Endnu en dag på kontoret

Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det er altid en kamp om morgenen, det store krøllede hår er ikke til at sætte. Jeg bliver ved med at køre hænderne gennem det for at tæmme det. Jeg tager fat i vasken og bøjer mig langsomt ned, for at vaske nattens søvn af ansigtet og ligne en der er frisk på dagens udfordringer. Det er i grunden utroligt hvor meget man gør for at se godt ud, for hvad betyder det egentlig?
Efter at have kæmpet med at finde den rigtige trøje og de rigtige bukser, bevæger jeg mig ud i gangen, tager min gå-pind, som min søn kalder den.
En lang tur til arbejdet, bød på mange udfordringer, forgængerovergangen, de ujævne fortove, de travle mennesker, der ikke så sig for – men hvem er jeg til at irettesætte dem?
Da jeg kom ind på mit kontor, gik der ikke længe før min chef kom ind. Han lød glad, vi havde selvfølgelig også lige fået ret stor aftale i hus, en af de store fisk, som han altid kaldte dem.
Min chef var en ganske nydelig mand, eller det afhang i høj grad af hans humør. Han ændrede altid udseende efter om han var i godt eller dårligt humør – det er en af fordelene.
Da jeg gik hjem var solen allerede væk, det var allerede efterår, jeg kunne ikke længere mærke solens stikken og fuglenes kvidren var også på retræte. Nu sang vinden i træerne i stedet og vindstødene gjorde mig glad for min hvide gå-pind. Når efterårsstormen ruskede og peb i ørene var det også som om, at børnenes hvisken stoppede, jeg skulle ikke svare på spørgsmål om mine vanskeligheder.
Da jeg kom hjem og lukkede døren bag mig åndede alt fred igen, jeg kunne stille pinden i hjørnet hvor den altid stod og være mig selv. Her behøver jeg ikke anstrenge mig for at leve en almindelig hverdag. Her behøver jeg ikke hverken se eller se ud.

Skriv kommentar

Besvarelsen Endnu en dag på kontoret er publiceret 01/10-2009 13:10 af Corby Wiley (Tiabisu) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 01/10-2009 13:10
Besvarelsen er på 322 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
En ok historie. Følger uden problemer hvad den fysiske udfordring er.

Jeg tror nok det her staves som fod: "forgængerovergangen".

Er det med vilje den skifter fra nutid til datid halvvejs?
11 år siden
11 år siden
#2 Birkemose
Du roder rundt i tiderne, og da vi i fjerde linie bliver klar over at fortælleren er blind, bliver resten af historien lidt ligegyldig.
11 år siden
11 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Du opfylder skriveøvelsen omkring oplevelsen og det fysiske handicap,, men afslører allerede i starten reelt handicappet.
Gå-pind er ikke til at tage fejl af. Historien er lidt kedelig og traditionel - men der var jo heller ikke et krav drama - spænding - humor osv.
De skiftende tider på verbet er et problem.
11 år siden
11 år siden
#4 Thede
Blev lidt skuffet over, at du afslørede handicappet næsten med det samme. Gik ellers spændt i gang med at læse, for at finde "løsningen".
Du roder noget rundt mellem nutid og datid!
Bortset fra det, så har du nogle gode sansebeskrivelser, og nogle gode tankebeskrivelser.
11 år siden
11 år siden
#5 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Fin historie, der som de andre også er inde på, lidt hurtigt afslører handicappet. Det forbavser mig lidt at den blinde HP er opmærksom på chefens udseende? ("Min chef var en ganske nydelig mand, eller det afhang i høj grad af hans humør. Han ændrede altid udseende efter om han var i godt eller dårligt humør.")

Hvordan mon den blinde opfatter det? Men det er jo øvelser, det her. Læser gerne andet af dig.
11 år siden
11 år siden
#6 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Tiabisu, meget god skildring af en gangbesværet, hvor bare det at komme til jobbet og gøre sig klar til det er en kamp. Jeg kan godt lide barnets udtryk, gå-pind. Den kalder lige på smilet i en ellers lidt alvorlig tekst. VH Mons
11 år siden
8 år siden
#7 Tess1177
Godt skrevet. Alt giver mening i de sidste par linier - jeg kiggede lige tilbage, og så alle de små tegn du havde sat:)
8 år siden