Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

”Sådan skal det gøres!” Du smiler til mig mens rulleteksterne glider ned over biografens lærred og vi står i kø sammen med alle de andre biografgængere. I kø for at komme væk fra salens fløjsrøde stolerækker og popcorn rester. Der er lummert og lidt for proppet, men din varme, faste hånd i min gør mig rolig og lykkelig.

Endelig kommer vi udenfor. Vi har parkeret et stykke væk, bagved et pakhus, hvor der altid er ledig plads. Gåturen er kold, men det gør ikke noget, for endelig er vi sammen. Det har været en travl uge på arbejdet og jeg har savnet dit nærvær. Godt at weekenden kun lige er begyndt og jeg har masser af tid til at indhente alt det, jeg har forsømt i forhold til dig.

”Sikke et skuespil, og sikke et plot! Det er den bedste film jeg har set i år!” Dine øjne stråler og din ånde damper perlemorshvidt i den tørre vinterluft mens vi går hen mod parkeringspladsen og vores bil. Du forklarer og fortæller, undres og griner. Jeg kigger sidelæns på dig, byens lys tegner din silhuet og jeg er ikke i tvivl længere. Jeg elsker dig.

Jeg ser dem ikke komme. Pludselig lyder der bare en underligt knasende lyd og du falder forover. Du tager ikke fra da du lander på jorden, men vælter som en livløs dukke.

”Giv os jeres penge! Det skal være nu!” To mænd i elefanthuer, den ene med et bat i hånden, den anden med en kniv. Jeg ænser dem næsten ikke, har kun øje for dig. Hvorfor rejser du dig ikke?

”Rolig nu, din nybegynder, spørg først, slå bagefter. Men imponerende slag. Sådan skal det gøres.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Sådan skal det gøres er publiceret 26/09-2009 01:40 af Laura Lützen (Sommerdag) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 26/09-2009 01:40
Besvarelsen er på 280 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Sætningen ændrer vist ikke mening så meget, til gengæld refererer den anden gang til noget helt andet end første gang. Sådan kan man også gøre!

Og resten er også godt! :-)
13 år siden
13 år siden
#2 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej anemone42 / Lise

Tak for din kommentar :-)
Hmm, du har helt ret, sætningen ændrer ikke i den forstand betydning. Min ide var i stedet at hvor sætningen i første gang betyder noget positivt for hovedpersonen, så skulle den have en helt anden klang ved historiens slutning.
Det er første gang jeg deltager i en skriveøvelse, men absolut ikke den sidste. Det er en skæg øvelse. Kan se at du også har deltaget i nogle stykker og har læst "Rigtige venner". Kan godt lide slutningen :-) Se kommentar til teksten.

M.v.h. Laura
13 år siden
13 år siden
#3 Gitte Morsund
Den havde jeg ikke set komme. En nærmest mareridtsagtig slutning, i hvert fald for HP. Tror også lige der går lidt tid, før jeg tager i biffen med manden.

Godt skifte fra romantikken til det rå - og dermed en helt ny vinkel på sætningen, hvorfor jeg mener, at den "skifter mening" og opfylder skriveøvelsens krav.

/Gitte
13 år siden
12 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den eneste grund til at dette lille mesterværk ikke får fem, men kun fire stjerner er at sætningen ikke helt ændrer karakter, som det vist var meningen med øvelsen - men resten af teksten er bare så fin og velskrevet og man er virkelig med HP, den forelskede pige en rar aften efter biografens mørke. Og så chokket. Meget fint formuleret og en troværdig handling.
12 år siden