Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Jeg ligger bare helt stille på ryggen med lukkede øjne. Håber den er væk nu. Oppe over mig svæver de store fugle. Jeg kan høre suset fra de udbredte skidengrå vinger. Jeg håber ikke de kan se mig under bladlaget, hernede på skovbunden. Om lidt vil jeg forsøge at komme væk. Lige om et øjeblik, når jeg tør åbne øjnene igen.

Det pusler ovre ved teltet. Jeg ved det ikke er Jørgen, for han ligger puppeagtig og udsuget henne ved det primitive bål. Vi byggede ildstedet i går aftes, da vi ankom til dette gudsforladte sted. Sad nær flammerne, drak whisky og lyttede til urskovens nattelyde. Jeg så angsten i hans øjne i flammerne, men vi talte ikke om det.

Jørgen er færdig.
Det skete alt sammen så hurtigt. Vi havde netop pakket for at køre ud til endnu en observationsrunde, da vi blev angrebet. Jørgen kravlede ud af Landroveren, havde som sædvanligt glemt et eller andet. Han bukkede sig efter den gule stavlygte ved siden af den åbne bildør og bemærkede stanken af råddent tang i luften. Mente den kom nede fra sumpen. Jeg gav ham ret.

Væsnet kom væltende ind fra højre. Tumlede gennem bladlaget og knækkede de saftsprængte lianer som sytråd. Et øjeblik standsede den foran os, løftede bræmmen af pigge på ryggen og betragtede os skiftevis, som vurderede den situationen. Hvæsede mens den flyttede vægten fra forben til forben. Savlet drev hvidt og skummende ned over halsen og den muskuløse brystkasse. Øjnene lyste gult. Så angreb den.
Jørgens øjne var vidt opspilede, da han fik vredet nakken bagover. Den slubrende lyd, da væsnet trængte gennem ansigtsvævet var kvalmende.

Jeg så hvad den gjorde med Jørgens ansigt, før den vendte sig mod mig. Den bed mig i lysken.

Nu kan jeg lugte den kommer nærmere. Nu vil jeg springe op og flygte. Rejse mig og løbe, men jeg kan slet ikke bevæge min krop, det er underligt … Jeg ligger bare helt stille på ryggen med lukkede øjne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Zoologens sidste sang er publiceret 02/10-2009 21:30 af Mikala Rosenkilde (Mikala) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 02/10-2009 21:30
Besvarelsen er på 331 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Karina Andersen (Lady venus)
spændende. og man må sige sætningen ændrer mening undervejs. Det begyndte vældig idyllisk, men tog så lidt af en drejning. denne lille øvelse kunne være begyndelsen på noget længere:) jeg får i hvertfald lyst til at vide mere om hvad det mon var for et væsen.
13 år siden
13 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Mikala, nervepirrende historie, og sætningen ændrer mening, for i starten lyder den idyllisk, det er dan absolut ikke til sidst. Den er velskrevet. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Tja. Ting, der udsuger mig og sådan noget, er ikke lige min stil ...
13 år siden
13 år siden
#4 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Skriveøvelsen absolut opfyldt. Sæningen ændrer markant karakter på en god måde. Dit sprog er jeg dog ikke så glad for (du som ellers er den fødte perfektionist her) - du bruger mange beskrivende tillægsord og nogle staccato agtige sætninger. Med vilje? (husk - udfordringer er et absolut gode)
Dit emne og temaet er godt. Gode billeder (trods tillægsordene). Drama og spænding er indeholdt.
... råddent tang (tang er fælleskøn = rådden tang).
13 år siden
13 år siden
#5 Benno
Velskrevet som du plejer at gøre, men du plejer desværre oz altid at skrive om varaner og andre glubske uhyrer.

Der ryger en stjerne for manglende originalitet, selv om historien rummer flere grumme gys.

vh. Benno
13 år siden
13 år siden
#6 Pia Hansen
Vældig godt skrevet, men jeg synes altså ikke sætningen ændringer mening.
Måske er det måden jeg læser på? Så vidt jeg forstår, starter historien med at hp. ligger og tænker tilbage på, hvad der skete, før han bare ligger der. Hvis det er rigtigt, så gentages sætningen bare.
Det ligner lidt genbrug, og det er der for så vidt ikke noget galt i, men 5 stjerner vanker der ikke.

Pia
13 år siden
9 år siden
#7 Maja Veis Marxen (Maja Veis)
Hej Mikala.
Fin lille tekst du har skrevet. Jeg synes du opfylder skriveøvelsens krav rigtigt godt.
Det, som ud fra min mening, er spændende ved de tekster du skriver er at de er lidt mystisk i starten. Du skærer heller ikke tingene ud i pap, med lader derimod læseren fornemme sig frem til, hvad der foregår via. nogle hentydninger. Man ved ikke helt hvor man befinde sig eller hvad det drejer sig om - og på den måde er man jo nød til at læse videre for at finde ud af det.
Det eneste som jeg synes er et minus ved den her lille tekst, er (og det kan meget muligt bare være mig der synes det) at den er lidt for forvirrende. Det er fedt at den tager en uventet drejning, som de fleste af de noveller gør, men måske du kunne have gjort lidt mere, for at helheden skulle give bedre mening. Men hæng dig endelig ikke for meget i det, jeg var bare ude efter at give noget konstruktivt kritik. Måske du kan bruge det til noget. Måske ikke.
9 år siden