Dette er ikke Hollywood

Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Det ramte midt i hendes hjerte. Hans blik. Et lidenskabeligt blik, fyldt af en uendelig ømhed. Kun til hende. Lykkefølelsen var overvældende, og han fyldte alt i hende. For lidt siden havde de ligget helt tæt. Så tæt, at hun næsten ikke havde vidst hvilke arme, der var hans og omvendt. Og der var ingen trusler. Ingen angst ligesom dengang… Caroline gøs uvilkårligt ved tanken og holdt fastere i Simons hånd. De gik hånd i hånd, mens fontænens melodisk boblende springvand, Roms intense lyde af snakkende, fotograferende mennesker og bilernes dytten omfavnede dem.

Skæbnen havde bragt dem sammen, og hun elskede ham. Skæbnen.. hvor det lød! Lidt for meget af Hollywood. Ikke desto mindre var det hendes virkelighed. Hendes elskede Simon var inkarnationen af selve heltenes helt. Og han kaldte hende ’min prinsesse’. Ren Hollywood, om Caroline ville det eller ej. Mest af alt fordi Simon forstod hendes til tider ret forvirrede sind, og alligevel (eller måske netop derfor?) elskede hende betingelsesløst. Hun smilede til ham, og de lo sammen på en måde som kun elskende kan.

Pludselig blev Roms smukke lyde forvandlet til en foruroligende larm. En for længst glemt skræmmende følelse bredte sig indeni hende, efterhånden som hun så flere og flere løbe skrigende væk. Hvad skete der? Hun så sig desorienteret omkring, mens Simon forsigtigt gik over mod fontænen for at undersøge, hvad der foregik.

Da Caroline igen vendte sig om, stivnede hun. For dér kom han fra dengang.. hvordan havde han kunnet finde hende? Hans målrettede gang lød truende, og da hun så, hvad han holdt i hånden, forstod hun forfærdet tumulten omkring sig. Hun måtte væk. Nu! Hendes bevægelser og hendes stemme frøs imidlertid til is. Hun kunne intet gøre. For hans blik var rettet direkte mod hende og kun hende, og det holdt hende fast som en statue på en sokkel. Ligesom dengang fra længe siden.

Med ét stoppede han, og alt andet stoppede i en form for afventende stilhed. Caroline kunne mærke tårerne på sine kinder. Han smilede iskoldt. Langt væk hørte hun sin elskede Simon råbe ’NEJ!!’, mens hun forstenet så lige ind i pistolens munding. Skuddet kom præcist. Det blev hendes skæbne. Det ramte midt i hendes hjerte.

Skriv kommentar

Besvarelsen Dette er ikke Hollywood er publiceret 24/10-2009 12:21 af Sirena under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 24/10-2009 12:21
Besvarelsen er på 370 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Pia Andersson (Lautopia)
Kanongod tekst. Den har en rigtig god historie, selvom hendes fortid mest kommer mellem linjerne, men mere behøves heller ikke for at man forstår den. Rigtig godt fortalt.
12 år siden
12 år siden
#2 Pia Hansen
Det kan ganske rigtigt minde noget om en Hollywood-film.
Men hvis det var det, ville den nok ende noget anderledes.
Klassisk i sin opbygning. Kunne måske lægge op til en forhistorie - men den anes jo mellem linierne.

Pia
12 år siden
12 år siden
#3 Lejsy Storm
Jeg blev virkelig suget ind i historien! Du formår at beskrive harmonien og den lykkefølelse, som de to har for hinanden, og så ender det hele med en dramatisk afslutning, hvor sætningen først og sidst får en ganske anden betydning.
Det er rigtig godt skrevet!

Mvh.
Lejsy Storm
12 år siden
12 år siden
#4 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Sirena

Yderst velskrevet! Blev grebet af historien og nød flere gange undervejs den måde du bruger sproget til at beskrive deres forhold på. F.eks. hvordan de ligger flettet ind i hinanden og "De gik hånd i hånd, mens fontænens melodisk boblende springvand, Roms intense lyde af snakkende, fotograferende mennesker og bilernes dytten omfavnede dem." Og overvejelserne omkring det er Hollywood eller ej. En fornøjelse at læse.

Skiftet i stemning fungerer godt og giver et godt modspil til første del. Dramatisk slutning må man sige. Var også lidt bekymret over din indledende sætning i historien når man ved at den skal ændre mening, men du drejede den alligevel på en anden måde end jeg havde gættet på. Godt skrevet! Top karakter herfra.

M.v.h. Laura
12 år siden
12 år siden
#5 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Sirena, du har bestemt løst opgaven med at få en sætning til at skifte mening i slutningen - fra den metaforiske til den bogstavelige, jeg anede det næsten lidt i starten. Jeg kunne godt lide den måde, som du kører klicheerne i stilling på, men så slår bunden helt ud af dem, især med vendingen "ren Hollywood." VH Mons
12 år siden
12 år siden
#6 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Fin gyser. Og opgaven løst med den ændrede mening i første og sidste sætning. Gode billeder fra Rom. Måske lidt klichéfyldte beskrivelser af den store kærlighed. "lidenskabeligt blik fyldt af uendelig ømhed". Men på den anden side, er du jo selv inde på "Hollywood-fraserne", så det er vel godtaget. Alt i alt en velskrevet historie.
12 år siden
12 år siden
#7 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Hollywood go home :-)

En fin lille skildring af det golde ingenmandsland mellem hjerte/smerte/angst og berusende kærlighed. Denne kamp om pladsen i midten af hjertet, og den uventede vinder af pladsen.

Din historie er skruet godt sammen, og sætningen "og de lo sammen på en måde som kun elskende kan" er et pletskud. Sætningen "hans blik var rettet direkte mod hende og kun hende, og det holdt hende fast som en statue på en sokkel" skaber et elegant link mellem fontænen i Rom, hvor det hele sker, og hendes nærmest monumentale angst og fastholdelse.

Hvorfor skulle Caroline også lige vælge at gemme sig i Rom, når alle(s) veje som bekendt fører netop dertil?

Du får en dobbelt femmer af mig. :-)
12 år siden