Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Festlighederne på S/S Prom Prawn, en oplagt rejetrawler, havde nået sit mulige højdepunkt. Hvem skulle punktere den gode stemning i år? Sidste år havde Hjalte og Spalte proklameret deres tolvte og endegyldige skilsmisse. Årsagen var Spaltes glæde ved mænd. Deraf fulgte, at Fessor og Fyrtårnet var endt i en disput om, hvorvidt Spaltes fornemmelse for de mandlige behov, der var så typisk piger fra østen, var medfødt eller et resultat af god opdragelse. Det kom til korporligheder og da begge var særdeles belæste, endte det med, at den tungere litteratur blev taget i anvendelse. Fyrtårnet havde grebet kaptajnens “Grand Livre de Cuisine”, verdens største kogebog og hamret den i skallen på Fessor.

I år var festen lidt mat og uden nogen optæk. Men forsyningerne var rigelige, så der var endnu tid at løbe på. English, der havde været hemmelighedsfuld hele aftenen, rejste sig med en pludselighed, der fik alle omkring bordet til at svaje ved de bratte øjenbevægelser. “Friends!” sagde han, “I er mine venner og jeg elsker jer”. Han kneb en bevæget tåre over egen åbenhjertighed.“Jeg har i år arrangeret noget særligt!” Han lod ordene indfælde sig, men ansigtets rødeviolette kulør afslørede, at han selv var bristefærdig af spændig. “Må jeg presentere; Renate!”. Døren fra pantryet sprang op og “you can leave your hat on” brølede fra English' ghettoblaster.

Renate, en nips brunette fra Litauen, trådte ind i messen, kun iført venusblad og langskaftede lakstøvler. I hånden holdt hun en Gilette shaver. English hjalp hende galant op på bordet, hvor hun begyndte en kunstfærdig, eksotisk dans. Kort efter lod hun venusbladet falde og med en ballerinas ynde begyndte hun at barbere de intime dele i takt til musikken. Da musikken standsede, var dusken trimmet til et sirligt hjerte.

Der sænkede sig en andægtig stilhed i respekt for dette helt ekstraordinære talent, hvorefter selskabet brød ud i ekstatisk jubel. Så tordnede Fedderiks bas gennem messen. “Sådan en vil jeg sgu osse ha'”. Han smed et bundt fedtede sedler på bordet. Da han trak bukserne ned, afslørede tatoveringer, at han havde været en rigtig sømand. Stemningen greb om sig og snart havde alle smidt både penge og bukser og stod nu i kø for at erhverve denne fabelagtige kropsudsmykning. Siden er begivenheden gået over i historien under navnet “hjerternes fest”.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hjerternes fest er publiceret 11/09-2009 23:58 af Henning Wibrand under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 11/09-2009 23:58
Besvarelsen er på 380 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Gitte Morsund
Et yderst farverigt og underholdende persongalleri, du præsenterer os for. Kunne du ikke udstrække deres bedrifter til en novelle? De må da have flere løjer på samvittigheden.

/Gitte
11 år siden
11 år siden
#2 Henning Wibrand
Haha... jo det var sgu også en fornøjelse at skrive, så hvem ved... måske, hvis tiden tillader det. Jeg har jo ikke rutine i at holde et større persongalleri i live. Men jeg må jo nødvendigvis tage udfordringen op. Så tusind tak for din gode kritik...nu bliver jeg jo nød til at komponere en novelle..... tsk tsk tsk.
:-)
11 år siden