psykologiske spil, og det lykkes dig at få sætningen til at skifte mening til sidst. Det skæmmes så lidt af, at det er svært at se, hvem der siger hvad, så man må læse noget igen for at få hold på det. Men bestemt god lille historie med psykologisk drama. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#3 Camilla Otto (Chammalia)
Mange tak for jeres kommentarer.

Jeg vil huske det med skildringen til næste gang, det var selvfølgelig ikke meningen (:
13 år siden
13 år siden
#4 Pia Hansen
Hej

Nu har du jo læst om den lille uklarhed,der er i teksten. Du har også fået at vide, at det ellers er en rigtig god historie.
Hvad skal jeg så skrive?
Sætningen skifter mening, men det er vist også skrevet.
Jeg sender dig lige nogle stjerner så :-)

Pia
13 år siden