MacGuffin

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en ting eller et plotelement som har betydning for personen/personerne i historien. Som forfatter skal du ikke afsløre det præcise indhold, som fx kunne være indholdet i en kuffert eller en speciel æske. Denne ting eller element har kun til formål at binde historien sammen, men må samtidig gerne gøre læseren nysgerrig efter at vide mere. I mange tilfælde er elementet udefineret og helt åbent for fortolkning for læseren - det kan så at sige være alt muligt, brug fantasien. Det skal dog være en fysisk ting, og hverken en følelse eller oplevelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Begrebet MacGuffin stammer helt tilbage fra Hitchcocks tid, og er blevet benyttet i et utal af spillefilm gennem tiderne, specielt spændingsfilm og gysere.

Nemme penge.

De havde løbet i noget der mindede om en evighed, løbet til hendes ben havde truet med at give op. Gyden var et noget nær perfekt skjulested. Stanken fra de overfyldte cointainere sørgede for at ingen, som ikke absolut behøvede det, bevæge sig derind. Deres ensartede matsorte påklædning: Skihuer, rullekravetrøjer, tætsiddende leggings og klatresko, fik dem til at glide i et med mørket, og gjorde dem næsten usynlige. Nu behøvede de kun at vente, vente til faren var drevet over.

”En pistol, Daniel, en fucking pistol? Hvordan i helvede kunne du være så dum, at tage en pistol med på et job?” Camilla stemte hænderne i gulvet, og trak op i en lidt mere opretsiddende stilling. Smerten i hendes højre side blussede øjeblikkeligt op, og hun måtte bide tænderne hårdt sammen for ikke at skrige. ”Røvhullerne skød mig, fordi du absolut skulle stå og vifte med den.”

Daniel sad med bøjet nakke, og blikket stift rettet imod den lille pakke som lå imellem hans sko. Vokspapiret var brunt af ælde, og den lille bommuldsstrik som var bundet om pakken, havde sikkert engang været hvid.
”Det er ikke en pistol, det er en revol…”
”Jeg vil da skide på om det hedder en pistol, eller en revolver, Daniel … De skød mig!”

Daniel løftede langsomt hovedet. Hans blanke øjne var blodsprængte, og hans ellers så kønne ansigt var stribet af snot og indtørrede tårer.
”Vi skulle bare ha’ taget de skide titusinde, som var aftalen, Mille!”
Hans stemme var fastere denne gang, næsten trodsig. Camilla kiggede væk. Ideen om at kræve ekstra betaling for pakken havde jo været hendes egen.

Mændene der bestilte jobbet, havde begge to båret jakkesæt som kostede mindst lige så meget som det de var blevet tilbudt. Hvad ville titusinde ekstra overhovedet betyde for dem?
Hun havde ændret ordlyden i beskeden, mens de ventede på taxaen. Tyvetusinde kroner, hvis ikke den lille pakke skulle forsvinde i posten. Det havde virket som en god ide… Dengang.

”Undskyld, Daniel.” Mumlede hun grådkvalt, og rakte ud efter hans hånd. Den lille bevægelse sendte nye bølger af smerte og kvalme, rullende igennem hendes krop.
Camilla hostede. Tak, tænkte hun lettet, og smilede da hun mærkede hans hånd lukke sig om sin.
”Jeg fryser ikke længere, skat.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Easy money er publiceret 24/10-2009 16:24 af Michael F. Pedersen (sketch_U) under skriveøvelsen MacGuffin.
Version 1 - 24/10-2009 16:24
Besvarelsen er på 381 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Pia Hansen
Ja, det var nok en dum idé med det skydevåben. Men historien er nu ganske godt fortalt, og som øvelse opfylder den kravene.
Daniels små-idiotiske rettelse i dialogen er med til at give et indtryk af, at personerne er virkelige mennesker.
Der er lidt knas med sproget, men ikke noget meningsforstyrrende.

Pia
11 år siden
11 år siden
#2 fatterhojben
Jeg kan også godt lide den. Han sidder med skylden for pistolen, eller revolveren om man vil, mens hun sidder med skylden for at have forhøjet prisen for pakken. Dermed er de faktisk lige gode om at sidde i situationen, men de prøver begge at give den anden hele skylden. Dejlig menneskeligt, der må jeg give ovenstående ret.
11 år siden
11 år siden
#3 Christian Engkilde (Engkilde)
Det er en rigtig flot skrevet tekst, teknisk god.
Men jeg kan ikke se hvor McGuffin-elementet er henne. Er det pistolen? Eller jobbet? Eller beskeden? Eller pakken? Alt for mange spørgsmålstegn, når øvelsen gik på kun at skrive om ét ukendt element.

-chr
11 år siden
11 år siden
#4 Birkemose
Godt skrevet, men der er en masse ligegyldigheder som forstyrrer, i stedet for at pirre.
At de har sort tætsiddende tøj, får mig ikke til at tænke, for jeg ved ikke en hujende fis om dem. Det forvirrer bare. Hvorfor ville to så prof forbrydere ikke have en pistol med. Hvorfor en revolver. Hvorfor har Daniel grædt hvis de er så tjekkede. Og hvad er blodsprængte øjne. Har han fået tæv?
Det hænger ikke sammen for mig.
11 år siden
11 år siden
#5 kamillesofus
En noget forvirrende historie, jeg leder forgæves efter macguffin elementet.
Hvorfor må Daniel ikke have en pistvolver med på job? På mig virker det som om det netop er den type arbejde de har, der ville motivere en våbenbesiddelse.
Den er ellers udmærket skrevet.

mvh. kamillesofus
11 år siden